content

19 Kas

İnanın ve Güvenin

Evet insanoğlunun tarih boyunca en çok duyduğu cümle!

Kim tarafında mı söylenmiş? Yönetmek isteyen hemen herkes tarafından! Siyasi liderden futbol teknik direktörüne, basit bir dernek başkanlığından, bürokratik makama, siyasetten devlet yönetimine talip olan hemen herkes bu tılsımlı cümleyi kullanıyor.

Peki ama bu cümle nasıl etki yapıyor ki birçok insan inanıyor, güveniyor. Bunda ya din ya ideoloji ya menfaat temini vaadi önemli rol oynar.

İnanmada ve güvende; kitlelerin kültür düzeyi, eğitim seviyesi, ekonomik durumu, dini değerlerinin önemliliği rol oynar.

Tabi istismar denilen tılsımlı sözcük ise önemli rol oynar. Kim daha iyi laf cambazlığı yapar, kim daha iyi kıvırır, sözcükleri eğip büker yığınlara ona yönelmesi kaçınılmazdır.

Hayal kırıklıkları ise bir süre sonra başlar. Bu kez tekrar yalan, dolan, talanla örtbas edilmeye başlar. Gündemler değiştirilir.

İstismar için gerekli veriler vardır. Ve bunlar hoyratça, inatça kullanılır.

Ne diyorlar; fırsat bulup da halkın içine giremeyenler var.

Oysa; kendilerinin girdikleri halk istismar ettikleri halk kesimi.

Gelişmeyi, kalkınmayı, refahı; inkar politikaları, terör, ihmal, yatırımsızlık, işsizlik, yoksulluk kaybettirdi. Taş her zaman kazandı, ama çömlek her zaman kaybetti. Gençler, analar, babalar, nice nesiller kaybetti ama fesat odakları kazandı, silah tüccarları her zaman kazandı.

İşte bu dönemler devam ediyor. Başka adla yalan dolanla. Her türlü girişim birer illizyonist maharetiyle tersyüz ediliyor.

Her gelen iktidar; yeni bir dönem, yeni bir süreç başlattığını ileri sürer. Herkesi kucakladıklarını ve herkese eşit mesafede durduklarını söylerler ama tam tersini yapar, yandaşlarını nemalandırırlar.

Ne derler; Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Oysa; tam tersine halkı hizmetkar yaparlar. Kendileri ve yakınlarının bir şeyi yokken, iktidar gücü ile Karun gibi zenginleşirler. Halk yığınlarını ise oyalarlar..

Ne derler; Bize inanın bize güvenin..

Oysa; inancı da tersyüz ederler güveni de. Hayal kırıklıkları yaşatırlar.

Biz, yıllardır devam eden bir kısırdöngüyü kırıyoruz. Biz, her şeyi ama herşeyi istismar edenlerden, tek tek o istismar araçlarını çekip alacağız. Eğitimsizliği istismar edenler şimdi okullardan korkuyorlar. Yoksulluğu istismar edenler şimdi yatırımlardan korkuyorlar. Yol yok, su yok, okul yok, hastane yok diyerek ülke insanlarını aldattılar.

Yaygara kopartan din bezirganları var, demokrasi ve özgürlük şarlatanları var. Bunun yaygarasını koparan medya var. Ne yaparlarsa yapsınlar halk gerçeği görüyor.

Türk Milleti'nin, milli birliğe, milli dirilişe özlemi doğru değerlendirilmelidir.

Sizler bizim arkamızda durdukça, bu can bu tende durdukça durmak yok, yola devam diyoruz. Şimdi aydınlanmadan korkuyorlar. Türkiye'deki değişimi birlikte gerçekleştireceğiz, Türkiye'yi demokrasi üzerinde birlikte inşa edeceğiz. Türkiye'nin ufkunu birlikte açacak, Türkiye'nin umudunu birlikte çoğaltacağız.

Sizin bu gayretlerinizle, bizler de inançla, azimle, gayretle yeniden bilime göre düşünen ve yaşayan büyük Türkiye'yi kuracağız. El ele, gönül gönüle hep birlikte geleceğe koşacağız.

Bizim gidemediğimiz yere, eserlerimiz gidiyor, yazılarımız gidiyor. Bundan sonra kendimiz geleceğiz.

Bu vatanın varlığını bekasını düşünen herkesi; kimsenin diline, inancına, etnik kökenine, zenginliğine, fakirliğine bakmadan, iline, ilçesine, bölgesine bakmadan, seviyorum.

Bir şey değişir, her şey değişir. Bir kapı aralanır, her yer aydınlanır. Bir küçük adım atılır, o adım büyüyerek atılıma dönüşür.

Biz bir kapı araladık, biz bir adım attık, biz gönlümüzü açtık. Türk Milleti'nin gönül genişliği herkesi tekrar kucaklayacaktır.

Türk'ün Tuğ'u yeniden göklere uzanacak. Davulların ve közlerin sesi dünya da ve evrende yeniden yankılanacaktır.

Ayyıldızlı bayrağın yeryüzünün ve gökyüzünün her yerinde dalgalanacağı büyük yürüyüş başlayacaktır.

Türk Milleti'nin Türk Devleti'nin emanetini korumaya azmedenler bir ve beraber olacaktır.

Selam olsun herkese!

Günün Sözü: Aklı ve bilimi esas alan gönlü açık olan insana inan ve güven.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank