content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 May

Kamu Emekçileri Sendikalarından Basın Açıklaması

Dün saat 13.00 da Kamu emekçileri sendikaları Antalya şubelerince Hükümetin Kamu Emekçilerine layık gördüğü 2012 yılı için 3+3 2013 yılı için 2+3 zam önermesine tepki gösterdiler. KESK  (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Antalya Defterdarlık binası önünde yaptığı basın açıklamasında KESK dönem sözcüsü ve (Bes) Büro emekçileri Sendikası Antalya şube başkanı Mustafa AYAR.Hükümetin çılgın projelere kaynak bulmakta sıkıntıya düşmediğini. Ama kamu emekçilerine gelince traji komik zamma gerekçe olarak kaynak yokluğunu gerekçesine sığınmaktadır. Bu gerekçe ve bu zamları kamu emekçileri olarak asla kabul etmiyoruz diyen Ayar.

Enflasyonun çift haneli rakamlara tırmandığı günümüzde En düşük memur ücretinin 2.145 Türk lirasına yükseltilmesinin zorunlu olduğu. Kamuda taşeron, sözleşmeli vb. isimler altında güvencesiz çalışmaya ve angarya iş koşullarına son verilmesi: Tüm çalışanlara güvenceli iş sağlanmasının, toplu sözleşmenin olmazsa olmazı olması gerektiğinin altını bir kez daha çizen dönem sözcüsü Mustafa AYAR.

Her ne suretle verilirse verilsin tüm ödemelerin emekli aylığına yansıtılması, Maaşların vergi dilimi artışından etkilenmemesini istiyoruz diyen AYAR; Taleplerimiz yanıt verilmez AKP Kamu emekçilerine sefaleti diretmeyi sürdürürse 23 Mayıs Çarşamba günü ülke genelinde grevdeyiz diyerek kamu emekçilerini ve halkımızı 23mayısta greve hazır olmaya çağırdı. 100 kişi civarında katılımla yapılan basın açıklaması GREV çağrıları ile son buldu.

………………………./……………………………………….

Memur-Sen de Antalya devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklaması ile hükümetin ön gördüğü Zam oranlarına tepki göstererek, Üyelerinin bu komik zam önermesine tepkili olduğunu söyleyerek. Bu durum değişmezse meydanları ısıtma sözü verdi. Hükümeti bu sözde teklifi geri çekerek üzerinde konuşulmaya değer bir teklifle Toplu İş Sözleşmesi Masasına gelmeye çağırdı.

Memur-Sen sözcüsü toplu sözleşme hazırlıklarını ve beklentilerini anlattığı uzunca basın açıklaması. Bu ucube zam teklifine tepkiden çok sürecin anlatılması amacı daha öne çıkmıştı. Türk-İş’in sıkıştığında savurduğu meydanları ısıtırız kabadayılığı burada da ilan ediliyordu. Ama ne yapacağına Toplu İş sözleşmesi masasını kamu emekçileri yararına işlemesi için ortaya konan bir plan ve çağrı yok.

Zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz. İsteriz ki biz yanılmış olalım.

……………/……..

Ne Yapılmalı: Sendikalar Kamu emekçilerinin yaşamının biraz olsun rahatlaması ilk toplu sözleşme döneminde Kamu emekçilerinin kazanma koşullarının artması Sendikaların Pazarlık gücünün yükselmesi için. Kamu Emekçilerinin birleşik mücadelesinin örgütlenmesi.Sendika ayrımı gözetmeksizin GREV kararlılığını ortaya konması zorunludur. Bu Kamu emekçilerinin Menfaati için seçilmişlerinin olmazsa olmaz görevidir. Ama daha çokta Kamu emekçilerinin çoğunluğunu örgütlemiş görünen Hükümetin Başat muhatabı sendikanın işidir Kazanım için diğer sendikalarla Talepleri ve mücadeleyi ortaklaştırma; bu dönemde bu görevlerini şu yada bu gerekçe ile savsaklayanlar Kamu emekçilerini temsil edemezler kamu emekçilerinin hayatlarını kolaylaştırmak yerine bu kötü koşulların sürmesine neden olurlar. İlk toplu sözleşmede  kamu emekçilerine piçleşmiş yada hiçleşmiş bir gelenek bırakırlar. Kamu emekçileri de bunun üzerinden bu gün yapılanı gelecekte Yad eder ama nasıl.

Bu Nedenle yapılması gereken açık ve nettir. Toplu sözleşme masasında kamu emekçilerini kazanıma götürecek en geniş birlik ve kazandıracak kadar GREV……….

Yoksa Memur-sen 1 mayısta yaptığını yapmaya devam ederse diğer sendikalarda 1 mayısta ve iktidar yanlı örğütlenmeciliği gerekce yaparak Kamu emekçilerini bu dönemde de dağınık bölük pörçük tutarlarsa bu toplu sözleşme dönemi kamu emekçileri için çarçur edilmiş 20 yıllık heba edilmiş zaman ve mücadele olur. Kimsenin bu görevden kaçma lüksü ve gerekcesi olmamalıdır

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank