content

08 Şub

Mehmet Nacar’dan: Kapıldım Gidiyorum

Bana gelen kitapların sayısındaki artış devam ediyor. Bu beni sevindiriyor ve yeni yeni kitapların sayfalarındaki gezintimi sürdürme fırsatı vermesi bakımından benim için önem taşıyor. Bana gelen kitapların bir yenisi, Gaziantep ilimizden seslenen, eğitimci, şair, yazar ve araştırmacı Mehmet Nacar’a ait olan ‘Kapıldım Gidiyorum’ adlı 168 sayfalık anılar kitabı.

Anıların tespiti, ,değerlendirilişi ve yazılıp sonlandırılarak, sayfalara, sütunlara aktarılışı zor bir iştir. Herkes yaşadıklarını anılar halinde, hatırlananlar halinde, geçmişle bugün, bugünle yarın arasında köprü görevi yapacak biçimde toparlanışını sağlayamaz.

Bunun başarılması, başarıların ilk sıralarında yer alan bir çalışma ve değerlendirme biçimidir. Öncelikle, Mehmet Nacar dostumu bu özelliği ve başarısından dolayı alkışlamak, kutlamak istiyorum.

Kitabın ilk sayfalarından birinde ‘Merhaba’yla söze başlanılıyor. Mehmet Nacar imzalı merhabanın bir yerinde; ” Kitapda anlattığım olayların sebep ve sonuçları, siyasetin eğitim ve öğretim üzerindeki olumsuz etkileri, ekonomik nedenler ve benzeri birçok konu incelendiğinde, bugün yaşanan toplumsal yozlaşmaların nereden geldiği anlaşılacaktır” deniliyor. Bu doğru ve yerinde bir tespittir.

Türkiye’de maşallah siyasetin girmediği, siyasetin dal kol salmadığı alan yoktur!.

Mehmet Nacar hocanın 98 ayrı anısı yer alıyor kitabında, Bunların bazılarının başlıkları şöyle sıralanmakta: Necip Fazıl Üstadımla tanışma, Kazara öğretmen oldum, Gönüllü sürgün, Faciadan kıl payı, Kızlar beni kovaladı, Karda kaybolduk, Bayrak direğine bağlı eşek, TÖB-DER’e karşı, Ayşe ve ayı müdür, Hollandalı İsmail, Muskacı hoca, Vali Recep Yazıcıoğlu, Müdürle tartışma, Yağmurdan kaçarken, Dostum Abdurrahim Karakoç, Emekliden sonra…

Biz zaman geçirmeden, Nacar hocanın anılarına dönelim. Bakalım Mehmet Nacar hoca nasıl  ‘kazara’ öğretmen olmuş...

Kitabının 6. sayfası:1965-66 öğretim yılında, Kilis lisesinden mezun olmuştum. O yılların imkansızlıkları yüzünden üniversite sınavlarına giremedim.

Eğitim Enstitüsü sınavına girdim ama, başarılı olamadım. Sıkıntı içinde geçen bir yılın adından Kilis Kız Öğretmen Okulu’nun fark ders sınavlarına girdim. Sınavlarda Kilis Belediye Başkanı rahmetli Celal Varış bana yardımcı oldu. Sınavlar yirmi beş gün sürdü. Çok sayıda kitap vardı. Rahmetli annem beni zorlayıp göndermeseydi ve bir tek gün daha gecikseydim öğretmen olamayacaktım.

Mehmet Nacar:1949 yılında Kilis ilinin Yavuzlu Beldesinde doğdu. AÜ-AÖF-EÖL. mezunu olan, Adana, Ordu, Kahramanmaraş, Tokat ve Gaziantep illerinde öğretmenlik yapan Mehmet Nacar’ın şiirleri yurt içinde ve yurt dışındaki değişik gazete ve dergilerle Tv. kanallarında yayınlandı, yayınlanmaya devam ediyor.

Zeytin Dalı ve Kumru dergileriyle, Yenigün ve Gaziantep 27 Gazetelerinin Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan Mehmet Nacar, pek çok Antolojide yer aldı.

Zeytin Dalı dergisiyle, şiir, nesir ve anı ağırlıklı yedi ayrı kitap yayınladı.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank