content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Oca

Schengen Vizesi Alma Rehberi

Genellikle ilk kez yolculuk yapacaklar için korkulu rüya olan Schengen vizesi, günümüzde Avrupa Birliği ülkelerinin daha rahat yolculuk ve ticaret yapabilmek adına AB üyesi olmayan ülkelere sundukları vize işlemi olarak tanımlanabilir. Avrupa ülkelerine yolculuk yapmak için gerekli olan vize işlemleri, bir kere yapıldıktan sonra diğer tüm Avrupa ülkelerinde de geçerliliğini korur. Ancak bu aşamada birtakım kriterlere dikkat etmek ve ince detayları göz önünde bulundurmak gereklidir.

Vize Başvurunuzu Hangi Ülkeden Yapacağınızı Bilin

Schengen vizesi, Avrupa Birliği’ne üye olan her ülke tarafından verilir. Ancak bu ülkeler arasında da vize sürecinde ve istenilen belgelerde farklılık olabiliyor. Bu konuda örnek vermek gerekirse; Yunanistan’ın Türkiye ile komşu olması dolayısıyla daha rahat, İsviçre veya İspanya gibi diğer Kuzey Avrupa ülkelerinin de daha zor vize imkânı sağladığı dile getirilebilir. Ayrıca vizeyi ilk olarak hangi ülkeye giriş yapacaksanız o ülkeden almaya da özen göstermelisiniz.

Başvuru Sürecinizin Zamanına Dikkat Edin

Gerekli evrakları tamamladıktan sonra direkt konsolosluk üzerinden tüm işlemlerin halledebileceğini düşünerek yanılgıya düşebiliyoruz. Hâlbuki sürecin akışı son yıllarda aracı

firmalar sayesinde devam ettiriliyor. Yani aracı firmalar, sizin gerekli olan evraklarınızı ve parmak izinizi teslim alarak konsolosluklara teslimatını gerçekleştirmeye yardım ediyor. Ayrıca bu aracı firmalara gidebilmek için öncesinde telefon veya internet üzerinden randevu almalısınız. Aksi taktirde işlemlerinizin yapılabilmesi daha uzun sürebilir.

Evraklarınızın Tam Olduğundan Emin Olun

Schengen vizesi için seyahat yapacak kişilerden istenen belgeler, çeşitli kıstaslara bağlı olarak farklılaşır. Örneğin; genç bir öğrenci ile özel veya kamu sektöründe çalışan yetişkin bir bireyden istenilecek belgeler aynı değildir. Bu konuda hangi gruba girdiğinizi teyit edebilir ve ona göre belgelerinizi daha eksiksiz şekilde temin edebilirsiniz.

Pasaportunuzun Geçerlilik Sürecine Dikkat Edin

Pasaport konusunda titiz davranmanız sizin lehinizedir. Bunun için öncelikle pasaport durumuzu kontrol etmeli ve ona göre vize işlemlerinizi halletmeye karar vermelisiniz. Özellikle; pasaportunuzun bitiş süreci 6 aydan daha kısa bir sürede ise vize başvurusu yapmak yerine yeni bir pasaport çıkartmak daha doğru ve mantıklı bir karar olacaktır.

Vize Aşamaları için Vize Danışmanından Yardım Alın

Tatil öncesi sürecinizi daha kolay geçirmek ve vize işlemleri için vakit kaybetmemek istiyorsanız sizin için uygun olan bir vize danışmanlık şirketiyle de anlaşabilirsiniz. Profesyonel olarak hizmet veren danışmanlık şirketlerinin; evrak düzeninden parmak izinize kadar pek çok alanda size destek olacağından emin olabilirsiniz.

Mülakat Günü Sakin ve Rahat Olmaya Çalışın

Vize işlemlerini halledebilmek için başvuru yapıldıktan sonra mülakata çağrılma aşamasına gelinir. Mülakat, kişinin kendini ifade edebilmesi ve evraklar konusunda akla takılan konuları görüşebilmesi açısından son derece avantajlıdır.

Kişilerin mülakata tabi tutulmaları, ülke makamlarının gelecek yolcular için belirlediği koşullara sahip olup olmadıklarını test etme amacı taşır. Mülakat sırasında ürkek, sinirli veya negatif bir tavır sergilememeniz size her zaman artı puan kazandıracaktır. Sorulan sorulara cevap veremiyor olsanız dahi ılımlı ve sakin duruşunuzu yitirmemeye çalışın. Bu sizin mülakatı daha rahat geçmenizi kolaylaştıracaktır.

Seyahat Sürenizi ve Kendi Ülkenize Dönüşünüzü Belgeleyin

Konsolosluk firmalarının en çok merak ettiği konulardan birisi de kişilerin seyahat süreleridir. O nedenle inceleme kısmında banka hesaplarınızdan tapularınıza ve çalıştığınız işinizi kanıtlayan belgelerinize kadar tüm evraklarınızı, seyahatinizden emin olmak isteyen konsolosluk şirketine sunun. Gerek duyulursa gidiş-dönüş biletlerinizi, kendi aracınızla gidecekseniz de aracınıza ait evrakları gösterin.

Gideceğiniz şehirde barınma yerinizi belirlemek açısından otel rezervasyonunuzu yaptırın. Bunun için internet üzerinde yer alan birçok köklü firmadan yardım alabilirsiniz. Hatta erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak daha avantajlı ve cazip bir tatil yapma olanağı yakalayabilirsiniz.

Not: farklı kaynaklardan alıntıdır

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank