content
19 Ağu

Hayat Bunu Emrediyor

Bugün ülkede hızlı bir değişim söz konusu. Bu gelişmeler zamanın ve mekanın bizi buna yönlendirdiği gerçeği.

Zaman ;

Yaşadığımız Dünya globalleşmekte ve sınırlar artık kalkmakta. Her şeyin merkezini insanlık kavramı almaktadır. Bu kavramdan yola çıkarak bizimde bu yola girmemiz ve ülkemizde yaşayan halkların bir bütünlük sağlaması kaçınılmazdır. Maalesef bu zorlu bir süreç. Savaşmaya alışmış toplumlar barışı kolay kabullenemezler. Maalesef bizler düşmanlık kavramını dostluktan daha fazla kabullenmişizdir!

Her daim dostluk ve kardeşlikten dem vursak ta ve gerçekte böyle olsa da hayatımızın için şiddet o kadar yoğun bir şekilde işlemiş durumda ki bunu kolayca sıyırıp atamıyoruz üzerimizden. Tabii ki artık ülkemizin zenginleşmesi ve gerçek anlamda dünyaya açılmasının tek yolunun barış olduğunu fark ettiğimiz için savaşı ve şiddeti hayatımızdan dışlayabiliyoruz. Baktığımız zaman hepimiz bir kin ve öfke havası hakim maalesef. Birlikteliği başarmak istesekte ve bunun için çabalasak ta çoğu zaman tökezliyoruz. Fakat vazgeçmemeliyiz. Vazgeçemeyiz. Bu hayat bizi zorluyor,barış için kardeşlik için zorluyor. Hem de her anlamda zorluyor. Akan kanların durmasını istediğimiz için, hayatımıza devam etmemiz için, daha fazla kimsenin ve hiçbir annenin çocukları için göz yaşı dökmemesi için ve tabii hayatımızın bir diğer gerçeği olan ekonomimiz için.
Bu savaş bize her anlamda zarar veriyor. Artık bitmeli!

Mekan ;
Bulunduğumuz coğrafya ve ülkemizin konumu itibariyle orta doğuda hem ekonomik , hem siyasi, hem de sosyal bir merkez halini almaktadır. Durum bir liderlik konumuna götürürken bizler hayatımızın ilerleyişine tanık olmalıyız artık! Tanık olmanın ötesinde bunu yaşamalıyız artık. Her geçen gün ilerlemekteyiz. Gelişmekte ve varlığımızla diğer ülkelere ve insanlara örnekler oluşturmaktayız. İyi ve kötü örnekler. İşte bu yüzden barış olmalı… Çünkü sadece kendi toplumlarımızın kaderi değil, komşularımızın kaderini değiştirme fırsatı da elimizde. Bunu değerlendirmek ve gerçek anlamda dünya da ilkler arasına girme şansımız varken, bunu ucuz nedenlerle yada kin ve öfkeyle yok etmemeliyiz.

Bende öfke duyuyorum zaman, zaman. Yapılanlar geliyor aklıma, Diyarbakır cezaevinden başlayarak, doğu da yakılan köyler, sürgüne gönderilenler, geçmişteki katliamlar ve cinayetler. On yedi bin insanın faili meçhule kurban verilmesi. Otobüste yanan kızı düşünürken öfkeleniyorum. Nuro’yu düşünürken yada Ceylan’ı… Ama aşmak zorundayız. Bırakmalıyız tüm geçmişi, unutmamalıyız, ama aşmalıyız. Barış için, kardeşliğimiz için, akmasını önleyebileceğimiz daha fazla kan için.

Vazgeçmeliyiz.
Çünkü hayat bunu gerektiriyor!

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

5 Kere Cevaplanmış to “Hayat Bunu Emrediyor”

  1. 1
    Hacer ATEŞ Says:

    Hayat gerçekten çok zor ve bazen daha da zorlaştırılıyor bilinerek. Her şeyin daha fazlası için uğraşmak lazım ama kötülüğüne değil tabi. Güzel bir dünya, güzel bir yaşam ve güzel bir gelecek için. Sayın KAYRA aramıza hoşgeldiniz efendim. Saygılarımla...

  2. 2
    Zülfükar KAYRA Says:

    Merhaba Hacer hn.
    Çok teşekkür ederim anlamlı yorumunuz için.
    Hoşbulduk.

    Sevgilerimle,
    Zülfükar

  3. 3
    Ahmet AY Says:

    "Barış için, kardeşliğimiz için, akmasını önleyebileceğimiz daha fazla kan için.

    Vazgeçmeliyiz.
    Çünkü hayat bunu gerektiriyor!"
    Bu enginlikten başka çaremiz yok.
    Sevgili KAYRA hoş geldiniz.

  4. 4
    Zülfükar KAYRA Says:

    Hoşbulduk Ahmet bey...Çok teşekkür ederim...Umarım hayırlısı olur bizler için!

    Sevgilerimle,
    Kardeşiniz Zülfükar

  5. 5
    Çapar Kanat Says:

    Yazınızı okudum.
    Hoşgeldiniz.
    Çapar Kanat
    Çiftçi- Çiğ Süt üreticisi



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank