content Adem Tuzcu, 1976 yılının 15 Mayıs'ında Trabzona bağlı Maçka ilçesinin Taşalan köyünde doğdu.İlköğrenimini Trabzon N. Kemal ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini ise Trabzon İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Müzikle ilgili ilk eğitimlerini de bu dönemlerde almaya başladı. Üniversiteye hazırlık yıllarında bağlama çalmaya başlayan Adem Tuzcu o yıllar da bu konuda ki en büyük desteği; Şair ve Tarihçi hocası İbrahim Hakkı Gündoğdu dan almıştır. Üniversite yıllarında müzik üzerine çalışmalarına devam eden Adem Tuzcu bu yıllarda Türkiye nin bir çok yerinde şiir dinletilerine ve konserlere katıldı.Müzik çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle eğitimini yarıda bırakan müzisyen 1999 yılında Nigar hanımla dünya evine girdi. Kemal Talha adında bir oğlu Nisa Nur adın da bir kızı vardır. Müzisyen üzerimden etkisini atmam mümkün değil dediği Trabzon ve Karadeniz kültürüne rağmen yöresel müzik yapmak yerine, özgün müzik yapmayı tercih etmiştir. Bu tercihin nedenini anlatırken de her ruhun kendini ifade ediş şeklinin farklı olduğuna vurgu yapmaktadır. Adem Tuzcu Karadeniz Şairler ve Yazarlar Birliği üyesidir. Bir çok bestesi yanında bir çok şiiride vardır.Müzik anlayışını şöyle özetlemektedir,Aşk ile öfkenin birleştiği yerde aşktan yana bir tavır. Ama bu tavır red üzerine kurulmuş bir tavır değil. Olanı algılayıp yorumlama üzerine bir tavır. Ne gelenekçi ne tam modernist. Anadolunun bağrından kopan çığlıkları bu toprağın ezgileriyle besleyerek daha modern bir uslüpla metropollerde dinletme derdi de diyebiliriz. Eylül 2007 de piyasaya çıkan "Yollar da topraktandır...İnsan da" ilk albüm çalışmasıdır. Müzisyen bu albümünde bağlama saundlu bir çalışma yapmıştır.Nisan 2010 da raflarda ki yerini alan ''Uykusuz Nöbetçi'' Adem Tuzcu nun ikinci albümüdür. Müzisyen müzik hayatına kesintisiz devam etmekte ve halen İstanbul da yaşamaktadır.
02 Kas

Kılavuz Meselesi…

Bir insan neden satar şerefini acaba. Namusunu, haysiyetini neden ayaklar altına alır. İşine, insanına, ekmeğine nasıl ihanet eder. Yanlışlığına inandığı bir şeye nasıl bir çıkar için doğru diyebilir. Nasıl bu kadar çukur! Olabilir, ölen ve yaralanan insanların kanları  üzerinden nasıl bir menfaat beklentisine girebilir, İsrail yalakalık yapmak adına kalem tutanlar bir kariyer beklentisi dışında neyin hesabını yaparak bunu yapabilirler.

Yalçın Bayer, Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı Siyonist İsrail’e kalemleriyle, yaptıkları hizmetin yüzde birini de ülkelerine yapsalar sesimi çıkartacak değilim. Özkök ile Altaylı tamam da bu Yalçın Bayer duvarına işleyeceği caminin kıblesinin hangi yöne olduğuna bile bakmadan en ufak bir bilgi sahibi olmadan akıtmakta salyalarını. İnsan husumet besleyip yalan haber yapmak için bile bir edebe bir üsluba ihtiyaç duyar. Onun için İsrail satın aldığı kalemleri seçerken maliyet hesabı yapmış olacak ki bu kadar derin bir yanılgının içine düşmüş bu kadar isabetsiz kararlar vermiş olsun.

O gemide can veren kardeşlerimizin yanında 50'ye yakın ülkeden insan vardı. Hiç biri diğerine ihanet etmedi Müslümanı, Yahudi’si, Hıristiyan’ı,  Ateist’i ve bilmem daha niceleri girdikleri yolun doğruluğundan hiç şüphe etmeden gerekeni yaptılar. İrlanda’dan, Kanada’dan, Yunanistan’dan ve diğer ülkelerden gelen herkes İ.H.H’yı ve yaptıklarını çok yakından tanıyor ve biliyor olmasına rağmen, bizim iltihap birikmiş çıbanbaşı yazarımız İ.H.H’yı yeni duymuş.

Olabilir! dünya gündeminden ve ülkemizde olup bitenlerden habersiz olması gayet normaldir, bu vatandaşımızın. Anormal olan bu kalem(un)leri satın alanlara, birileri kelek yapmış, Haziran ayında karpuz yerine,  portakal kakalamış.

Anlaşılan o ki, basireti bağlanmış Siyonist İsrail’in eskiden daha dikkat ederdi, alım satım işlerinde. Her malın en iyisini üretip, hep en iyi mallara sahip olmayı isterdi. Ama artık cinayet ve katliam dışında hiçbir şeyi beceremediklerini, tüm dünyaya kendi kalemlerinden ve  kendi kanallarından kendilerini savunmak adına, yaptıklarının farkında bile değiller.

Kim ne derse desin görünen köy kılavuz istemez... Biz köyümüzü gördüğümüz için kılavuza ihtiyaç duymadan adımlarımızı insanlık adına, mazlumdan yana atmaya devam edeceğiz. Ama Siyonist İsrail köyden uzaklaştığının farkında olmalı ki kargaları kendine kılavuz edip tüm dünyanın gözü önünde panikleyerek burnunu pisliğe saplamaktadır.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Kılavuz Meselesi…”

  1. 1
    ibrahimî Feyzullah Says:

    Adem Ağabey,
    ilginçtir, geçen sizi rüyamda gördüm.
    Ben de müzikle ilgili biriyim. 5 yıldır yeni bir tarz üzerinde çalışıyorum.
    Rüyamda sizinle bir şeyler söylüyorduk.
    Müzik yapıyorum ama,
    gündemi, prosedürü, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Belki rüya, bir sevk-i ilahi idi. Temel bazı bilgileri sizden almak için ne yapabilirim?

    Fâni hürmetler!

  2. 2
    ibrahimî Feyzullah Says:

    Ha bu arada,
    yazının üslubu biraz sert olmamış mı ağabey?



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank