content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Eyl

Sivilleşteremediğimiz Anayasa

22 Temmuz 2007 erken seçimlerinden hemen sonra ilk iş olarak anayasanın sivilleştirilmesi konusunda taslak çalışmalar yaptıldı ve hükümete teslim edildi.
Akabinde, internetten indirilmeye müsait olan bu "taslak" üzerinde, sabah en erken kalkan bir şeyler yazıp çizmeye başladı. Başta, Hürriyet gazetesi yazarları olmak üzere, TÜSİAD'tan tutun, YÖK başkanı Teziç'e TOBB müsbet menfi herkes birşeyler söyledi, söylemeye devam ediyor.

Beni hayretlere düşüren, TUSİAD'in daha önceden hazırlattığı anayasa taslağının (ki hazırlayanlardan biri Erdoğan Teziç!) şu ankinden daha çok demokrat belki daha sivil bir anayasa oluşu. Buna rağmen şu anki anayasa taslağının laikliği yok etmeye çalıştığında bahsediyor olmaları enteresan. İnsanların geçmişte yapıp etkilerini unutup yeni bir kimlikle ve ne yüzle çıkıp çağırtkanlık yaptıklarını anlamak gerçekten zor. CHP'nin hazırlattığı, TÜSİAD'ın Erdoğan Teziç'e hazırlatığı anayasalar son bir haftadır ZAMAN gazetesinde, kısmı de olsa mukayeseli olarak verilmektedir. Bu işler uğraşanların mutlaka okumalarını salık veririm.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank