content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Kas

Sizin Favori Diziniz Hangisi?

Ah şu diziler! Reytingler uğruna entrikaların döndürüldüğü, yengesini düdükleyen, karısına göz koyan, olmazsa olmazı olan bir kız veya bir erkeğin karşısında iki sevenin monte edildiği cazibeli diziler…

Televizyonun ilk yıllarında “Dallas” dizisi ile başlayan ve daha sonra Komiser Colombo ile ekranlara kilitlenme hastalığımız şu günlerde tavan yaptı. Kimisi 80’lerle sıla özlemi yaparken, kimisi de Şubat’ın gizeminde, kimisi de tıpkı Türk toplumu gibi Suskunların peşinde…

Aslında nasılda uyutuluyoruz ninni gibi…

Dizileri seyrederken kendimizden geçiyoruz, aklımıza ne borçlar ne de ülkenin önemli sorunları geliyor. Eş ve çocuklarımızı bile bir anda unutuveriyoruz! Maç saatini bekler gibi dizileri bekler olduk. Misafirliklerimizi bile dizilerin programına göre ayarlıyoruz. Hele hele dizi meraklılarının evine misafirliğe gidebilene ve orada sohbet edebilene aşk olsun!

Artık tartışma programları ilgi görmüyor, iktidarın korkutmasıyla bu programlar yayından kaldırılınca, meydan hepten dizilere kaldı! Hangi ünlü hangi diziyi seyrediyor, hiç merak ettiniz mi?

Sanıyorum Sayın Başbakan’ın favorisi olduğu “Ekmek Teknesi” dizisinin yerini şimdilerde “Muhteşem Yüz Yıl” dizi almış olacak ki, belgesel olmayan ve kurgulu dizide beğenmediği bölümlere Kütahya konuşmasında patladı ve “Biz öyle bir Kanuni tanımadık, onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Bunu çok iyi anlamanız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz” dedi.

Yahu, kurgu bu, zaten dizinin başında da izleyenleri uyarıyor. İleri ülkelerin birçoğunda, başkanlarını yeren, tiye alan birçok dizi de gösterimde.

Hani siyaset yargıya karışmazdı!

“Çiçek Taksi”yi Süleyman Demirel izlerken, “Deli Yürek”te MHP’liler favorisi, Deniz Baykal “Avrupa Yakası”nı severken, Gül’ün eşi de, “Hatırla Sevgili”yi takip ediyor. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’de “Elveda Rumeli”yi sıkı takip edenlerden. Şu günlerde zehirlendi iddiası ile mezarı açılarak incelenen merhum Turgut Özal’da 13 yıl süren “Bizimkiler” dizisinin müdavimlerindenmiş…

ABD Başkanı Obama’nın hangi diziyi izlediğini biliyor musunuz? Obama akşamları CIA’nin içindeki entrikalar ve bir ajanın maceralarını konu aldığı “Homeland” dizisini takip ediyormuş. Tam da ABD Başkanına layık bir dizi olsa gerek.

Hangi ülkede hangi entrikalar çıkarsam?

Şu günlerde dizi falı çıkarsa veya ‘dizini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim’ tarzında yaklaşımlar olmaz değil! Bir parkta yeni tanıştığınız ve hangi diziyi sevdiğini bilmediğiniz birisiyle evlenmek adına konuşuyorsunuz. Yanınıza “At be şuracığa üç beş guruş” diyen bir falcı yaklaşıyor ve size; “Söyle be kuzum hangi diziyi seviyorsun, ona göre fal bakayım!” derse de şaşırmayın!

Aslında bunlar işin şaka tarafı, gelelim asıl meseleye!

Ücretleri buçuklu zamlarla idare edilen, bir yılda 35 milyon kutu antideprasan ilaç kullanan, bankalara borçlarla boğuşup geçim sıkıntısı çeken, sıkı para politikası nedeniyle daralıp evine hapsolup sosyal etkinliklerden uzaklaşan halkın başka yapabileceği ne kaldı ki?

Ertuğrul Erdoğan

Kasım 2012/ Bursa

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank