content
16 Ara

Kılıç ve Maruçyan

Ses Sanatçılarımızdan Hakan Kılıç ve yeğeni Maruçyan’ın bize yaptıkları ziyaret, beni ayrışma ve birleşme konusunda bir kez daha düşündürdü.

Aşk bu sınır tanımıyor hele birde sınırlar kasabalar birbirine yakınsa akar suları ortaksa aynı zamanda çayırları biçip aynı zamanda buğdayları topluyorlarsa ortak çok noktaları var sayılmaz mı?

Patatese her iki tarafta kartopi, ayçekirdeğe şimişka… diyorlarsa ortak yüzlerce kelimesi varsa anlaşmakta zorluk çekilmez değil mi?

Hele birde kalpler birleşince İngilizlerin övünerek iddia ettikleri 450 bin kelimeden daha çok  kelimeniniz var anlamına gelmez mi?

Bu günkü aşka bakınca yalnızca inanç farklılıklarından dolayı bir birine öçüüü gözüyle bakan Türkler ve Ermeniler in ortak noktaları çok değil mi?

İşte Hakan Kılıç abisi Ardahanlı, Maruçyan’ında Annesi Ermenistan Türkiye sınırında bir köyden. Türk baba Ermeni Anne işte bu coğrafya da tanışıp evlenmişler. Tıpkı daha önce Türklerin. Kürtlerin, Gürcülerin… birbiriyle evlendikleri gibi!

Dünya, evrensellik, birliktelik, ortak değerler için adımlarını hızlandırırken bizim eksizlerimizi hızla tamamlamamız gerekmez mi?

Böl parçala yönet sistemini savunan güçlere karşı farklılık gibi görünen zenginliğimizi kullanmamız gerekmez mi?

Kılıç’da Maruçyan’da sevince evlenemez mi?

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Kılıç ve Maruçyan”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Modern düşünmek gerek evlensinler ilerde yapamazlarsa boşanırlar olur biter

    Ülkemizde her gün 350 çift boşanıyormuş onların ne farkı var ki



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank