content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Oca

Halk Filozofu Ömer Çolakoğlu’nun Filozofum Şiiri

HALK FİLOZOFU ÖMER ÇOLAKOĞLU'NUN FİLOZOFUM ŞİİRİ ÜZERİNE...

Halk Filozofu Ömer Çolakoğlu''nu Kayseri de tanıdım. O nevi şahsına münhasır bir insan. Zaten adından da anlaşılacağı üzere Halk filozofu o.. Halk adına düşünür, halk adına yazar, halk adına

HALK FİLOZOFU ÖMER ÇOLAKOĞLU'NUN FİLOZOFUM ŞİİRİ ÜZERİNE...

Halk Filozofu Ömer Çolakoğlu'nu Kayseri de tanıdım. O nevi şahsına münhasır bir insan. Zaten adından da anlaşılacağı üzere Halk filozofu o.. Halk adına düşünür, halk adına yazar, halk adına konuşur. Daha da önemlisi halkı konuşur, konuşamayan, konuşmayan halkın dilidir o.

Halk filozofunu dinlerseniz halkı dinlersiniz, halkın sesini duyarsınız. Çünkü o da halk. Halkdan biri. Ama sıradan biri değil, kendinin de dediği gibi halkın filozofu.

Derin manaları olun, insanı düşündüren, bazen de güldüren halka ait ne varsa hepsini onda bulur, görür ve duyarsınız.

Bakın Ben filozofum şiirinde neler diyor;

Çilelerde en önde, nimetlerde hiç yokum. Evet o halkın çektiği bütün çileleri çekmiştir, nerde çile varsa filozof ordadır. Nimete gelince halk gibi o da yoktur ortada. Nimetlere koşanlardan asla olmamış, hatta haketmeden o nimetlere koşanları da kendince hep Ti'ye almıştır. Dediği gibi yüreği çok zengindir. Yarı aç, yarı tok bir hayat yaşamış, hayatın tüm girdaplarında kendini bulmuştur. Yaralı gönüllere ilaç olmuş, boks yaptığı yıllarda yendiği boksörün bile yuhalanmasına dayanamayarak "Durun ne yapıyorsunuz. Ben yenilsem aynı yuhları bana çekecektiniz"diyerek iki yüzlülük ve galiplerden yana alkışçılığa mertçe karşı çıkmıştır.

Kendisini sevenlerin dilinde gerçekten bir filozoftur o. Çünkü O'nu tanıyanlar bilirler ki filozof her hadiseye farklı bakar, bazen halkın göremediği yönlerini de kendi tarzı ile nükte ve bazen de çarpıcı kelime ve deyimlerle dile getirmekten korkmaz, çekinmez.

Kendini hep kişilik olarak Ayhan Işık ve Türk filmlerindeki aldığı Ayhan Işık rollerinde bulmuş, belki de Ayhan Işık'ın aldığı rollerde kendini bulmuştur. Ama bir hayranlığı da yok değildir Ayhan Işık'a..

Ama o hiç bir zaman Ayhan Işık rolünü oynayamamaktan şikayetçi olmuş, kendisine hep Erol Taş'a verilen zalim, gaddar, hileci, kalleş tiplemelerinin verildiğinden de, verilen rol Erol Taş diyerek sitemini hep dile getirmiştir.

Aslında Halk filozofumuz için yazılacak çok şeyler var ama ben biraz filozofu kendi şiirinden sizlerin tanımasına fırsat verip, mısralarındaki kelime ve deyimlerin üzerinde düşünülerek okunması halinde tüm kişilik ve karakter yapısının bu şiirde ortaya konulduğunu da belirtmek istiyorum.

Buyrun bu şiiri beraberce ve dikkatlice okuyalım ve her ne kadar sizler O'nu filozof kabul etmeseniz bile, o kendini hep halkın filozofu olarak kabul edecektir ve "Bu filozofluğu bana kimse vermedi. Ben kendim aldım Bedelini de ödedim. Eşimin bir oyu ile filozofluğu kazandım. O bir oyunu çekse bile ben gene filozofum"diyerek bu şan ve şöhreti, parası, bir nimeti olmayan ünvanından ancak ölünce vazgeçebileceğini, hatta yerine varis olarak da Yazar Emir Kalkan'ı uygun gördüğünü bizzat bana tembih ve vasiyet etmiştir.

BEN FİLOZFUM

Çilelerde en önde, nimetlerde hiç yokum

Yüreğim zengin benim, yarı aç, yarı tokum.

Yaralı gönle ilaç, zalimlere bir okum

Sevenlerin dilinde, bu yüzden FİLOZOFUM.

Beni gören zalimler, MAFYAVARİ yürüyor

Haksızlık yapan insan, sinirimi geriyor.

En uysal köpek bile bana doğru yürüyor

Palavraya karnım tok, bu yüzden FİLOZOFUM.

Kişilik AYHAN IŞIK, verilen rol EROL TAŞ,

Dizi uzun film bitmedi, altmışı geçti yaş

Haksızı alkışlamadım, zalime eğmedim baş...

Hakikati arıyorum, bu yüzden FİLOZOFUM.

Karanlığa aldırmam, bir ışık da ben yakarım

Her sürüye uymayan koyun gibi sakarım.

Vatanımın uğrunda seller gibi akarım

Vicdanım çok, param yok bu yüzden FİLOZOFUM.

KAYSERİLİ HALK FİLOZOFU ÖMER ÇOLAKOĞLU

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank