content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Haz

Halk ve Hak İçin Bismillah… Merhaba!

Daha önce yazdığım gazetede yayınlanan yazılarıma ambargo konulduğundan, bir ara hiçbir gazetede yazı yazmamaktaydım. Ancak, okurlarımız, değerli dostlardan gelen yoğun baskılara gönül razı olmadığından,artık,  kişisel internet sitemde ve Bilgi Ağı'nda yazmaya başlıyorum. Hak ve Halk için yazmak, gerekirse gözü budaktan sakınmamak kolay bir çizgi değildir. Her türlü menfaat, şöhret, şehvet, hıyanet ve siyasi baskılara aldırmadan, Hak ve halk için yazmak, günümüzde er kişi haline gelmiş olup; çamur atanlar, saldıranlar, iftira edenler ile gerici çığlıkları atanların  sayısı çoğalmıştır. Bu kaos ortamında Hak ve halk için yazmak, ayni zamanda en büyük fazilet ve rütbedir. Biz bu değerlere talibiz..

1969 tarihinden bugüne Bursa’da ikamet eden, Osmanlı mirasının güzellikleri ile hâşır/neşir olan, çok sayıda eserler veren bir sevdâlı olarak, Hak ve halk için  sizlerle bu portalde beraberiz. 75 eser,  2550 makale, araştırma, haber, yazı dizisi, 70 yıllık ömür süresince Bursa gibi bir şehir ev sahipliği yaptı. Basılmaya hazır 26 eser daha bu mekânda yazıldı. Yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda beş ödül, 2750 radyo/televizyon programı; bu beldenin havası teneffüs edilerek kazanıldı. On binlerce arşiv, kitap, kupür bu medeniyet beşiğinde hazırlandı. Bu nedenle çoğunlukla Bursanın bu efsunkar havası çoğu zaman yazılarıma sirayet edecektir.

Bursa; İstanbul’un fethinden sonra, ikinci büyük fetih destanının yazıldığı, hakikat uygarlığının beşiği, öz medeniyetin yeşermeye başladığı, Allah’ın her çeşit tabiat güzelliklerine sahip, ilmin/irfanın/imanın/kültürün ve hakikatin gözesidir. Bursa’nın fethi, bunun için çok önemlidir. Bursa fetih olayından sonra layık olduğu yeri bulmuş, Osmanlı Medeniyetinin temel taşlarının ilki olmuştur.

“Bursa’da gökler güler, ova güler, dağ güler” diyen yabancı seyyahın yanında; aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa yükselen ulu bir çınarın ilk tohumu olması bakımından da, Osmanlı’nın dîbâcesidir.

Yetmiş bin velinin medfûn bulunduğu, iki yüz bin vakıf eserinin yağma/talan edildiği, satıldığı başlı başına bir tarih ve vakıf şehri olması gerçeğinde; ulu çınarın ilk tohumu, türbeler şehri, âşıklar diyarı, ecdat emaneti, ölü ruhların kemâle kavuştuğu “ŞEHİRLER SULTANI” dır.

Beynelmilel mason teşkilatlarının odak noktalarından biri seçilen, yıllarca “Avrupa Şehri” yaftası altında mahzûn bırakılan “Osmanlı Şehri” Bursa’nın tarihte çok önemli bir yeri vardır. Tarihi ve kültür değerleri, Anadolu insanının göç merkezlerinden biri, altı üstünden canlı, Türkiye’nin dördüncü büyük şehridir Bursa..

Selam ile...

İlk insan ve ilk Peygamberle başlayan Bayrak yarışında “Bayraktar” olan, o bayrağı dünyanın yedi iklim/dört bucağına taşıyan, imanın sancağını, ilmin burçlarına dikenlere selam olsun, merhaba!...

Yaprak yaprak dualara açılan eller, gözyaşıyla sulanan filizler, semereli insanlar, samimi Müslümanlar, ibadet ve vaazla nadas yapılan gönüller, kâinat kadar mükemmel bir din gönderen, zerrelerle Şemsi yaratan, ruhla cesedi, yağmurla bulutu, atomlarla çekirdeği buluşturan alemlerin Rabbine kul olanlara selam olsun, merhaba!..

Kur’an ile Kâinat kitabını bütünleştiren, Sünnet-i Seniyyeyi baş tacı eden, başkaları için yaşayıp baş tacı olan Sabah Yıldızı, nevbaharın müjdecisi, ağlayan gözlere mendil, düşenlere el, hasret ve sevgilere açılan kol, ölçü ve âhenklere güzellik, gülistan ve bahçelere bahçıvan olan gönül dostlarına, okurlarımıza selam olsun, merhaba!.

Hayırların başı Yeniden Bismillah ile okurlarımıza selam olsun, merhaba!...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

7 Kere Cevaplanmış to “Halk ve Hak İçin Bismillah… Merhaba!”

  1. 1
    ilhan Says:

    yazıda bir eksiklik var, İlhan Yardımcı'nın eser sayısı 75'e yükseldi.

  2. 2
    admin Says:

    İlhan Bey, aramıza hoş geldiniz.
    Eser sayınızdaki değişikliğin düzetmesini yaptık.
    Daha nice eserler ile Allah uzun ömür versin.

  3. 3
    Hacer ATEŞ Says:

    Başarılar diliyorum Sayın Hocam aramızda olmanızdan dolayı mutluyuz. Teşekkür ederiz.

  4. 4
    Ahmet AY Says:

    Üstadım safalarla gelmişsiniz, daha nice eserlerle inşaallah.

  5. 5
    Hafize ASLAN Says:

    Hoşgeldiniz aramıza.Yazılarınızı keyifle takip edeceğim.

  6. 6
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Hoş geldiniz safalar getirdiniz
    Bursa denince yeşili ve Emir Sultan Hz aklıma geliyor
    Başarılarınızın devamını dilerim

  7. 7
    Mahmut Celal Özmen Says:

    İlhan Bey Kardeşim, hoş geldiniz safalar getirdiniz..



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank