content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Mar

Kadınlar Günü Çelişkisi

Biz hangi Dünya Kadınlar gününden bahsediyoruz, neyi kutluyoruz? Demekten kendimi alamıyorum.

Bilindiği üzere birçok resmi yada sivil aktiviteler ile kutlanacak olan kadınlarımız, sadece senenin bir gününde gördüğü saygı ve ilgi, aslında ilgisizliğin göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Her sene olduğu gibi ellerine tutuşturulan bir karanfil ile kadınlarımız mutlu mesut olurken, kendi haklarının bilincinde olmaktan bihaber yaşayıp giderken, sadece bir gün haklarımız hatırlatılıyor.

Hayatın bütün evrelerinde, alanlarında yer alan kadınlarımıza haksızlık yapıldığı kanaatindeyim.

Her geçen gün kadının daha fazla ezildiği, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, ikincisi sınıf vatandaş ilan edilerek, eşya mal muamelesi yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Çevremizde yaşadığımız gerçekler varken, her geçen gün kadın cinayeti haberleri gözlerimizin önünde haberlerde yer alırken bizler neyi kutlama derdine düşüyoruz.

Henüz 12- 13 yaşındaki kız çocukları kaçırılarak zorla alıkonuluyorken, yetişkin kadınlarımızın senelerce üzerine titrediği kişiler tarafından darp edilerek, cinayetlere kurban veriyorken bu soruları kendimize sormadan geçmemiz mümkün değildir. Birçok kadın ruhunda açılan derin yaraların izlerini taşır. Bu yaralar ise, en yakını tarafından çok sevdiği ya da hayatını adadığı eşi hayat arkadaşı tarafından açılmaktadır.

‘Biz hangi Kadınlar Gününü kutluyoruz?’ Diyerek sormak geliyor içimden.

Şu an bu yazıyı okuyan her 3 kadından 1 tanesi mutlaka, fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalmış ya da kalmaya devam etmektedir.

Kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din ayrımı yapılmadan her kesimde kadınlara karşı gözle görünür kesin şiddet mevcuttur.

Çalışan üreten kadındır, kadın toprağa benzer derler atılan tohum içinde mutlaka büyür, filizlenip günü gelir tohum verir. Ancak bu tohum sevgi veya nefret tohumudur.

Bir kadına hangi duyguyu yüklerseniz misli ile size geri dönecektir. Sevgi ekerseniz, ekilen o sevgi katlanarak size geri döner. Öfke, nefret tohumlarının ekildiği hiçbir toprak size gül vermez.

Biz kadınlar gününün kutlanmasını değil, verdiğimiz emeğin karşılığını, saygıyı, sevgiyi hak ediyoruz, boy boy mesajlar ile kutlanan bu özel günün gerçek anlamını kaçımız biliyoruz.

Şimdi soruyorum sizlere biz hangi Kadınlar Gününü kutluyoruz?

Sevgi dolu dünyaya uyanmak ümidimiz hiç bitmesin.

Sevgi ile kalın

Kaynak:http://www.oncevatan.com.tr/kadinlar-gunu-celiskisi-makale,30908.html

 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank