content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 May

Parite ve Faiz Piyasaya Yön Veriyor

EURO/ DOLAR paritesi yurt dışı piyasaları besliyor. Düşmeye devam ederek borsaların değerli kalmasını sağlıyor. Tabi yurt dışındaki piyasaların şişik olması da daha fazla yükselme iştahını törpülüyor. BU sarmalın birbirine dolanma riski var ve bundan kaçınmak için dikkatli olmak lazım.

Uluslararası piyasalarda euro/dolar paritesinin yükselişi yani doların değer kaybetmesi ile piyasalar yön buluyor. Altın ve Gümüş belli bir fiyatta fikslenirken petrolde atak yapıp 80 dolarlarda durgun beklemede. Yurt dışı piyasalar bu seviyede bekle gör yapacaktır. Paritenin yükselemeye devam etmesi yanında ABD piyasalarında büyük şirketlerinde ciddi karlara açıklaması Dow Jones Sanayi endeksini 10.000 seviyesinin üzerine henüz atamadı. Gelişmeler bunu desteklese de geçmişte gelen hızlı yükseliş ancak hazm edileceği ortaya çıkıyor.

Yurtdışı dolar değer kaybederken Cuma dan beri yurtiçinde dolar değer kazanıyor yani TL değer kaybediyor. Bu konuda Pazar günü birkaç yazı basında çıkdıysa da nedense hafta başı bu konu yorumlar kayboldu. Rivayet odur ki Bankalar ve Merkez banaksı çeşitli politika uygulamaları konusunda restleştiler. Ve bankalar bono piyasasından yavaş, yavaş satış yaparak çıkma tehdidinde bulundurlar… Bundan dolayıdır ki bono faizi oranları Cuma dan beri yükseliyor ve döviz e de bir talep olduğu gözlemleniyor. Bu konuda bankaların davranışları etkili olacaktır diye düşünüyorum…

IMKB bu gelişmelerin ışığında kararsız tutumuna devam ediyor Endeks daha önceki beklentilerimiz çerçevesinde 49.000 - 52.000 bandındaki hareketine devam ediyor. 52.000 seviyesine yaklaştıkça satış geliyor. 49.000 - 50.000 seviyelerinde de alışlar geliyor. Bu durum piyasa aktörlerinin verileri tam yorumlamasına kadar devam edecektir. Bu arada hisse bazında tabiî ki hareketler olacaktır. Özellikle son dönemlerde beklentileri artan hisselerde işlemler yoğunlaşmakta bu hisseler işlem hacimlerinin artması, yabancı alımların yoğunlaşması ile kendilerini belli ediyorlar. Kısa vadede 52.000 geçerse IMKB birleşik endeksi 55.000 test edebilir. Aşağıya doğru hareket ederse 49.000 önemli bir seviye Bu seviye aşağı doğru kırılmaması lazım. 49.000 den aşağı sarktığında kısa vadeli sat sinyali olarak algılanması gerekebilir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank