content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Ağu

İnanç, Güç ve İnsan

Her şeyde olduğu gibi, cehaletten dini inanca bağlı esasları bilmemekten, bu kandil gece ve kutlamalarını şova döküp, yaptığımız işte samimi de olsak inanın yanlış yapıyoruz.Bir kuruşluk ibadetle bin kuruşluk kazanç elde etmek istiyoruz. Haşa kendimizi Allah’tan akıllı sanıyoruz. Ya da onu da kendimiz gibi bir kul sanıp, ona yaklaşmadan çevresinde dolaşarak, inanıp içselleştirip benimsemediğimiz sözcüklerle önce kendimizi, sonra onu kandırmaya çalışıp daha çok günaha girdiğimizin farkında bile değiliz.
Lütfen artık, bazı şeyleri kendi iyiliğimiz, kendi güzelliğimiz için fark edelim.
Yoksa biz kendimizi doğruluğa, dürüstlüğe, iyiliğe, güzelliğe yöneltip kendi adımıza kendimiz için güzel olan şeyleri yapıp etmeden hiç bir şey kazanamayacağımızı bilmemiz gerekir.
En azından ağzımızın onca yalanını, kirini, pisini temizleyip birbirimizi kandırıp aldatmaktan vaz geçip, duygu ve düşüncelerimizi düzeltip, kendimiz için düşündüğümüzü başkası için düşünmeden, iyilik ve güzellikte birbirimizle yarışmadan yalvarıp yakarmanın çok bir işe yaramayacağını artık bilmemiz gerekir.
Yüce Allah her ne kadar çok rahmet, merhamet, şefkat ve mağfiret sahibi olsa da; siz cehaletten kurtulup akı l sahibi olup, akıllı işler yapmadıkça asla ne kendinizle barışık olup,  kendinize yakın olursunuz. ne de çok sevdiğinizi söylediğiniz Allah inancını içselleştirip onu sevip ona yakın olabilirsiniz.
Siz kendinizi ve onu tanıyıp sevmeden, her şeyi cehaletin verdiği cesaret ve kurnazlıkla bir yıl boyunca yapıp ettiğiniz tüm kusur, suç, hata ve günahlarınızdan bir gecede af olunup kurtulacağınızı sanıyorsanız, hiç kusura bakmayın,  başka şeyler söylemeye dilim varmıyor. Ama bana göre sizin yaptığınız bu inanılmaz hareketin sonucundaki anlam şu; siz, en hafif tabirle ya kendinizle, ya Allah’la alay ediyorsunuz. Ya da aklınızdan zorunuz var. Onu zerre kadar kullanmayı bilmiyorsunuz.
İnsan moral bulup, motife olmak için bile olsa; doğru insan olmak için azıcık gayret etmeli. Öyle değil mi?
Yoksa insan, bu şekilde yapıp etmekle hiç bir şey kazanıp elde edemeyip kendini kandırdığını bilmez mi? Neden değerler bu kadar basite alınıp, içi boşaltılıyor? İnancın.
Halbuki insan için inanç, insanın en büyük güç kaynağıdır. İnsan onu yitirdi mi?  Yıkılır.
Lütfen, insanı, insan yapıp yüceltmek istiyorsak, öncelikle değerlerimize önem verip, onları yüceltmeliyiz.
Bunun için aklımızı kullanıp, bir önce cehaletten kurtulmalıyız.
Yoksa iyi niyetle yaptığımız her yanlış ve hatamız bizde yanlış ve kötü alışkanlıklar oluşturur.
Benliğimizde oluşan bu yanlış ve kötü alışkanlıklarımızdan bir an önce kurtulmazsak, benliğimizi tırtıklayan bu kötü alışkanlıklar zamanla bizi hasta eder.
Onun için benliğimizi güçlendirip, bizi insan yapıp, ayakta tutan inançlarımıza sahip çıkıp onların içini boş hale getirmeyip, okuyup doğrusunu öğrenip, doğrusunu yaparak onları çok daha güçlü hale getirip, insanı güçlü edip, güçlü ve sağlıklı yaşatabilelim.
04.08.2013 Cahit KARAÇ

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank