content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Ağu

Sesli Tartışmasını Becerebilecek Miyiz?

SESLİ TARTIŞMASINI BECEREBİLECEK MİYİZ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi fezlekeyi onaylamadı. Türkiye sevinç içinde. Neden savaş mı olmayacak? ABD geri adım mı atacak? Savaş olmayacak mı? Türkiye’nin çıkarları ne olacak? Devlet yönetmek ve toplumun geleceğini düşünmek kolay mı? Devleti yönetenler, karar alanlar sokaktaki vatandaş gibi düşünebilirler mi? Devleti yönetenler sokakta ki vatandaşın düşüncesini kayda değer almadan devlet yönetebilirler mi? Bu sorulara çeşitli yanıtlar verilebilir.

Ayrıca sorulması gereken şudur. Kendi halkına karşı suç işleyen yöneticilere karşı ne yapılacaktır? Kendi halkını katleden ve evrensel hukuk normlarından mahrum eden diktatörler, sadece kendi halklarına karşı mı suç işliyorlar? İşledikleri suç insanlığa karşı işlenmiş sayılacak mı? Böyle sayılacaksa, hangi uluslar arası hukukla yapılacak? Ve bu müdahaleyi kim yapacak? Dünyayı hala soğuk savaşın politik kavramları ve hukuku ile değerlendirmek mümkün mü?

Yeryüzünde haklı haksız savaş ayrımı yapanlara sormak gerekmez mi? Haklı savaşlarda çocuklar ve askerler ölmüyor mu? Şehirler yıkılmıyor ve doğa tahrip edilmiyor mu? Savaşa hayır diyenler zihniyet olarak gerçekten şiddete karşı mı?

“Savaşa Hayır” diyenler, son yirmi yıl topraklarımız üzerinde yaşanan savaşa “Hayır” diyebildiler mi? Orada çocuklarımız öldürülmedi mi? Irak’ta barışı savunanlar, Kıbrıs’ta neden şahin oluyorlar?

Sorular çoğaltılabilir. Herkesin mutlaka sorulara farklı yanıtları vardır. Ancak beynimizi sınırlamadan, küfür ve hakaret etmeden tartışmak mümkün değil mi? Barıştan yana olanlar önce fikirler karşısında samimiyetlerini ortaya koymaları gerekmiyor mu?

Tartışmak ve paylaşılmak üzere…

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank