content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Eki

Milli Mücadele Yolunda(6) Telaferi Şehit Mustafa Abbas Muhammet Kaduş

Tarihi yüce olan, büyük devletler kuran şehitlerin kanıyla milli mücadele davasını, tüm sinsi düşmanlara karşı sürdüren büyük Türk milleti, dünyanın neresinde olursa olsun toprağını, bayrağını, taşını, yurdunu savunarak, uygarlıkla milletin parlak geleceğini Tanrı dağından yücelen Al bayrağını yere düşürmeden, yarınlardan müjdeler vererek, Türk şehitlerimizin temiz arı kanlarıyla, tüm haklarını elde ederek, 16 büyük Türk İmparatorluk onlarca Türk atabeyleri devletleri kurarak şanlarıyla, yiğitlik, kahramanlıkları ile cihanda tanınmışlardır.
Büyük Türk milletini sevmeyen birçok Türk dünyasında önceleri Türklere tutsaklık yaşatan ve tüm dikta rejimler tarafından idamlar, işkenceler, baskılar uygulanarak, çok sayıda Türk kan kardeşlerimiz dünyanın her bir yerinde milli mücadele davalarından dolayı şehit olmuşlardır,
Dünya Türklerine karşı yıkılmış Rusya Sovyet devleti ve Çin, Suriye, İran, Irak, Bulgaristan, Ermenistan, Yunanistan, İngiliz, Amerika devletleri gibi birçok devletler Türklere acı günler, işkenceleri uzun yıllar baskıyı yaşatarak, tüm milli haklarını ellerinden almışlardır.
Günümüzde birçok Türk Cumhuriyetlerinden Özbekistan, Türkmenistan, Kırgız, Tacikistan, Kıbrıs, Azerbaycan gibi Türk devletleri özgürlüklerine kavuşarak, Irak, İran, Suriye, Uygur, AhiskaTürkleri,
Türkistan en acı günlerinin yaşayarak, her türlü soykırım, katliamlara sinsi planlara, asimilasyon politikasına uğrayarak, birçok insanlarını kayıp ederek, şehitler vererek, milli Haklarımdan yoksun kalmaktadırlar.
Bunun yanında Irak Türkleri ise ister Kerkük, Musul, Erbil, Altunköprü, Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Telafer, Şirin an, Amirli, Yengice, Karatepe birçok Türkmen Elinde Türkler katliamlara, işkence, patlama, bomba, yakma, yandırma, suikast olaylarına maruz kalmaktadırlar.35 sene Saddam döneminde olduğu gibi, Demokrasi getiren işgalci Amerika döneminde bu acı olaylar sürmektedir.
Irak Türkleri Saddam döneminde tüm haklarından yoksul olarak, dillerini unutmadan rejime karşı durma, sucuyla çok baba yiğitlerimiz, kahraman insanlarımız milli mücadele yolunda şehit olmuşlardır.
Irak Türklerinden milli mücadele yolunda şehit olanlardan ve tanınan 1920 yılında İngiliz güçlerine Kaça Kaç katliamında ayaklanarak büyük dersler veren yiğit, kahramanlarıyla tanınan Amerika, Kürtleştirme politikasına canlarıyla, kanlarıyla , şehit olarak karşı duran Türkmen şehri TELAFER İlçesinin ve mücadeleci, uzun yıllar milli dava yolunda işkence baskı gören tutuklana Fazıl Kene oğlunun ailesinden olan
Ve Saddam rejimi tarafından türlü işkenceyle Türkçülük davasıyla ilgi şehit olan Mustafa Abbas Muhammet KADUŞ 1956 tarihinde TELAFER Hasan köy mahalsinde dünyaya gelmiştir.
İlkokuluna 1963 yılında yazılarak, 1968 yılında Tezamün ilkokuldan mezun olarak, orta, liseyi Telafer lisesinde bitirdikten sonra, 1977 tarihinde Musul teknoloji enstitüsünden mezun olarak, 1978 yılında ordu hizmetine katıldıktan sonra 18 /12/ 1978 tarihinde kardeşi Salah Abbas Muhammet ile birlikte Türkiye, Türklük davasından dolayı tutuklanarak, birkaç ay sonra kardeşi her türlü işkenceden sonra serbest bırakılarak Allah’ın rahmetine kavuşmuştur.
Şehit Mustafa Abbas Muhammet Kaduş tutuklandıktan sonra her türlü işkenceye, acıya dayanarak, hiçbir kimsenin arkadaşlarının adlarını vermeden, konuşmadan dayanarak yiğitçesine durmuştur.
Kıyıcı diktatör Saddam rejiminin gizli servisi Muhaberat başkanı Barzan El Tikriti tarafından idam olarak şehit olmuştur. TELAFER ilçesinin tanınmış şiarlarından Fazıl Kenne oğlunun yakınlarından sayılan Mustafa Abbas, çok yiğit kahraman bir Telaferli Türk olarak idam olmasına rağmen milli yolundan, iç duygusundan vazgeçmeyerek, hakkını savunarak, mücadele etmiştir, ceninini kanını bu milli yolda vererek, 9/7/ 1980 tarihinde Saddam rejimi tarafından idam olmuştur.
Şehidimiz Mustafa (Kenne )mezarlığında gömülerek, 2002 yılında Telafer de başka bir mezarlığa taşınmıştır. Saddam rejimi şehidin ailesine Fatiha, tazıya Mevlit bile yasaklayarak, aylarca ailesini gözaltına almıştır.
Yiğit kahraman şehidimiz Mustafa Abbas hiçbir zaman yolundan, ilçesinden dönmeden, baş eğmeden, milli prensibine bağlı kalarak, milletinin haklarını almaya uzun yıllar çalışmıştır, şehidimiz tüm arkadaşları ve Türkmen bölgesinin her bir yerinde sevinen biri olarak tanınmaktaydı.
Şehidimiz birkaç defa Kerkük’e gelerek onunla milli dava yolun görüşürdük, ayrıca birkaç defa Musul, Telafer ilçesinde evlerinde toplanarak dava arkadaşlarımızla gelecek günlerde birlikte çalışarak ne yapacağımızı, ve nasıl öğrencilik, okul yaşantımızda milletimize yardımda bulunacağımızı planlıyordun, yiğit Kahraman idi şehit Mustafa soydaşımız.
Artık onu bizler öteki şehitlerimizle unutmadık, çünkü onlar milli mücadele davamızın ışıklarıdır, geleceğimizin aydınlarıdır.
Yolumuzu Onlarla aşarak başaracağız.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank