content

29 Tem

Özel Üniversiteler ve Kimlik Bilgileri

Özel Üniversitelerin Kimlik Bilgilerini Almaları Suç Değil mi?

Geçtiğimiz  günlerde basında Emniyet kuvveleri bilgisayar hackerlerinin tüm ülke nüfusunun kimlik, adres bilgilerini devletin e-devlet sisteminden hackleyip avukatlara sattığını ifade etti.Avukatların icra takiplerinde resmi kanallardan icraya muhatap olan kişinin adresini zaten alabilecek durumda iken niçin yasadışı kanallardan tüm ülkenin kimlik bilgilerini satın almaları anlaşılır bir şey değil. Bu Avukatların bunları temin etmede başka amaçlar taşıyabilecekleri kuşkusunu burada not edelim.

Dört yıl önce kızım, üç yıl önce de oğlum OKS (Orta Öğretim Kurumları Geçiş Sınavı)’ ında yüksek puan alması üzerine ev adresimize özel okullardan bir yığın tanıtıcı postalar gelmişti. Hatta bir özel okul görevlisi, mektup da yazmayı az görmüş olmalı ki eve telefon etmişti. Telefon da telefonumuzu nereden almış olduklarını sormamıza rağmen cevaplamıştı, ama tahminime göre ya çocukların dersanesinden ya da Milli Eğitim sisteminden! Biz yine de çocuklarımızı Devletin Anadolu Lisesine göndermiştik. Veliler çocuklarını özel ilköğretimde okutsalarda yüksek puan alabildiklerinde o ilin en yüksek puanla alan devletin anadolu liselerine gönderdikleri de bir gerçektir.

Kızım bu yıl Üniversite imtihanlarına girdi. Sıralama da 3 bin küsürlerde sonucu internette gördük. Sonuçlar internette yayınlanınca posta kutularını özel üniversitelerin tanıtıcı postaları doldurmaya başladı. Üstelik bazıları adi posta ile gönderme yerine elimize kesin geçmesini sağlamak için özel kurye ile bu tanıtım postalarını göndermeye başladılar.

İlk gelen postaları açmadan apartmanın kağıt kutusuna attık. Polisin özel bilgi çalma operasyonunu basından öğrendiğimden beri gelen postaları sakladım. Bunlar; TOBB Ekonomi Ünv. , Zirve Ünv. ,Özyeğin Ünv. , Kadir Has Ünv.

Polis yasadışı bilgileri çalan kişilere sormuş olmalı niçin elde ettiniz? Satmak için! Kime? Filan Avukata! Hemen o avukatın bürosuna baskın ve kimlik bilgilerini büroda yakalanış.

Peki Özel Üniversitelere yüksek puan almış öğrencilerin adres ve isimlerini kimden alıyor? OSYM’ den mi? Yoksa OSYM’ nin internet sitesine de hackerler mi girdi. Yoksa OSYM’ den ahbap, çavuş ilişkisiyle mi, ücret mukabilinde mi elde etmektedirler.

Her ne şekilde elde edilmiş olursa olsun çocuklarımızın isim ve adres bilgilerinin kime verilirse verilsin özel üniversiteler de bu bilgiyi verenler de suç işlemektedir.

Hackerleyerek almak suç da yoksa resmen veya ahbap çavuş ilişkisiyle temin etmek suç değil mi?

Yukarıda isimlerini saydığım ve diğer özel üniversitelerin hukuk fakülteleri de var. O hukuk fakültelerinin hocaları televizyonda hukukun üstünlüğü dersini önce kendi rektörlerine vermelidirler.

Artık bu yıl bilgi gizliliğini ihlal ettiler. İnşallah gelecek yıl ihlal etmeye teşebbüs etmezler.

Bu yıl kanuni hakkımı kullanmayı ertelesem mi acaba? Gelecek yıl oğlum da başarılı olursa yine broşürler gönderirlerse o zaman kanuni hakkımı kullanıp şikayetçi olacağım.

Özel üniversite rektörlerine bir akıl vereyim gerçi onların akılları biz velilerden üstün ama: Üniversite sınav müracatlarında  OSMY’ nin internet sitesine ‘’ Özel Üniversitelere adres bilgilerim verilebilir’’ seçeneği konulması için OSYM Başkanı’nı nezdinde lobi yapabilirler. Bu lobiciliği başarırlar ise suç işlemekten kurtulurlar.

Bizim maksadımız da  özel üniveriste rektörlerini mahkemeler de süründürmek değil onların suç işlemeden özel bilgileri temin etme problemlerini yasal hale getirmektir.

 

Problemi yazdık. Çözümü de önlerine koyduk. Bakalım gelecek yıl ne yapacaklar. 

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank