content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

21 Mar

Sağduyu ve İstikrarın Sembolü Başaklar

Merkür aklın gezegeni olarak bilinir. Merkür tarafından yönetilen başak ta, aklın ve sağduyunun sembolüdür. Geçen pazar yazılarımın birinde "Dünya Terazinin Üzerinde" başlığını kullanmıştım. Aslında dünya terazinin üzerinde olsa da, istikrar, sukunet, düzenlilik açısından dünya başakların  üzerindedir.

Başaklar, tam anlamıyla klasik B insan tipi özellikleri gösterirler. Bin plan yapıp bir eyleme geçirirler. Başakların ölçüp biçme ve yaşamdaki düzen ve istikrar algıları çoğu zaman bu duruma uymayan kişi ve durumları sabırla düzeltmeye çalışmak için gayret ederler. Toplumdaki istikrarsızlıklar, anomaliler ve çıkıntı tipler üzerinde sabırlı eğiticilerdir.

İnce eleyip sık dokuyan, son derece emanet konusunda ve genel olarak son derece güvenilir olan başaklar, en temel olarak toprak burcu olduklarından ayaklarını zemine (toprağa) sağlam basmayı ilke edinirler. Birliktelikler ve düzen tıpkı buğday tarlasında sağa sola danseden bir başağın mutluluğu gibi mutlu eder onları. Bu açıdan evdeki ve çevrelerindeki plan dışı ve akıl bozukluklara karşı da son derece duyarlıdırlar. Ancak bu düzeni sağlamak konusunda ateşli tartışmalara girmeseler de en azından düzeyli ve sabırlı ısrarlarını sürdürürler.

Doktor ve hemşirelerin bu burçtan olması en güzel burç ve meslek kombinasyonudur. Zira hayati konularda aklı selim kararlar vermek gerek.

Takvimler ve ajandalar not defterleri başakların tabir caizse kutsal kitaplarıdır. Değer yargıları, ahlak ve dinsel inançlar onlar için dikkate alınması gereken önemli öğelerdir.

Başakların ince eleyip sık dokuyucu, riski göze almak istememeleri, planlı yaşamaya olan düşkünlükleri, yengeçleri ve oğlakları kendisine hayran eder. Bu açıdan başak erkekleri yengeç ve oğlak kadınları için ideal erkeklerdir. Bu ilişki çok çok uzun süre, hatta ölene kadar devam eder. Tropikal alanlardaki buğday tarlalarında, dere kenarlarından yürüyen yengeçler buğday tarlalarının altında barınmayı severler. Yengeçlerin başaklara olan yakınlığı gerçek hayatta bile mümkündür. Başaklar ile yengeçler en iyi toprak ve su grubu kombinasyonudur. 

Başaklar titizliklerinden ve planlı yaşamayı sevdiklerinden dolayı uygun bir partner bulamazlarsa tek yaşamaktan asla çekinmezler. Buna karşın, tek yaşasalar da toplum içinde olmaktan ve sıcak ilişkiler kurmaktan mutlu olurlar. Tabi bu ilişkilerin de belli bir mantığı ve belirlenmiş bir sistematiğinin olması başak için tercih sebebidir. Öyle hiç tanımadığı kişilere karşı cesur bir şekilde ilk diyaloğu kurmazlarken, tanıdıklarına karşı diyalogdan zevk alırlar.Bu arada bütün başaklar güncel hayatlarında tek düze bir hayatın sıkıcılığından bahsetmiş olsalar bile bu hayattan asla ve asla çıkmak istemezler. Bir nevi böylesi şikayetleri, toplumla olan paralelliklerinin bir gereği olarak yaparlar.

Kendi kendileriyle de çok uğraşan başaklar için tırnaklarının kenarındaki minik bir parça, vücudundaki olması gerekmeyen genel biçim bozucu özellikler şiddetle düzeltilmesi gereken şeylerdir. Bunların bir an önce düzeltilmesi veya ortadan kaldırılması için edeta kahrolurlar.Başkalarının etkisiyle gaza gelmedikleri gibi, gaza gelenlere karşı da adeta toplum rehabilitasyon uzmanları gibi eğitimci kesilirler. Aslında toplumda en kötü başak, çileden çıkmış bir başaktır. Son derece sabırlı olsalar da, sabırları tükendiğinde tıpkı bir ikizler gibi bambaşka birisi olur çıkarlar. Bu durumda yapılması gereken en önemli şey, başakları kendi haline bırakmaktır.

