content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 Eyl

Mutluluğun Sırrı

'' İnsan hayatı boyunca kendi heykelini yontmalıdır. ''  Seneca

Mutluluğu bilmezsek, onu mutlu olanlarda görür, tanık olur da anlayamayız.. Kendimizi yeterli derecede mutlu edemiyorsak, farkında olmadan etrafımızıda huzursuz ederiz. Mutluluk inancımızı kaybetmiş olur da, içimizdeki çıkmazları döküp rahatlamayı beceremezsek herkese aynı açıdan bakar ve kendimizi daima bu tavrımızla haklı görürüz ki bu da bir ömrün heba olması anlamına gelir!.

Şu gök kubbenin, şu her gün yeniden doğan güneşin altında, mutlu olacağımız çok nedenler vardır. İyi gözlemci olabilirsek bunların hepsine ulaşabiliriz. Mutluluk hepimizin hak ettiği, aslında huzurlu bir ruhta, bir kalpte çok kolay elde edilebilen bir sırdır. Ama yüreğimiz bunlara kapalıysa, huzurlu ve sağlıklı olabilmek için kendimizi eğitemeyiz. Güzelliği, başarıyı, sinerjiyi daima kendimize çekmek istiyorsak, bunu hak ettiğimizi düşünüyorsak her zaman olumlu düşünmeliyiz. Mutluluğun ilk ilacı olumlu düşünmektir çünkü.

Çevremizde  mutsuz, hiç bir şeyden memnun olamayan insanları gördükçe, mutlulukla ilgili ne yapabiliriz diye düşündüm.  Ve şu an için ilk elimden gelen bu yazı oldu. Ancak güneşin her an doğuşu gibi biz de çevremize güzellikler, aydınlıklar, huzur ve mutluluklar saçabiliriz.. Bu işin en baş ilacı olumlu olmak, her şeye pozitif bakabilmektir.. Öyle karamsar insanlar tanıdım ki.. varlık içinde yokluk çekmek ve ne kadar da azami gayret sarfediyorlar.. Mutluluk deryasında olabilecekleri yerde, bedbahtlık pataklığını tercih ediyorlar.. İnanın sarfettikleri gayret yarısı ile arzuladıkları mutluluğu yakalayabilirler, hem de çevrelerine de güzel sinerjiler yayabilirler. Dünyaya bir bakış baktığımızda aslında mutlu olmak için binlerce sebebin olduğunu hemen görebiliriz..

Bu konuda sanırım hepimizin az çok fikri vardır. Ben de katkım olsun diye, (kendimce hayatımda uyguladığım) küçük tüyolar vermek isterim. Mutlaka bir kaç tanesi dahi uygulansa faydasını göreceğinizi tahmin ediyorum...Uygulanmasa bile, bir kere dahi okunsa, içimize bir dantel gibi işlenir, beynimizde, gönlümüzde, yüreğimizde yer eder. Bir gün olur ki, imdadımıza o yetişir, kurtarıcı olur. Ve hayata daha farklı gözlerle bakabilirsiniz..

Buyrun işte listem:

1 - Sabah güne gülümseyerek, bir kaç kere derin nefes alarak başlayın, o gün olabilecek olumsuz ihtimalleri kolayca atlatmamızı sağlar. Güne nasıl başlarsak öyle devam eder. Yani sabahın ilk ışınlarındaki mayanız, gününüzü belli eder..

2 – Güneşin ilk ışınlarıyla başlar ilk mutluluk. Karanlıktan aydınlığa hoşgeldin deyişi ve güne gerçek günaydınıyla başlaması aslında bize sonsuz bir huzur verir. O yüzden siz de güneşle başlayın..

3 - Kendinizi Tanrıya teslim edin. Teslimiyet, size dinginlik, sakinlik ve huzur verecektir..

4 - Evrenin sizi himayesine aldığını düşünerek, korkusuzca, cesurca yapmak istediğinizi güzel şeylere işbirliği olarak yapın..

5 - Sevmek.. Koşulsuzca, içten sevmek.. Herkesi sevmek.. Gördüğümüz her insana söyleyemezsekte, içimizden selam vermek. Bu bir tamamlanmışlıktır ve huzur verir insana. Bunu ihmal etmeyin..

6 - Başkalarında sevgi ışığını fark ettiğiniz zaman, onu kendi içinizde görüp keşfetmeye çalışın..

7 - Daha az istekte bulunarak, her zaman sahip olduklarımıza, olmadıklarımıza şükredip teşekkür edin..

8 - Daha az şikayetçi olun, kendinizle barışık olmanıza neden olur. Kendinle barışık oldukça herşeyle, herkesle barışık olursun..

9 - Daha az eleştirin, daha çok övücü olun. Verici olmaya çalışın..

10 – Mümkün olduğu kadar az münakaşa edin, hem sözde hemde eylemde daha fazla affedici olun..

11 - Teknolojiyle daha az uğraşın, fırsat bulduğunuzda doğayla daha çok içiçe olun ve onunla bütünleşmeye çalışın..

12 - Daha az koşuşturarak, sakinliğimizi koruyun..

13 - Daha az konuşarak, sessizliğe daha çok dikkat edin.

14 – Kimseye nefret duymamaya çalışın, nefret duygularını, kin duymaları yok edin. Herkesi bağışlayın.

15 - Daha az olumsuzluklara odaklanın, olumlu şeylere, güzel hayallere doğru yönlenin..

16 - Sevgiye, sevmeye daha fazla zaman ayırın. Her canlıya ve herkese sevgiler sunun..

17 – Geçmiş ve gelecek için kaygılanmayı bırakın, anın mutluluğunu keşfedin, buna önem verin..

18 - Hatalar, yanlışlar üzerinde daha az durun, dürüst ve doğru olmaya dikkat edin..

19 - Kendimize bir hedef koyun. Her zaman kalbimizin sesini dinleyerek bu hedefe yürüyün. Karşılaştığımız herkese nazik davranın. Hemen yargılamayın, bu hedefimiz daima sevmek olsun.

20 – Hep tebessüm edin, gülümseyin. Hem yüzünüz güzelleşir, hem de genç kalırsınız. Çünkü gülümsemek insanın içini ve dışını genç tutar.

21 - Kabullenme, teslimiyet en önemli şeylerden biridir. Değiştirebileceğimiz şeyler için çok çalışmak ama değiştiremeyeceğimiz şeyler için de elimizden geldiğince içten dua etmek huzur verir. Siz de böyle yapın..

22 - Zamanı doğru kullanın ve değerlendirin. Bu size huzur ve tamamlanmışlık duygusu kazandıracaktır..

23 – Cömert olun, verdikçe çoğalır, bereketlenir, buna inann. Öncelikle sevgide vermeye ne kadar devam ederseniz o denli mutlu olacağınızı göreceksiniz..

24 - Yardımlaşın, yardım etmek, birine yararlı olabilmek inanın sizi çok rahatlatacaktır..

25 - Aklınızı daima pozitife programlayalın. Eğer negatifliği daha çok düşünürseniz bu virüs gibi sizi etkisi altına alır, kurtulmanız zorlaşır..

26 - Hata bulmak, kusur aramak hiçbir zaman dünyayı değiştirmez, sadece bizi olumsuz olarak etkiler. Önemli olan, o hatayı, kusuru elimizden gelse nasıl değiştirebiliriz ya da düşüncelerimizle olumlu olarak nasıl mutlu hale sokarız ona odaklanmalıyız. Bunu yapabilirsiniz.

27 - Çocuklarla, hayvanlarla daha çok vakit geçirin. Tarifi imkansız mutluluklar kazandırır size..

28 - '' Seni seviyorum'' un kokusu, sevdiklerimizin, kokusu farkında olmadan bizi mutlu eden en büyük kaynaklarından biridir. Bu yüzden Sevginin, saygının ve güzelliklerin kokularını sakın ihmal etmeyin..

29 - Ve son olarak: daima yüreğimizin gerçek sesini duyalım. Tanrının sesini duyalım yüreğimizle, bizimle sohbet etmesine izin verelim.

Osho diyor ki:

'' Kelimesizi duymak için kelimesiz olmak zorundasın, çünkü yalnızca aynı, aynıyı duyabilir, yalnızca aynı aynıyla ilişki kurabilir. '

Gördüğünüz gibi mutlu olmak için çok da fazla gayret sarfetmek gerekmeyecek.. İyiliği, güzelliği, dostluğu, sevmeyi yanınıza almak, kini, nefreti, garezi, inatı, negatifliği kovmak yetecektir.. Hepinize ömür boyu mutluluklar dileklerimle..

Nurtenİyem      07.09.2011

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank