content Aynur Avcı memur bir ailenin tek çocuğu olarak 1942 yılında İstanbul' da doğdu.Memuriyet ve ticaret hayatına emeklilikle nokta koydu.Emeklilik hayatını sosyal faaliyetlerle doldurarak, görme engelliler için İzmir' de bulunan bir dernekte sesli cd hazırlayarak paylaşımlarda bulundu.Münih Atatürk Düşünce Derneği Üyesidir. Bodrum yerel gazetesi "Çağdaş" Ve "Nokta" da "Kalemin Sesinden" adı ile köşe yazarlığı yapmıştır. Karşıyaka Sevgi Şairleri, İzmir Şiir Kütüpanesi toplulukları katılımcısıdır. Çeşitli korolar da yer aldı. Dağcılık, Fotografcılık, amatör radyo programı ilgi alanlarındadır. Duygularını dizelerde dile getiren yazar,."Külsüz Aşklar"- "Susan Dilin Çığılığı" adlı iki şiir kitabı yayımladı. Halen http://www.siirimindili.com/ Edebiyat -Kültür Ve Sanat sitesi Radyosu, yayın koordinatörü olarak görev yapmaktadır.Aynı zaman da bu radyo da her Cuma ve www.dostbahcemiz.com radyosunda her Pazartesi günleri yayın yapmakta ve şiirleri seslendirerek paylaşımlarına devam etmektedir
23 Eyl

Mutluluk Sırları

Yaşamın merhabasında her şeyi olduğu gibi kabul edip mutlu mu olmak istiyorsunuz? O zaman ne kadar çok verirseniz, o kadar çok mutluluk alırsınız. Çünkü hiç kimse bize mutsuzluğu yaratmaz. Mutluluk yükseklerde değil insanın kendi hizasındadır fakat yürek telaşından göremeyiz.

Hayat her zaman kahkaha olmasa da, acısıyla tatlısıyla yaşanırken karşılaştığımızda bakışan duygular düşünce özgürlüğümüzde o anı yansıtır. Kuşların dansı, ağustos böceklerinin şarkıları, çiçeklerin açtığı gibi… Seyrinden keyif alırız. Enerji depolarız.

Evrenin dansında yapacaklarımızı etrafımızda aramamalıyız. İyi düşünüp zihnimizin kontrolünde, olumlu yönde çözmeliyiz. Sorun yaratmadan… Ne ekersek, onu biçeriz bilmeliyiz.

Yaşarken paylaşılan gerçek hayatımızda annemizi, babamızı, eşimizi, öğretmenlerimizi, komşularımızı, arkadaş ve bakkalımızı, postacımızı, çöpçümüzü daha birçok değerlerin önemini unutmayalım.

Her davranış bir inceliktir.

İnsanların farklı kültürlerde olması, zengin, fakir, aptal ya da akıllı olmaları kader sayfasının bize sunumudur. Bu çizgi yolunda yaşadıkça aklımızı iyi kullandığımızda fark edeceğiz.

Kararlarımızı hırpalamadan vermeliyiz. Yoksa yine bizim canımız acır. Kendimizi kötü hissederiz.

Biliriz, yazdığımız kalemin önemli özellikleri vardır. Ne yazarsak onu okuruz ve izi kalır. İstemezsek de sileriz ve yeniden yazmak istediğimiz gibi yazarız. Fakat bize bahşedilen hayatın içindeki yapılan yanlışları asla ve asla silemeyiz.

Kaleminiz hep sevgiyi yazsın efendim.Mutluluk sizin yaşamınız olsun..
& yaşadığım hayata teşekkürler.

Mor köşeden sevgiler.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank