content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 May

Kimsesi Olmasın..!

Son 30 yıldır ve halen TBMM’de kendi içerisinden çıkardığı evlatları sayesinde Bakan düzeyinde temsil edilen Ünye’de görevli seçilmiş ve atanmış özellikle sağlık alanındaki yetkililer, nokta kadar menfaatleri için virgül gibi eğilerek hem kendilerini, hem de makam ve mevkilerini ayağa düşürdüler.
Her canlı, özelliklede insanlarımız için sağlık çok önemli saygıdeğer okurlar. Önce sağlık dendiğine ve dediğimize göre, sağlık alanındaki sıkıntılarımızı çözmeden hayata dair hiçbir alandaki sıkıntıyı çözme şansımız yoktur ve olamaz.
Eğri oturup doğru konuşmamız gerekirse Ünye 1980 yılından buyana ve halen Yüce Allahın takdiri ilahisiyle parlamentoda üst düzeyde temsil edildi ve edilmeye devam ediyor. Ama Ünyeli bu güçlü temsilden payına düşen sağlık hizmeti başta olmak üzere hayata dair hiçbir hizmetten kendinden başkasını düşünmeyen seçilmiş idareciler yüzünden gerektiği kadar değil, hiç yararlanamadı desek abartmış olmayız.
İşte sırf bu yüzden kendinden emin insanlar ve Ünyeliler olarak Yüce Allah bize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada TBMM en üst düzeyde temsil edilme hakkı tanıyacaksa, Ünye’nin ve Ünyelinin bu konuda günümüze kadar ve halen ne denli sıkıntılar çektiğini ve çekmeye devam ettiğini biliyor. Yarattığı aziz kullarının da bilmeleri ve rahat etmeleri için ağaç kovuğundan çıkanları, yani kimsesi olmayanları nasip etmesini diliyoruz.
Biz Ünyeliler olarak yüce Allahın bize bahşettiği bu önemli tarihi nitelikli siyasi şanstan ve haktan, kendinden başkasını düşünmeyen seçilmiş ve atanmışların yüzünden adil şekilde yararlanamadık ve halende yararlanamıyoruz. Böyle giderse asla yararlanamayacağız.
Ünye Devlet hastanesi14 yıla yakın bir süre işbaşına gelen ve getirilen bütün iktidarlar ile acısını ve ızdırabını içine atarak halkına zerre kadar yansıtmadan, hissettirmeden görev yapan Genel Cerrah Op. Dr. M. Tarık Moralı, İrfan Dönmez ve gibi örnek başhekimler gördü.
Bugün işbaşında olan başhekim beyin geleceği bir yıl evvelinden belli olmasına karşın her nedense gecikmelide olsa Ünye ye gelerek görevine başladıktan bir süre sonrasına kadar sergilediği adil ve yapıcı idareciliği ile büyük takdir toplayarak insanların ve çalışanların gönlünde taht kurdu desek yalan beyanda bulunmuş olmayız.
Bunu hastaneye gelmiş ve gelmemiş, Ünye de sokakta, kime sorarsanız sorun, alacağınız cevap verdiğimizden farklı olmaz ve olamaz. Çünkü Hastanede verilen sağlık hizmeti ve adil idarecilik Ünye ye ve bölgeye aynı şekilde yansımaktaydı.
Bu durum mevcut başhekimin göreve geldiği ilk günden bir süre sonra hastaneye atanan akraba yöneticiler göreve getirilerek hastanedeki düzen allak bullak edilinceye kadar Allah şahit devam etti. Çünkü başhekim bahse konu atamalara kadar harika bir insan ve harika bir idareciydi.
Hastanede görevli uzman ve pratisyen doktorlar başta olmak üzere, hastanenin bütün kadrolarında görev yapan çalışanlar, hastalar ve hasta yakınları hayatından ve hastaneden, çalışanlarda hastalardan ve hasta yakınlarından Allah şahidimiz memnun ve mutluydu.
Kendine saygılı işine âşık idareciler sayesinde sistem öylesine güzel oturtulmuştu ki, insanlar erken muayene olmak için günümüzde olduğu gibi sabahın köründe hastane kapısında kuyruğa girmezlerdi.
Mesai saatiyle birlikte gelirler hak ve adalet duyguları içerisinde görev yapan hastane çalışanlarından adam gibi sağlık hizmetini alarak Günümüzdeki gibi hastaneye hasta gelip, mutsuz ve umutsuz hasta olarak geri dönmek yerine, herkes birbirinden memnun ve mutlu bir şekilde evlerine dönerlerdi.
Ta ki bu güzellik iktidarın sadece kendilerini ve bir avuç yandaşlarını düşünen ilçe yetkilileri, bizimde burada gözümüz kulağımız, elimiz ayağımız olsun düşüncesiyle yakınlarını göreve başlatmalarına kadar devam etti.
Ne olduysa huzurun ve sükûnun üst düzeyde olduğu hastanede bundan sonra oldu. Herkes, ama bu herkes kendinden emin, ne yaptığını nasıl yaptığını bilerek görevinin hakkını veren herkes değil. Kendinden ve işinden emin olmadığı halde iş yapar görünmek isteyerek bir şekilde kendini kabul ettirmek ve gücünü göstermek için Kendinden ve bir avuç yandaşından başkalarını düşünmeyen çalışanlar ile sözde idareciler yüzünden son derece önemli olan sağlık kuruluşu Ünye Devlet Hastanesinde bozulan düzensizlik o gün bugün ve halen artarak devam etmektedir.
Hastanedeki bu olumsuzluktan son derece muzdarip olduğu her halinden belli olan ve bu nedenle kamuoyuna aksettirilmeden zaman zaman istifa ettiği halde, nedenleri bize karanlık olan vaatlerle hastane bitirilinceye kadar önü bir şekilde kesilmeye çalışıldığı için eşi Samsun’da kendisi Ünye de görevli içinde fırtınalar kopan bir başhekim diken üstünde görevini yürütmeye çalışsa da hastanedeki huzursuzluk Ünye’yi ve bölgeyi aşmış, ayyuka çıkmış durumdadır.
Ünye Devlet Hastanesindeki bu olumsuzluğu Ünye ve Ünyeliler değil, Ünye’nin seçilmişleri ve atanmışları dâhil sağır sultan biliyor. Söylediklerin ve yazdıklarınla kime ya da kimlere neyi anlatmaya, neyi ima etmeye çalıştın ya da çalışıyorsun arkadaş diyen ve diyecek sorumluluk sahibi etkili ve yetkili Ünyelilere sesleniyoruz.
Sorumluluk sahibi Ünyeliler tarafından iktidarın üst düzey yetkilileri, onlardan da sonuç alınmaz ise Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan bey Ünye deki ve özelliklede Ünye Devlet hastanesindeki başıbozukluk ve vurdumduymazlık konusunda bilgilendirilerek, kendileri ve bir avuç yandaşları dışında kimseyi düşünmeyerek kişisel menfaatleri doğrultusunda hareket edip Ünye’yi ve Ünyeliyi ve bölge insanlarını mağdur edenlerin oyununu hep birlikte bozmalıyız.
Hastanede kendinden başkasını düşünmeyenlerin kurduğu düzenin bozulmaması için yeni hastane bitinceye kadar görevinin başında kalmaya zorlandığı halde dayanacak gücü kalmadığı alenen belli olan başhekimin yerini doldurarak gideni aratmayacak yeni idareci ve idareciler için yan ceplerinde hazır bekletilen B planı devreye sokulmadan harekete geçilerek hastane eski sağlıklı düzenine yeniden kavuşturulmalıdır diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Kimsesi Olmasın..!

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank