content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Mar

Peri Kızının Düğünü Vardı

Geçtiğimiz hafta sonu (Cuma-Cumartesi ve Pazar günü) Kapadokya Şiir Şöleni’ne katılmak üzere Nevşehir’e gittik. Periler Ülkesi’nde Peri Kızının düğünü vardı. Düğün muhteşem geçti. Mükemmel bir organizasyonda buluştuk. Kültür sanat adına unutulmaz bir etkinlikti, üç günü dolu dolu yaşadık.

Şair arkadaşları ona; “Peri Kızı” lakabını takmışlardı, şüphesiz ki bu lakap ona çok yakışıyor. Kapadokya Şairler ve Yazarlar Birliği ve Ürgüp FM ‘in Yönetim Kurulu Başkanı, Şair Yazar Ayşe Paslanmaz’dan söz ediyoruz. Nevşehir’in tanıtımında büyük emekleri olan bu hanım kız, peri ülkesinin prensesi gibi unutulmaz etkinliklerin altına imzasını gururla atıyor.

Peri kızının davetini aldıktan sonra Nevşehir’e gitmek üzere hazırlık yaptık. 16 Kasım Cuma günü Nevşehir’e çıkarma yaptık. 100’e yakın şairin katıldığı mükemmel programa siyasilerin, belediye başkanlarının ve gazetecilerin de yoğun ilgisi vardı. Nevşehir Dedeman Otel’de toplanan ekibimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde şiir muhabbetine daldılar.

İllerden gelen temsilci arkadaşlarımızın çoğunu tanıyorduk. Ünlü şair Cemal Safi’de aramızdaydı. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş konukları makamında kabul ederek, şiir sohbetinde bulundu. Kıbrıs Magosa Milletvekili Dr. Arif Albayrak ile Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da konuklar arasındaydı.

Önceden açılan ve sonuçlanmış olan şiir yarışmalarının ödül töreni de yapılacaktı. Hem şiir şöleni, hem de ödül töreni birleşince muhteşem bir tören ortaya çıkıvermiş oldu. Ödül töreni Nevşehir Kültür Merkezinde yapıldı. Şiir birincilerinin taç giydiği ödül töreni “Peri Kızının” düğün törenine dönüşüverdi. Sanki periler ülkesinde peri prensesinin düğününde buluşmuştuk. Harika bir ödül töreni yapıldı. Muhteşem bir gösterimdi.

KAPADOKYA ŞİİR ŞÖLENİ VE AYŞE PASLANMAZ

Muhteşem ödül törenini ünlü şair Cemal Safi’nin şiir muhabbeti takip etti. Şiire doğan konuklar, İngiliz Yarenler Grubu’nun gösterimleriyle coşup eğlenceye dönüştü. Hemşerimiz Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir’in seslendirdiği Türk Sanat Müziği parçalarıyla eğlencenin tadı doruğa çıkmış oldu. Gecenin yıldızı Ayşe Paslanmaz’dı. Düğünün kraliçesi, periler ülkesinin prensesi gibi herkesin gönlünde yer edip, büyük alkış topladı.

Kültür –sanat faaliyetlerinde öncü olan Ayşe Paslanmaz, ilklerin de öncülüğünü yapıyordu. Yerel yönetimlere (Belediye Başkanlarına) dağıttığı ödüller, Başbakan ve bakanlara takdim ettiği plaketler ses getirmiş, Nevşehir’in tanıtımında üzerine düşen görevi başarıyla yapmıştı.

Bu yıl da şiir birincilerine takdim ettiği ödüller ve taç giydirme (Şiir kralı ve kraliçesini belirleyen) tören bir ilk oldu ve büyük yankı buldu. Bu manada Ayşe Paslanmaz’ı kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz.

Şiir programının ardından şairler, Nevşehir-Ürgüp-Göreme’yi de gezerek bölgenin tarihi ve turistik yerlerinde araştırma ve incelemelerde bulundular. Büyük emek verilerek hazırlanmış olan Nevşehir Kapadokya Şiir Şöleni konukların zihninde yer edip takdir topladı.

Ürgüp FM Yönetim Kurulu ve Kapadokya Şairler-Yazarlar Birliği Başkanı Ayşe Paslanmaz ekibiyle birlikte mükemmel bir etkinliğin altına imzasını atmış oldular. Sayın Ayşe Paslanmaz ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Emeklerine, yüreklerine sağlık. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz. Otel arkadaşım Eğitimci Şair Yazar Hasan Akar’a (Tokat Şairler – Yazarlar Derneği Yöneticisi) da uyumlu arkadaşlığı için teşekkür ediyorum.

Ahmet SARGIN

Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Derneği Başkanı

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank