content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ara

Noel Baba Külahlı Kültür Bakanı…

Hep söyledim, yazdım, konferanslarımda, programlarımda zaman zaman dile getirdim. Aziz milletimizin ak mayası ile kurularak, bu maya sayesinde iktidara getirilen ve yeniden görev verilen AK PARTİ’nin büyük günahları ve hataları arasında;

Ertuğrul Günay gibi altı ok zihniyetiyle beslenmiş/seslenmiş bir adamın partiye alınması ve yetmiyormuş gibi, Kültür Bakanlığı görevinin iki defa üst üste bu adama verilmesi… Ağlar mısın, güler misin, sızlar mısın, feryat/isyan mı edersin, bilemem…
Artı ve eksileri ile aziz milletimize hizmet eden, birçok tabuları yıkan, karanlık perdeleri aralayan AK PARTİ’de bulunan çatlak sesler yüzünden zaman zaman büyük sıkıntılar çeken, hasta yatağına düşen R.Tayyip Erdoğan’ın kolon ……. olması da basit bir olay değil…
Zaman zaman büyük potlar kıran, burnundan büyük işlere karışan, zaman zaman da İslami fetvalar vermeye kalkışan Günay’ın son zırvaları basında yer aldı.
Keşan Müftüsünün Noel Baba uydurmasına, yerinde beyanatı karşısında boyalı banı, sosyal (!) medya ve şom ağızlar salya akıtmaya başlamışlar.
Müftü Yeniçeri'yi eleştirirken ağır ifadeler kullanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Müftü'nün açıklamasını 'talihsiz' diye nitelendirerek,"Arkadaşımızın biri galiba üstüne vazife olmayan bir konuda konuşmuş.

Anadolu'da bir söz vardır, 'Cahille bal yeme, alimle taş taşı'. Kendine göre bir iş yapmış. Diyanet de galiba hakkında soruşturma açmış. Diyanet'e teşekkür ederim" ifadesini kullanmış..Hoppala yavrum hoppala, zıppala yavrum zıppala..
Müftülük makamına oturan kişiye cahil diyen kişiye bak.. Balla sirkeyi birbirine karıştıran adama bak…
İslam’da yılbaşı kutlaması diye bir adet yok. “Noel Baba”, şimdi de ilave olarak “Noel ana” uydurmalarının hazreti İsa ile hiç alakası yok.
Bâtıl hale getirilmiş Hıristiyan geleneklerinin tâzim edilmesi ve yerine getirilmesinin Müslümanların imanında büyük sıkıntıya yol açtığını yıllardan beri yazıyor, söylüyoruz. Duymayan sadece sağır sultan ile cüce beyinler ve akl-ı evveller kaldı..

Yılbaşı kutlaması ve Noel baba inancının Hıristiyan adeti olduğu için bidat hükmünde olduğu, Hz. İsa ile ilgisi bulunmadığı, doğum gününün bu tarih olmadığı, bunları yaparken de, İslam'a aykırı birçok cahiliye döneminden kalma adetlerin yapıldığı, çam kesmek, içki içmek, kumar oynamak ve dünyayı süslemek gibi olup/bitenlerin İslam dininde yeri bulunmadığı ehil ağızlar ve hak kitaplarda belirtilmekte, haram ile helal, günah ile sevap ölçüleri bilinmektedir.

Allah katında din İslam’dır. Son peygamber, son kitap bellidir. Hükmü kalmayan kitap ve dinler
içinde “Hıristiyanların, Hz. İsa hakkında söyledikleri şeylerin birçoğunu Kuran'ı Kerim reddeder. Uydurma kabul eder. O yüzden Müslümanların yılbaşını kutlaması, İslam'a uygun değildir. Güneşle aydınlanan Müslümanların mumla aydınlanmaya ihtiyaca yoktur. Her yeni yıl gelirken tartışma konusu olan ve medeniyetimizde olmayan Noel kutlaması gibi anlayışları değerlerimize yönelik sulandırma, yıpratma ve yok etme hareketi olarak görüyoruz.Sözkonusu kutlamalarda eğlence adı altında içki tüketiminin had safhaya ulaştığı ve ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı, Noel olayı aslında Hıristiyan inancında da yoktur. İlahi dinlerin hiç birinde yoktur. Sadece ateist dinlerden İskandinav ülkelerinden Avrupa'ya yayılarak tamamen Hıristiyanlığın bir parçası gibi algılanmış, şimdi aynı şekilde Müslümanlar içinde yaygınlaştırmaya, kabulleştirilmeye çalışılıyor. Kim ne derse desin, biz bunu eleştireceğiz" " diyenler haklıdır.

Ak Parti’nin daha fazla kan kaybetmemesi ve gelecek seçimlerde siyasi kabristana gömülmemesi için Ertuğrul Günay gibi kişilerin görevden alınması, değerli bir insan Başbakanın, parti genel başkanının görevi olmalıdır, Ak Partiye gönül verenler, millî irade sahibi millet bekliyor, bekliyoruz
Meleklerin semalardan çekildiği, haramın, günahın, isyanın, zinanın, kumarın, şehvetin kir olup aktığı yılbaşı gecelerinde, kör/kütük sarhoş olarak sabahlayanlar ile bunlarda çanak tutan kültürsüz bakanımıza ithaf olunmak üzere bir şiirimizle yazımızı noktalayalım:

DUYMADIN MI?...

BİR YIL DAHA GELDİ GEÇTİ,
GEÇEN ÖMRÜ SAYMADIN MI?
AKIL NEYİ, NEDEN SEÇTİ?
GÜNAHLARDAN CAYMADIN MI?
DÜNYA MALA DOYMADIN MI?
“NOEL BABA” KİMİN NESİ?
“NOEL ANA” KİMİN FESİ?
BATININ BÂTILDAN SESİ,
HARAMA SOKTU HERKESİ,
HAK KELÂMI DUYMADIN MI?
KOPARDILAR, KOPARDILAR,
SENİ SENDEN KOPARDILAR.
APARDILAR, APARDILAR,
BENLİĞİNİ APARDILAR,
EMÂNETİ KOYMADIN MI?
NİCE YILLAR GELİR GEÇİR,
ÖMÜR AĞACINI BİÇER,
GENÇ/İHTİYAR DEMEZ SEÇER,
SEVDİKLERİN BİRGÜN GÖÇER,
ÖLÜ GÖMLEK SOYMADIN MI?
KEMÂLİ’DE BİR GÜN GİDER,
DOĞRULARI TARİF EDER,
HESAB-I MÎZÂN’DA NE DER?
ECEL GELİR ÖMÜR BİTER,
ULU EMRE UYMADIN MI?
31.12.2011-BURSA

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank