content
15 Eyl

Kagıtlar yeniden karılıyor…

İnternete düsen MİT ve kck&pkk görüsmelerinin ses kayıtlarından sonra artık hiçbirsey eskisi gibi olmayacak bu bölgede.Bu kayıtlar nasıl ve ne sekilde basına sızdı orası ayrı bir konu.Suanda üstünde asıl durdugum bu kaydın hedeflediği...

Birileri bu mit ten pkk dan yada 3üncü bir taraftan olabilir bu kayıtları yayınladı.Açık ve net olan birsey varki bu kayıtların yayınlanmasının amacı Türk hükümetini yıpratıp BARIŞ ı engellemek.Bunu kaydın yayına verilirken secilen baslıktan bile belli oluyor.

Benim öngörüm kısır ulusalcı muhalefetimiz kuru bir gürültü koparacak;ortalıgı birbirine katacak hamasetle.Ne yazık ki onlar da bu işin çözülmesini istemiyor.Bu kaydı ortaya sürenlerin amacına ulasması için ellerinden geleni yapacaklar.İşin sonundaysa bu kaydı yayınlayanlar muhalefetinde cabası gayreti de olsa amaclarına ulasamayacaklar.

Türk halkı artık barışı istiyor. Türk halkı artık evlatlarını kaybetmek istemiyor.Korkarak asker yolu beklemeyi istemiyor.Bu ortaya cıkan kayıttan barısı saglamak içinse sectiği destek verdiği hükümetin neler yaptıgını net bir biçimde görmüş olacak.Barıs zor bir sürectir ve fedakarlık ve özveri gerektirir.Bu belki ilk basta bizi biraz zorlasa da bu insanlık tarihinden bu yana yasanan doğal bir sürectir.

Bizleri birileri hamasetle,yalanla,sahte bir milliyetçilikle doldurup,barısın nasıl birsey oldugunu unutturdugunu biliyoruz.Bir nesil resmen terör kan ve göz yasıyla dogup büyüdü.Şimdi bu kusagın cocukları da gene bu terör ve kanla büyüsün istiyor bazıları.Bu kabul edilecek akıl alacak kabul edilebilecek birsey degildir.

Barışın nasıl bir sey oldugunu anlayabilmek için tarihe bir bakmak lazım.1.ve 2. dünya savasından sonra birbirlerinden milyonlarca adam öldüren devletler bile aynı masaya oturup barısı görüsüp saglamıstır. Almanyayla İngiltere yıllarca birbirini boğazlamadı mı? Japonyayla Çin;Japonyayla ABD birbirlerine yapmadıklarını bıraktı mı?Birbirlerini en vahşi sekilde öldüren devletler bile savastan sonra barısı yapabilmiştir.Birbirine atom bombası atanlar bile barısabiliyorsa biz neden barısamayalım?İnsanlara bunu unutturup bu kanlı kirli savasın sonsuza kadar devam etmesini isteyenlerin;bu oyununun bozmak zorundayız.

Burda Asıl mühim olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu Kürt&Terör sorununa ne kadar ciddi yaklastıgının;bu işi çözmek için ne kadar risk aldıgını gösteriyor.Burda artık Türk halkına düsen Hükümetine ve onun cesur lideri R.Tayyip Erdoğana destek verip ülkemize artık kalıcı barısı getirmesine yardımcı olmaktır.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank