content

08 Kas

Gülsen Aydın Altıntaşoğlu’ndan: AB Yüzünden Kız Lezbiyen Oldu

Merkezi Ankara’da bulunan, kültür Ajansın kurucusu, sahibi değerli dostum Hayrettin İvgin’den bana ulaşan kitaplar arasında yeralan,Kültür Ajans Yayınlarının 159. kitabı-yayını olarak 200 sayfayla Günyüzü gören, Gülsen Aydın Altındaşoğlu’nun AB yüzünden kız lezbiyen oldu, adlı romanı masamda.

 

Eser Daloğlu Köksal imzalı, Gülsen Aydın Altındaşoğlu hakkında bilgilerin verildiği yarım sayfalık bir anlatım var 3. sayfada. Buranın bir yerinde, daha doğrusu girişinde: “Gümüşhaneli olan yazarımız; emekli öğretmendir. Yaşamına Ankara’da devam etmektedir. Tahlil romanı örneği kabul edebileceğimiz bu ilk kitabında yazar, iyi bir gözlemci; usta bir kalem olduğunu ortaya koymaktadır” denildiği görülüyor.

 

Ara başlıklarla anlatım sürdürüyor. “Kahvede” başlığı altındaki başlangıç cümlelerinden:

1.  Başkentin kıyısındaki gecekonduların arasında tıpkı gecekondular gibi var olma savaşı veren Şen Kahvede yaşam, sabahın ilk saatlerinde emektar semaverin dumanıyla başlar. Semaverin alevlenen ateşi mavi kora dönünce taze çay kokusu, kahvenin duvarlarını aşıp dışarıya ulaşır.

2.‘  Ev’ başlığı altındakilerin başlangıç cümleleri: Hamdi’nin eve giren girmez burnuna hücum eden baharatlı kısır kokusu öfkesini kabarttı. Eve girdiğinin fark edilmemesine bir o kadar daha öfkelendi ve katmerli bir öfkeyle gürledi..

3.  Sayfa 30’da ‘Karanfil’ başlığı altındaki görüşler, anlatımlar başlıyor: Yaren, sabah sabah eline süpürge alıp alelacele bahçeyi süpürmeye koyuldu. Elmas, okula gitmek için dışarı çıkınca süpürge elinde telaşla bahçeyi süpüren annesini görünce şaşırdı.

4.  Çiçekçi: Elmas okul dönüşü yol üstünde yeni açılan çiçekçiye girdi, çiçeklerin arasında dolaşan oldukça yakışıklı genç bir adam, Sevinçle Elmas’a doğru yürüdü.

5.  Kara çarşaf: Çiçekçi, karşısında gelen Elmas’ı görünce çiçeklere bakan çarşaflı müşterisini unuttu ve sevinçle dükkandan çıkıp Elmas’a doğru yürüdü.

6.  Korku: Yaren kocasına söylediklerine kendisi de şaşırıyordu. “Ben bütün bu sözleri nasıl söyledim? Hamdi şimdi bana bilenecek ki sorma?

7.  Yaren, evde annesiyle baş başaydı. “Anne, kahve içelim mi?.. Hayır deme, fal bakarız” Şakayık kızının yanağını okşadı. “Kahveyi dışarıda içelim.. İkimiz için de değişiklik olur”.. Bu anlatımları yan yana getirdiğimizde, Gülsen Aydın Altındaşoğlu’nun, roman bütünlüğü içerisinde, şahısların yerli yerine oturtulmalarını, onların ilk sayfalarda unutulup gitmediklerini göstermesi Altındaşoğlu’nun bu konuda başarılı oluşunu göstermektedir.

 

Yaren’in, oldukça büyük bir alışveriş merkezinin kitap reyonunda “Hurdacı ile Hayalci” adlı kitabını imzalarken, duyduğu mutluluğu aktararak, nokta konulan kitabın başarılı bir eser olarak alkışlanacağı kesindir.

 

GÜNÜN SÖZLERİ

1. Bozulan dostluktan sonraki nefret, meyvelerin en öldürücüsüdür.  (G. E. Lessing)

2. Ne kadar çok söylersen karşındaki o kadar az hatırlar. Az söyle de kazancın çok olsun. (Fenelon)

3. Güzel gençler doğanın rastlantı sonucu yaratılmasıdır; güzel yaşlılar yaşlanmasını bilen sanat eserleridir. (Walter Winchell)

4. Suçsuz insanların çoğunu, kendi suçlarından haberi olmayanlar cezalandırır. (Cemil Sena)

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank