content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Ağu

Maddi/Manevi Âfât: “Kredi Kartı” Haramdır

Asrın kaosunda; sağlam âmelle hakkı ve sabrı  tavsiye edenlerin dışında, insanlar hüsranda olacağını buyuran yüce Mevlâ, yeryüzünde halife olarak seçtiği insanlara mukaddes emâneti yüklemiş, “KUL” luk görevini vermiştir.
Kıyamet’e kadar insanların ve insanlığın başına türlü belâ ve mûsibetler gelecek, âfâtlar birbirini kovalayacak, Cennet ve cehennem ehli dünyada belli olacaktır.

“İman-ı Kâmil, Âmel-i Sâlih” kul olarak yaşamak, yaşatmak, cihat etmek, gayret göstermek, iz bırakarak ölmek kolay değildir.
Çağdaş medeni, ilerici kavramlarıyla yol çizilmek istenen günümüz anlayışında; sapla/saman birbirine karışmış, kantarlar günahları çekemez hale gelmiş, helal kazanç ile helâl lokma yiyenlerin sayıları azalmıştır.

İşte size korkunç bir intihar tablosu… Maddi/manevi âfât, felâket…
Türkiye’de 27 milyon kişi kredi kartı kullanırken, kart sayısı 56.4 milyona ulaştı.
Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu (BDDK) verilerine  göre, yılın ilk çeyreğinde bankaların faiz dışı gelirleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.2 artarak, 7 milyar, 802 milyon liraya ulaştı. Bankalar  faizlerden 4 milyar, kredi kredilerden alınan ücret ve komisyonlardan 1.3 milyar lira gelir elde etti. 2013   Mayıs sonu rakamlarına göre  Türkiye’de 95.1 milyon banka kartı, 56.4 milyon adet de banka kredi kartı kullanan birey sayısı 27 milyon.Türkiye’de 2.24 milyon adet POS cihazı, 39 bin adet de ATM(Para çekme makinesi) bulunuyor. Kredi kartlarıyla yapılan harcama 600 milyon liradan, 1 milyar liraya yaklaştı. Kredi kartlarıyla yıllık harcamanın 360 milyar liraya yaklaştığı belirtiliyor. Kredi kartlarından dolayı bankaların alacağı 25.5 milyar, takibe düşer kredi kartı hamili sayısı 2 milyon 677 bin kişi…
Diyanet İşleri Başkanlığı ve son zamanlarda kıvırmaya başlayan Hayrettin Karaman gibi düzene uyanlar yanında, başta Enver Baytan  olmak üzere altı büyük din adamı ve âlimin birlikte verdikleri fetvaya göre haram kılınan kredi kartları, insanımızı ahtapot gibi sarmış, haram lokma yiyenlerin sayısı milyonları aşmıştır.

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın “Kredi kartı kullanmayın, faiz babaları büyük kâr sahibi oluyor” ifadeleri, acı bir gerçeği, hastalığı, yarayı gündeme taşırken, bazı akl-ı evvel cüce beyinler, devirimciler, dinin içini oyanlar, faizle beslenen sülükler yaygara koparmaya başladılar.

İliklerine  kadar haramla dolan bu tip insanlar yanında, Müslümanlar ne yapar? Ceplerinde tek değil, birkaç tane kredi kartı bulunan Müslümanlara ne demeli? Paralarını koydukları faizler ile geçindiklerini söyleyen, camilerden çıkmayan sakallı Müslümanlara ne demeli?
En büyük günahlar arasında başta gelen faiz müesseselerini besleyen, faizin reklamını yapan, destekleyen, Müslüman paraları ile kurulan medya organları için ne demeli? Fetva vermeye çalışan isimlerinin sol tarafından birçok kalabalık etiketler bulunan adamlara ne oluyor? Cuma hutbelerinde, “Helal kazanç, Helal lokma” temalarını işleyen Diyanet İşleri Başkanlığı doğru olanı neden söylemiyor?
İşin içinden çıkın bakalım?...
Bu âfât, felâket, gerçek; deprem, sel, yangın, hortum, hastalık âfetlerine benzemiyor. Allah korusun bir ülkeyi, milleti  tarihte yok olan toplumlar gibi ortadan kaldıracak boyutlarda faiz bataklığındayız. 70 milyon bir  ülkede, 27 milyon insan kredi kartı kullanarak, belki de bilmeden faiz çukuruna düşmüşse, çukurdan çıkmak kolay olmaz kanaatindeyim.

Gelecekte aziz milletimizi bu afâttan korumak için, başta Diyanet İşleri Başkanlığının, ilgili üniversitelerin, din, ilim adamlarının, fetvâ makamlarının ve bütün Müslümanların Bu illeti, âfâtı ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmalıdır. Özellikle iktidarda bulunan hükümetin bir şeyler yapması gerekir. Tehlikeyi gören Başbakan desteklenmeli, icraat lafta ve demeçlerde kalmamalıdır. Bekliyoruz, geleceğin sübyanları bekliyor..
Gönül fırınından yeni çıkmış bir şiirimizle feryâdımızı dile getirelim bakalım Mevlâm neyler?
“Helâl kazanç, helâl lokma”,
Midene haramı sokma.
Fetvalar vermeye kalkma,
Yılan gibi zehir sıkma,

HELÂL KAZAN, HELÂLİ YE,
‘HAMDOLSUN VE ŞÜKROLSUN!’ DE.

Düşman kandırıyor seni,
Zamane çağdaşlık deni,
Haram aş, olmaz nedeni,
Hak emre uyar medeni,

HELÂL KAZAN, SİL TERİNİ,
KENDEN HAZIRLA YERİNİ.

Faiz günahlar büyüğü,
Siper et gözen bürüğü,
Ayıkla haram çürüğü,
Olmaz haramın küçüğü,

HELÂL LOKMA, LOKMAN OLSUN,
EVİNE HELÂL MAL DOLSUN.

Aldırma günah fendine,
Haram girerse bendine,
Eziyet etme kendine,
İtaat et Efendine.

RIZIKLAR HELÂLDEN GELSİN,
UNUTMA KOL OLAN ELSİN.

Diyen, yazanlar da desin,
Yalan fetvâları versin,
Haram lokmaları yesin,
Faiz günahı işlesin,

HELÂL LOKMA, HELÂL KAZAN,
BELÂSINI BULUR  AZAN.

Haram çeğil, dağlar yıkar,
Helâl kazanç nurlu akar,
Harâmîler yandan bakar,
Kemâli der, haram yakar.

HELÂL KAZANÇ, HELÂL LOKMA,
SAKIN HA BUNU UNUTMA!

NOT. RAMAZAN BAYRAMINIZI tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz  eder,dualarla Yüce Yaradandan ister, zulüm gören müslümanlara sabır ve ecir dilerim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank