content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
26 Şub

Şiir Gibidir Hayat. Yaşadıkça Yazılır…

Duyguların dilinde kayan yıldızlara dilek tutmadan koşalım. Çocuksu sabahlara, hem de baharların açan çiçeklerinde türkü sesinde koşalım.
Açık bırak pencereni Hayat inadına güzel…

Esen rüzgâra aldırmadan akıp giden zamanı demirlemeliyiz ki! Hayatın yolculuğunda kararlarımızı oradan kumanda ederken bulunduğumuz teknolojiye de ayak uydurabilelim.

Dönüşü yok güzelliğin. Hazan yaprağı gibi dökülen çıplak yıllara bak. Bir çuval pirinç içinde duygusal dengede durdur zamanı. Mavinin denizinde yürü. Saf ve duru çocuksu yürek mutlu olmalı…

Hayat yaşanan bir şans ve yaşayana armağandır derken aynanın yansıyan yüzünden baktığımız zaman yüreklerin “susmayın yeter!!! Çığlıklarını duyuyoruz.

Kaçırılan savunmasız çocukların, çalınan organları artık yürekler dağlatmasın. Bu çok acı sınıfsız davranış hastalığını asla affa uğratmayalım. Bataklı yollarda yürümeyelim. Karşı koymak istediğimiz vicdanımızdır. Satılan hayatın bedelini kim cevaplayacak. Aynanın karşısında durup baktığınızda yansıttığınız katil düşünceleriniz, size çığlık olarak dönecektir ve bu sesi herkes korkmadan duymalıdır, duyurmalıdır.

Hayatın insanlık direksiyonunu iyi tutalım.

Alaca karanlığı yaşama kör gecelerde. Gemici düğümü olur çözülemezsin. Canlar acır. Yağmur sonrası kokan toprak gibi hasret olur, duyulmazsın. Sonrasında çizilir tuvale anılar, duvarlara yansır düşünceler. Süpürmek istesek te izi bazen takılır ayaklarımıza. Tökezlenen hayata sağlam basalım. Mutluluk huzurumuzu kaçırmayalım. Yürek kepenklerimizi açık tutalım. Yorgun düşler kırılmasın, biliyoruz yaşadığımız benzemese de önceki günümüze. Kahveyi köpüklü içerken dumanını savuralım özgürlüğe. Aslında Ümitler yaşlanmaz.

Şiir gibidir hayat. Yaşadıkça yazılır…

Mor Köşeden Sevgiler Efendim

www.radyomorfm.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank