content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Eki

Şairler Birliği Kayseri Toplantısı Üzerine

ŞAİRLER BİRLİĞİ KAYSERİ TOPLANTISI ÜZERİNE Türkiye Şairler Birliğinin bu yılki toplantısı Kayseri''de yapıldı. Öncelelikle toplantıyı hazırlayan, düzenleyen, katkıda bulunan ve katılan şair dostlarımıza teşekkür ederek yazıya başlamakla bir hak teslim.

ŞAİRLER BİRLİĞİ KAYSERİ TOPLANTISI ÜZERİNE
Türkiye Şairler Birliğinin bu yılki toplantısı Kayseri'de yapıldı. Öncelelikle toplantıyı hazırlayan, düzenleyen, katkıda bulunan ve katılan şair dostlarımıza teşekkür ederek yazıya başlamakla bir hak teslimi yapalım.

Çünkü bu tür toplantıları yapmak, düzenlemek ve gelen misafirleri ağırlamak öyle her babayiğidin harcı da değildir, ufku da değildir. Yıllardır bu tür toplantıları tertipleyen ve düzenleyen bir insan olarak, Türkiye'nin çoğu yerlerinde düzenlenen toplantıları katılan biri olarak bunu iddialı ve bir gerçek olarak söylüyorum. Ne yapsanız hiçbir iş yapmayanlara beğendiremezsiniz, yapmasanız niye yapmıyorsunuz demek onların görevidir de ondan. Bu tür etkinlikleri ancak fedakar ve gönlü dolu insanlar yapabilirler. Yoksa öyle hariçten gazel okuyan, dışardan şöyle olsaydı, böyle yapılmalıydı gibi bremen mızıkacıları gibi çızırdayanların işi hiç değildir bu işler. Bu işler gönül meselesidir.

Yapanlar kadar katılanları da unutmamak lazım. Onlar da gönül insanı olmasalar zaten işleri ne? Neden Türkiye'nin bir ucundan kalkıp o kadar yol tepip, taa kayseri'ye kadar gelsinler ki.. İşte o fedakarlıklar ve gönüller bunların hiç hesabını yapmazlar, isteseler de yapamazlar. Bir de üstüne o dar imkanlarıyla yol ve konaklama bedeli ödeyerek sırf gönül dostluklarını pekiştirmek, gönüllerine göre dostlarıyla buluşmak ve yeni dostluklar edinmek için gelirler. Bunda hiçbir maddi çıkarları olmadığı gibi, manevi beklentileri de pek olmaz.
Onların amacı birkaç gün de olsa mutlu olmak, dostlarıyla buluşmak, yeni dostluklar kurmak, sanalda tanıdıklarıyla yüz yüze, can cana tanışabilmektir.

Yıllardır hep gittiğimiz toplantıları da bizden talep ederler. Yahu kayseri'ye ne zaman geliyoruz, bir toplantı yapın da biz de gelelim diyenlerin sayısını bile hatırlayamıyorum. Anasam Genel Başkanlığımız zamanında birkaç kez bu tür etkinlikler yapmış, hatta Erciyes Anasam Şiir şölenini ilk kez yaparak Kayseri'ye Yavuz Bülent Bakiler, Bekir Sıtkı Erdoğan, Abdurrahim Karakaç, Bekir Mutlu gibi ünlü şairlerimizi getirerek Kayseri'nin kültürüne katkıda da bulunmuştuk. Ama şimdilerde sadece Büyükşehir belediyesinin yaptığı Erciyes Şiir şölenleri ile yetinmek, hatta onların o her yıl aynı isim ve kişilerle yaptığı şölenlerin artık ruh tadımızı da bozan etkinlikleri olmaktan öteye gidemediklerini de çoğumuz biliyoruz.

O zaman Türkiye Şairler Birliği hem bu ihtiyaca kendi imkanlarıyla bir cevap vermiş, hem de o aynı kişilerle yapılan şölenlere de bir alternatif olduklarını da böylece göstermiş oldular.

Bu toplantı da iki gün gerek daha önce tanıştığımız şair dostlarımızla, gerekse ilk defa bu dinletide tanıştığımız dostlarla güzel anlar ve günler geçirdik. Gönlümüz isterdi ki Ticaret Odası salonu tıklım tıklım dolsun. Ama olmadı ne yapalım. Bunda ne tertipleyenlerin, ne de Süleyman arkadaşımızın bir eksikliğinin olmadığını adım gibi biliyorum. Gereken her duyuruyu yaptı, basına bilgi verdi, gazete ve televizyonlardan haberler verildi ama.. Kayseri de maalesef kültür bu kadar, şiirin değeri de ha keza..Olsun, hiç de kendi namıma üzülmüyorum ama Koca Büyük bir şehir Kayseri adına üzülmediğimi söylesem bu hiç gerçekçi olmaz.

Ne yapalım sanayi ve ticaret şehrinde şiirin değeri de bu kadar olur herhalde..
Neyse daha yazacaklarım çok ama sizlerin sabrını da tüketmek istemiyorum. Aşağıda adları yazılı dostlarımıza da gerek katılımları, gerek katkıları için teşekkür ediyorum. İşte bu dostlarımız:
KATILACAK OLANLAR

1-Bekir AHISKALI
2-Süleyman KARACABEY
3-Sergül VURAL ----- Kayseri
4-İsmail Adil ŞAHİN -- Kayseri
5-Gül SERAP ------- Tokat
6-Asabi ŞİRİN ..... İstanbul
7-Ensar EMİR ....... Kocaeli
8-Mehmet Sabri KILIÇ (2 kişi)-İstanbul
9-Nevzat HACIBEKTAŞOĞLU ---İstanbul
10-Pınar KOÇ ----------Kayseri
11-Ferhat ASLAN ------ Kayseri
12-Osman TÜRKASLAN ----Kayseri
13-Meral KAYA----------Ankara
14-Ömer Çolakoğlu Halk filozofu-Kayseri
15-Pınar Koç Kayseri
16-Şakir Nuyan ŞİN ----Aydın
17-Emel DEMİREZEN -----Kayseri
18-Doğan ZİYA ---------Kayseri
19-Ünal KAR -----------Tokat
20-Rukiye ÇELİK ------ Ankara
21-Ferah ÇETİN ------ Ankara
22-Nil TEKİN.----------Ankara
23-Yasin AYHAN --------Ankara
24-Ali Baş Kayseri
25-Hünkar DAĞLI -----Ankara
26-Deniz Dengiz Şimşek Kayseri
27-Bülent ARI----------Sivas
28-Duran TAMER---------Kayseri
29-M.Ferit YILDIZ------Kayseri
30-Ahmet EKİCİ
31-Zübeyde Gökbulut
32-Uğur Gökbulut ------ Kırşehir
33-Durdu ŞAHİN---------Çorum
34-Atiye DANIŞ---------İstanbul
35-Orhan Gündoğdu.....Kayseri
36-Aşık Cefai----------Sivas
37-Sabit İNCE----------Kayseri
38-Rifat KAYA----------Sivas
39-Cumhur KARACA-------Ankara
40-Burhanettin AKDAĞ---İstanbul
41-Ahmet KARAASLAN-----Kayseri
42-Filiz KILINÇ--------Ankara
43-Mustafa DOĞAN-------
44-Mustafa EROL--------Tokat
45-Aşık Hayri Toprak -------Kayseri
46-Ramazan KURT--------Ankara
47-Şeyhmus ÇİÇEK-------Kayseri
48-Mesut ÖZBEK---------Kayseri
49-Hüseyin TÜRKMEN-----Kayseri
50-Hayati GÖNÜLTAŞ-----Tokat
51-Ahmet ÇETİN---------Tokat
52-Hilmi ERÇELEBİ------Kayseri.
Bu arada ağırlama ve konukseverlik de bir kusurumuz olmuşsa dostların bizi bağışlayacağına ve hoş göreceklerine de inanıyor, katılamayan dostlarımızın ellerinde olmayan nedenlerden aramızda olamamalarından da üzüldüğümüzü bilmelerini istiyorum.
Selam ve sevgilerle Antalya ve gelecek yıl Sivas da olabilmek dileğimle...

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank