- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Süvedâya Mektup(IX)

 “ Zor olsa da farketmez, yakalarım yıldızı.”

Dün gece, evimin bahçesinde oturmuş, tabiatın huzur veren sesini dinlerken gözüm birden asumana takıldı ve maralım, gökte kayan bir yıldız görünce ikimiz için de bir dilek tuttum. Nidâlarım, her ne kadar sana ulaşmasa da, bir şekilde aşkımdan haberdar olduğunu hissediyorum. Sana dair taassubumu senden gayrı herkes biliyor ve aşkın beni her dem zillete düşürse de, yine de her nefes alışımda vuslatını arzuluyorum.

Göklerdeki binlerce yıldızdan daha parlaksın benim için. Gün boyu seni bulmak için tuttuğum nöbet, geceleri de gökyüzüne karşı devam ediyor. Yere nüzul edeceğin anı kaçırmak istemiyorum. Seni, nümayişle karşılayacak olan ben olmalıyım; aşkımıza dair yazdığım bercesteleri sana okumalı ve viran olmuş gönlümün içinde herkesten gizlediğim gül-i ranayı sana ben sunmalıyım.

Ezâ ve cefâların bir gün bitecek ve tecessüsüm bir gün nihâyete erecek sevgili. Hakikatin üstünü hiçbir sır örtemez; cevher nerede olursa olsun değerlidir. İstikbâle dair muhayyilemde tasavvur ettiğim ve bir gün özgür olacağına inandığım öyle düşünceler var ki... Ah bir bilsen, hemen bana koşarsın ama ilk önce bu zulmetin üstümüzden kalkması lazım.

Bazı bazı, nâmütenahi bir huzur kaplıyor içimi. Mefkûreme yaklaştığımı hissediyor ve alıyorum kalemi elime. İrticalen öyle mısralar dökülüyor ki kâğıda, güzelliği ve derinliği karşısında bazen ben bile hayret düşüyorum. Aşkımıza dair mısraların hafızamda demlendiğini hissediyorum. İnsanın temayülü neyse, gönlünde ne varsa aklı o yönde çalışırmış sevgili. Aşk deryâsında, benim rotam da, dümenim de sensin. Akıbetim ne olursa olsun, bana verdiğin ilhamla seni ve aşkımı anlatmaya devam edeceğim.

İntizârım, ancak ve ancak seni bulduğumda son bulur. Yolunda bazen bedbin olsam da, bu ruh hali geçici. Zorluklar bazen beni hedefimden uzaklaştırsa da, zülfünden yayılan koku rehberim olur. Ey Dilrubam, yağmurun yağdığı günler benim de ağladığımı, geceleri asumanda seni aradığımı ve her doğan güne yeni bir ümitle başladığımı bil. Hülasa, sana dair duygularım her zamankinden daha güçlü, müsterih ol...

28.06.2007

Mehmet Nuri PARMAKSIZ