Toplumun yardım sevenleri olan başaklar, öne çıkmaksızın sorunların çözümünde görev almaktan çekinmezler. Ancak bu eylemlerini ön planda olarak yapmak istemezler. Eğer bir kortejde yer alacaklarsa, beraber yürüdüğü kişilerle aynı hizada olmaya özel önem verir. Oysa ki, bu durumda, koçlar, arslanlar, boğalar, ikizler hep içten içten bir adım önden yürümek istemektedirler.

Plan ve istikrara aşık başaklar, devrimlerin ve devinimlerin gezegeni Üranüsün etkisindeki kovanın tam anlamıyla zıddı özellikler gösterir. Bu nedenle hiç ama hiç belki de asla bir kovayla barışık ve iyi bir ilişki kuramazlar. Bu noktada başaklar A insan tipi olan burçlardan arslan ve boğa ile bir ilişki yürütebilirler, onların rotasına uyabilirler ama macera ve olağanüstülüklere büyülü kovalardan şiddetle kaçarlar.

Düzenli hayata düşkün olan başaklar, hayatlarında iniş çıkış ve fazla değişiklik olmayacağından dolayı genellikle çok uzun süreli yaşarlar. Başakların yaşlıları tam anlamıyla tavizsiz kuralcı ve katı tutumludurlar. Bu yönleriyle son derece doğal sıkıcı bir yaşlı olurlar. Köydelerse köyüne, yazlıktalarsa yazlığa, apartmandalarsa apartmana bağlanırlar. Başakların yaşlı erkekleri, kahvehanesini bile kolay kolay değiştirmezler.

Bütün astrolojik değerlendirmelerimizde bu burçtan olan kişiler bazı konularda bazı özelliklerin tutmadığını veya benzemediğini ileri sürebilirler. Bu doğaldır. Zira burada burçların genel özelliklerine göre irdelemelerde bulunmaktayız. Ayrıntı özellikler yükselen burcun etkisiyle şekillenebilir. Temel olarak genel hatlarıyla açıklamaya çalıştığımız karakterlerin elbette ki şu ya da bu nedenin derin çapraz baskıları ve bu baskılardan burcun etkilenmesi olasıdır.

Not:

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, http://www.bilgievreni.com, http://www.gazetecanik.com, http://www.balikesirbirlik.com http://www.kamudanhaber.com, http://www.haberanaliz.net, http://www.siyasalforum.net, http://www.gunesgazetesi.net, http://www.gercekgazete.web.tr, http://www.ahmetfidan.com ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Halkın Sesi, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

4 Kere Cevaplanmış to “Sağduyu ve İstikrarın Sembolü Başaklar”

  1. 1
    ugurozaltin Says:

    Kıymetli hocam
    Kendi analizlerim sonucu asstrolojinin fal olmadığını bu bilime 15 yıl harcayarak öğrendim

    Aslan olduğum için başaklarla hep iyi geçinmişimdir

  2. 2
    ahmet fidan Says:

    Elbette ki fal değil Uğur Bey,
    Burçlar karakterin yani DNA nın temel harita ipuçlarıdır.

    Günlük burçlar ise, bu genel haritalardan yararlanılarak hazırlanan atmasyonlardır.

    Falcılar, genelde günlük fal yorumlarıyla burçların genel özelliklerinin inandırıcılığını baltalamaktadırlar.

  3. 3
    havva Says:

    hocam ben de bir başak olarak bütün yorumunuzu destekliyorum.karakteristik özelliklere inanıyorum.elinize emeğinise sağlık....bülüçççç

  4. 4
    Ramazan DOYUK Says:

    enteresan... ahmet bey'den "burç" yorumu okumak...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank