content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Polat Kükremiş; ‘Verin Yetkiyi Biz Yapalım’

CHP Avcılar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Polat, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada kükremiş. Demiş ki “Büyükşehir Belediyesi Avcılar’a yeterli seviyede hizmet etmiyor.” Ardından soru önergesi vermiş.

****

Haberimizin ayrıntılarını bugün gazetemizde okuyacaksınız. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olduğu ana artellerde ve sahilde yeterli çalışma yapmamasından dolayı ortaya çıkan manzaranın kabul edilemez olduğunu iddia ederek, “Hizmet yapmayacaksanız, yetkiyi verin biz kendimiz yapalım!” demiş.

****İşte zurnanın zırt dediği yer burası, Büyükşehir’e durumun ortada, Avcılar Belediyesi’nin durumu ortada, ama erkekliğe de toz kondurulmuyor.
Kentimize hizmet yapamıyorsunuz, verin yetkiyi biz yapalım.
A be Zafer Polat, çöp ihalesi yaparken, sorumluluğunuzda olmayan, plajların, kumsalların temizlenmesi için, temizlik ihalesine “kumsal temizle aracı” şartı koyarken yetki mi istediniz ki hizmet yapmak için yetki istiyorsunuz.
Atalarımız ne güzel söylemişler: “Ayranı yok içmeye tahtırevan ile gider s.çmaya.”
Cuk diye oturan bir söz.****Avcılar Belediyesi’nin 2014 yılı geliri 150 milyon TL, 2014 yılı gideri 174 milyon TL, toplam borcu 180 milyon TL.
Borçlarını ödeyemez durumda olan bir belediye.
Bir yıllık gelir gider farkı yaklaşık 24 milyon TL olan bir belediye.
Bırakın borcunun azalmasını, borcu artan bir belediye.
Büyük ihtimalle 2015 yılı bütçesinin gelir gider bütçesi arasındaki farkı en az 50 milyon TL olacak bir belediye.
Yine büyük ihtimalle 2016 yılının ortasından itibaren maaş bile ödeyemeyecek durumda olacak bir belediye.
Bir yılı aşkındır, “Türkiye’nin, İstanbul’un en temiz ilçeyiz” demekten başka yaptığı hiç birşey olmayan belediye.
Bir yıldır; eşi, çocuğu, lüks araba tutkusu, fahiş rakamlarla verilen ihalelerle, fahiş rakamlarla yoksul çocuklar için yaptırılan sünnet şöleni, CHP’li meclis üyelerinin açık açık muhalefet bayrağı açtığı belediye.****Avcılar da oturmayan, 1. sıradan meclis üyesi, Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli’nin eşi Amasyalı olduğu için yapıldığı iddia edilen, ilçenin sorunlarını bilmeyen, mahallelerine bıraksanız kaybolacak olan Polat, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kükremiş: Hizmet yapamıyorsanız, yetkiyi bize verin.
Ve yine demiş ki caddeler karanlık içerisinde… Halbuki caddelerin aydınlatma sorumluluğu BEDAŞ’ta… Ampulu yoksa, al tak be kardeşim… Bunu sorun etmene ne gerek var… Ara BEDAŞ Müdürü’nü çözsün…
15 yıl belediye başkanlığı yapan partiniz üyesi Mustafa Değirmenci, ana arterlerde çöp konteynerlerinin yer altına alırken, Büyükşehir Belediyesi’nden izin mi almış… Ayıp be kardeşim, ayıp…

****

Yiğidi öldür hakkını ver.
15 yıl boyunca hizmet yapmadığı için eleştirdiğimiz Değirmenci, giderayak merkezde başlattığı iki parkı tam olarak bitiremediniz, resmi bir açılışını bile yapamadınız. Ayıp değil mi, Büyükşehir’e meydan okumak…
Önce işinizi yapın…
Millete verdiğiniz sözleri yerine getirin.
Milletin kaynaklarını çarçur etmeyin.
Birilerine milletin parasını peşkeş çekmeyin.
15 yıldır hizmet alamayan Avcılar’a hizmet edin…
Bakın bakalım, 15 ayda o konser, bu konser, o ziyaret bu ziyaret dışında hangi hizmeti yapmışsınız?
Yok…****Sonuç olarak, herkes haddini bilmeli… Hem hizmet yapmayacaksınız… Hem de Büyükşehir’e meydan okuyarak, “hizmet yapmıyorsunuz, bize yetki verin biz yapalım” diyeceksiniz.
Önce sorumluluğunuz olan yerlerde hizmet yapın, sonra diğerini vermezlerse de alırsınız… Sorun yok…
Son söz: Ayrıca 7 Haziran sonrası ne olursa CHP iktidar (!) olacağı için böyle bir sorununuzda olmayacak. Değiştirirsiniz Büyükşehir yasasını, verirsiniz yetkiyi ilçe belediyelerine olur biter…
Hadi çok zaman da kalmadı… İyisiniz…

Etiketler : , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank