content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Mar

“Önce Vatan” Dedikleri Aşktı Onların Destanı..

Selam durdum şehidime... onbeşlik kınalı kuzuların önünde utandım bugün kendimden..Vatan uğruna bile bile ölüme gitmek deyimini bir türlü kavrayamasak da bu topraklar uğruna ana-baba dinlemeden önce can değil VATAN diyerek Allah Allah nidalarıyla savaş alanlarında ayakları nasır tutarcasına dağ taş demeden "Çanakkale Geçilmez" parolasıyla dünyayı dize getiren ecdadımızı, atalarımızı anma bilincinden yoksun bir toplum yetişmesi kanıma dokundu bugün.. Ben Vatan uğruna ölmeyi cihat kabul ettim..Ben Vatan uğruna savaşmayı namus belledim.. ve ben bu vatanın her karış toprağı için canla başla mücadele etmeyi şeref saydım..

Vatan baba ocağım, vatan ana kucağım, vatan kardeş bağım, vatan namusum, vatan haysiyetim, kimliğim, şerefim oldu benim.. Bu topraklar uğruna toprağa düşen askerlerin varlığıydı bizim kurtuluş günümüz.. Bugünlerde "Cennete gireceğinizi bilseniz ölmek ister miydiniz?" sorusuna "hayır yaşamak güzel" diyen genç nesile sesleniyorum: Dedeleriniz bu Vatan uğruna öldü. Bilin istedim..

Hadi siz de Allah'a yakarın, bu vatan uğruna savaş alanlarında Yüzbinlerce askerin secdeye vardığı gibi..Hadi siz de namusunuz uğruna cihad edin, nefsinizi elinizin tersiyle itercesine.. Hadi savunun kendinizi bugün.. Vicdanınıza cevap verin aksamadan, tökezlemeden yutkunmadan..Evet sizi dinliyorum ben..Kendi canını hiçe sayarak Allah-Vatan-Bayrak aşkıyla kahramanca savaşan bu milletin evlatları sizlerin ecdatlarınız, analarınız, babalarınız, atalarınız sizlerden cevap bekliyor..

Biz ki Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi " 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın" dizelerinde de anlatıldığı gibi tarihi baştan yazan bir neslin evlatlarıyız..Ama biz bu dünyayı dize getiren bir millet olarak bugünlerde bir avuç çapulcuya boğun eğmekten kendimizi alamıyoruz.. Nerde bizim onurumuz? Namusumuza göz diken ermeni askerlerine karşı ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'ı arıyorum bugünlerde....Yunan İşgali sırasında İzmir'de Türk direnişini başlatan Hasan Tahsin'i arıyor gözlerim.. Fransızları Antep'e sokmayan şahin bey'i anıyorum bugün..Koca Seyid'i, Mustafa Kemal'i, Anafartalarda o Türk askerinin içindeki Allah aşkını, Vatan sevgisini besliyorum içimde..

Çanakkale Geçilmez parolasını dağa taşa kazıyan Türkiye'nin dört bir tarafından gelen genç-yaşlı bu milletin evlatları, bu milletin geleceği yok oldu bugün.. bir karış toprağını bile yabancı milletlere vermeme uğruna; namusunu, onurunu, şerefini koruyup kollama adınaydı bütün bu çaba..Boş yere değildi bunca çile.."Önce Vatan" dedikleri aşktı onların destanı..

***

Ama artık (sözde) vatansever bir toplumun muhtaç olduğu kudret bağlantı hızında gizli maalesef günümüzde..Sabah twitter, facebook ve telefon üzerinden atılan günaydın mesajları..Öğlen o lokanta senin bu kafe benim yemeler, içmeler, gezmeler, tozmalar..akşam dizinin üstüne konulan bilgisayar aracılıyla Türkiye'nin dört bir yanında yapılan geyik muhabbetleri.. gece telefonda sevgiliyle yapılan boş muhabbetler ve kapanış..

İnsana sorarlar: "Sokaklarda, caddelerde, bahçelerde, internet ortamlarında dile getirdiğin kimliğini Müslümanlığını ve Türklüğünü iddia ediyorsun güzel de ispatı nerde?" diye..                 

***

Bu topraklar uğruna toprağa düşen askerlerin varlığıydı bizim kurtuluş günümüz.. selam durdum şehidime...Ve sonra dedim ki kendi kendime..

Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda
Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda

Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun şehidim..

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank