content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Nis

Halkın Basireti, Küresel Aktörlerin Oyununu Bozdu.

Yerel seçimlerin neticelenmesinin ardından yazılı bir açıklamada bulunan Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi [OHAK-DER] Başkanı M. Burhan Hedbi, “Seçim sonuçlandı, halk tercihini yaptı. Artık istikbale bakmalıyız.” Dedi.

30c3c7faf1fbea0589ddc8460dd55eca9bf6f224OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yerel de olsa milli iradenin sandığa yansımasıyla hem yerel yönetimlerde hem genel anlayışta yeni bir dönem başlayacaktır. Zira Halkın basireti, Küresel aktörlerin oyununu bozdu. Halk milli iradeye sahip çıkacağını, bunu değiştirecek olanın da yine kendisi olacağını ve sön sözü milletin söyleyeceğini de ispat etti. Bu seçimlerde de kazanan millet/halk olmuştur.

Siyasi ve ekonomik istikrardan yana olmayı tercih eden millet, bu tercihini sandıkta göstermiştir. Herkesin milletin bu iradesine saygı göstermesi ve yürekten sahip çıkması gerekmektedir.

Seçim sonuçlandı, halk tercihini yaptı. Artık istikbale bakmalıyız.

Siyasi iradenin seçim sonuçlarının bölgesel ve uluslararası sorumluluklarını daha da artırmış olduğunun farkına varması gerekmekte ve ona göre tavır alması önem arz etmektedir. Öte yandan yeni dönemde, vaad edilen yeni Türkiye'nin yeni sivil anayasa ile mümkün olabileceği gerçekliği bilinciyle yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu bağlamda, halkların değerleriyle barışık, demokratik, özgürlükçü ve sivil irade ürünü yeni bir anayasa için tüm siyasileri ortak hareket etmeye davet ediyor, bu temennilerle 2014 Yerel Seçimlerinin bu coğrafyada yaşayan tüm halklara hayırlar getirmesini diliyoruz.

[OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi]

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank