content

17 Eki

‘Özyalvaç’ Gazetesi

Anadolu Basını içerisinde yer alan gazetelerden bana ulaşanların sayfalarındaki gezintimi sürdürüyorum.

Bugün sütun konuğum gazete, Isparta ilimize bağlı, Yalvaç ilçemizde Pazartesi günleri altı normal sayfayla okurlarının karşısına çıkan ‘Özyalvaç’ Gazetesi.

03 Şubat 1969 tarihinde rahmetli Ruşen Özgül (1943–2006) tarafından kurulan Özyalvaç Gazetesi 44. yayın yılı içerisinde bulunuyor.

 

Özyalvaç Gazetesinin kimliğine bakıyorum: Sahibi: Ömer Ö.Özgül, Yazı İşleri Müdürü: Sibel Özgül, Tlf: 0246-441 53 27

Yıllardır, zaman zaman yazdığım gazeteler arasında yeralan Özyalvaç Gazetesinde değişik makale yazarlarının imzalarıyla karşılaşıyoruz. Elimde masamda 2 bin 181,82 ve 2 bin 183. sayıları bulunan Özyalvaç sayfalarındaki makale yazarlarının isimleri şöyle sıralanıyor:

 

Özgül Kaya, Cemil Kaynak, Mehmet Yeşeren, Kürşat Dayıoğlu, Ahmet Turan, Av.Zafer Arısoy, Mehmet Sesli.. Şimdi bu makale yazarlarından bazı cümleler alalım. Nakledelim:

 

1. Memleketin meselesi. Üretim fakiri ilçemizin en önemli geçimi hizmet sektörü. İflas bayrağını çekmek üzere olan esnafımız için dışarıdan gelecek her çeşit öğrenci çok önemli (Özgür Kaya)

2. Yorumunda, hey gidi günler hey diyerek bir zamanlar muhalif ve muvafık bütün Encümen üyelerinin Tekin Bayram’ın her dediğine el kaldırdıklarından bahisle (Cemil Kaynak)

3. Aşiretten İmparatorluğa uzanan süreçte Osmanlı bir yandan kabuk değiştirirken, diğer taraftan da kuruluş felsefesinden uzaklaşmıştır (Mehmet Yeşeren)

4. Umarım yazılarımız bizi takip eden değerli okuyuculara bir nebze de olsa faydalı olmuştur (Kürşat Dayıoğlu)

5. Şehrimiz Isparta’nın ve neredeyse tüm ilçelerinin yaşadığı en önemli sosyal sorunlardan biri olan güç sorunu, mutlaka üzerinde durulması ve çözümler aranması gereken bir konudur (Ahmet Turan)

6. Her birimiz evlatlarımızla gurur duyarız ve onların her yaptığı iyi işten dolayı çok seviniriz (Av.Zafer Arısoy)

7. Havada aşk havası var/Kanadı kırık kuş yarası var/Bana küsmüş gidiyor gibi/Benden çok bir edası var/acep nedendir? (Nazan Öncel)

 

Özyalvaç Gazetesi haber başlıklarından: İşte Milli Eğitim’de başarı belgesi gerçeği Sultan Sofrası, halı sahanın da Sultanı/Yalvaç Medeniyeti safsatasıyla yüz binlerce lira boşa mı gitti?/İstanbul Sücüllüler Derneği yöneticilerinden gazetemize ziyaret/Patpat terörüne kim dur diyecek?/Isparta’da kırsal turizm yatırımlarına yüzde 50 hibe/Başarı Belgesi haberimiz ulusalda ses getirdi, ama yetkililerde ses yok vd.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank