content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Eki

Sözüm MECLİSTEN İçeri

Ne oluyor, ne bitiyor bir bilen var mı?

Bir hafta öncesine kadar ülkemizde vatani görevini yapan şanlı askerlerimizin Hakkari’de şehit olması bizleri yıkmıştı. Türk halkı her dakika bu olayı konuşuyordu. Ülkemize hainlik düşünen ve onca askerimizin şehit düşürülmesine destek veren herkesten intikam alınması için el ele vereceklerdi…

Bu durum ülkemizde alışılmış bir hal aldı sanırım ya da unutkan olduk kim bilir…
Her tarafta pankart açan, yürüyüş yapan ve şehitlerimizin hakkını arayan o insanlar şimdi nerede? Yoksa şehitlerimiz dünyaya döndü de bizim mi haberimiz yok? Ya da artık sıradan bir ölüm gibi mi karşılamalıyız?

Ben bu sorulara yanıtı sizlerin vermesini istiyorum…

Günler önce her tarafta eylemler yaptınız ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez…” sloganlarıyla Türkiye’yi gururlandırdınız. Peki ya şuan ne yapıyorsunuz? Durun ben tahmin edeyim; 29 Eki. 11 ve sizler cumhuriyetin 88. yıl dönümünü kutlamayan kişilere susuyorsunuz beklide evinizde oturmuş tatilin keyfini çıkarıyorsunuz.

Ben 20 senedir bu günün yani 29 Ekim’in Cumhuriyetin kurulduğu gün olarak biliyordum, bu günün anlam ve önemi yüksekti. Hem bizim şanlı Türk askerlerimiz bu uğurda şehit olmadı mı? Pek ya siz günler önce bunun için “ Şehitler ölmez vatan bölünmez.” Demediniz mi?

Şimdi ne oldu peki?

Resmi gazete de bir haber çıkıyor ve Cumhuriyetin 88. Yıl dönümü etkinlikleri iptal edilmiş deniliyor. Ülkemizde 17 Ağustos depremi olduğu sıralarda 30 Ağustos Zafer Bayramı iptal edildi mi? Peki ya önümüzde ki Kurban bayramı iptal edilecek mi? Ya da iptal edilen etkinlikler var ise neden resmi tatil iptal değil?

Bu soruların cevaplarını ben değil siz değerli okurlarım versinler lütfen.

Van ilimizde bir deprem oldu ve evet gerçekten çok büyük bir felaket. Yüzlerce kardeşimiz enkaz altında kaldı ve hala enkaz altında olup kurtarılmaya çalışan insanlar var. Biz yok demiyoruz ama ülkemizde 80 il daha olduğunu unutmayalım. Üzücü bir durum ama 29 Ekimin bugün töreni iptal edilirken yarın bakmışsınız ki tamamen tarihten kaldırılmış olur…

Bir zamanlar her sabah okullarda “ Türküm, Doğruyum, Çalışkanım…” sesleri yükselirdi ama şuan bazı sebeplerin gerekçesiyle kitaplardan bile kaldırıldı…

Arada yapılanların doğru veya yanlış olduğunu araştıralım, bu yapılanlar bize yapılıyor başkalarına değil. Bu ülkeyi birileri yönetiyorsa bizim verdiğimiz oyların sayesindedir. Biz istediğimiz için onlar orada ve bir gün bizim istediklerimizi yapmaları gerektiğini onlara inşallah anlatmayı başaracağız…

İYİLİK YAP DENİZE AT!

Yazıma eklemeden geçemeyeceğim, Van’a gönderilen Türk bayraklarını iğrenç bir şekilde eleştiren kişileri kınıyorum!

Sosyal paylaşım sitelerinde açılan bu şekilde bir sürü sayfa var ve çok üzücü bir durum.
Van’da yaşayan ve Kürt asıllı olan bir kişinin açtığı sayfaya bakar mısınız lütfen… Birçok üyesi olan sayfa şu şekilde paylaşımlarla dolu:

“Batıdan gelen 25-30 arası paketin içinden Türk bayrağı çıkmış… Dert etmeyin Türkler bizi çok düşünüyor, tuvalet kağıdımız yok onu bile düşünmüşler. O yüzden bize Türk bayrağı göndermişler…”

Böyle yapan Kürt kardeşlerimizi kınıyorum!

Van’daki kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum…

Tüm Türkiye’nin Cumhuriyet bayramını kutluyor ve hayırlara vesile olmasını tüm kalbimle dilerim.

Neler oluyor...

Her şey anlamını yitiriyor sanki…

Ya da…

Saygılarımla
Hasan GÜÇLÜ

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank