content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Şub

Gözlerim Benden Habersiz Ağlıyor

Bir rüya gibi yaşantı, bazen uzaklarda bazen de yakınlarda. Anlatmak istediğin olguların çokluğu boğarmışçasına düğümlenir. Dışa vurmak için kendinden sebepler ararsın. Bazen bir tebessüm bir bakış yetebilir. Anlamsız yüreğimin köşelerinde ukdelenmiş sözcüklerin yetersiz kalışı hüzne boğuyor bu garip yolcuyu.

Gözlerim benden habersiz ağlıyor. Yolunu gözlemekten perişan olmuş. Yokluğun bir ah çekmekte örtülü dalıp uzaklara yolculuğa çıkıyor, Issız sokakların yalnızlığını paylaşıyor. Serseri bir ruh, ziyan olmuş bir beden yükseklerde ta kuytu köşelerin iniltilerinde hapsedilmiş, yüreğim sancılanıyor farklı bir sancı hiç bu kadar yüreğim yanmamıştı, ağlamak istersin onu da beceremezsin. Bir sevgi bir hiç uğruna bırakılırımı? Kendine zulüm eder mi? zulmü yaşıyoruz şuan! Bırak zulüm zindanlarda çürüsün.

Gözlerin manasız bakmasın yüreğimin bahçesine, içinde senin için güller besledim. Rengârenk çiçeklerle süsledim. Yıkık bir umut benimkisi bilmem beklide mutluluğu ve umudu bu şekilde arıyorum. Kendimi kandırdığımı biliyorum.  Bir Nisan sabahıydı hafiften yağmur yağıyordu içimin pırıltısına karşı koyamıyordum. Camın kenarına oturmuş yukardan itinayla inen yağmur damlalarını seyrediyordum. Tam bir şair havasıydı. İnsan tekrardan âşık olmak ister. Kendinden habersiz nameler süzülür dudağından. Sevgiliye adarsın namelerini kıymet bilinmez değer verilmez kendine hayret edersin şaşırırsın böyle olması gerekmiyordu, daha güzel bir anlayış ve tavır bekliyorsun ama nafile hayallerin yıkılmış kentin surlarında kaybolup gider.

Aşk bazen acımazsız bazen de anlaşılması zor bir değerdir.  Evet, aylardan nisan idi ve şu nameler döküldü aşk için.

Hayal ettiğim kentin ışıları sönmüştü.

İçimdeki hırs içimi kavuruyordu.

Ve yağmur yağardı inceden usulca ve masum.

İnat etmişti kaybolan yıllarım.

Verilecek sözü vardı yalnızca…

Yalnız bırakıldım ben ve bir yudumluk çayım.

Gölgeler arasında ve yalnız.

Çatlamış iki dudağımın arasında çıkan anlamsız bir sözcük

Uzamış sakalım ve çökmüş gözlerimle

Bir şeyler anlatmaya çalıştım

 Gücüm yetersiz aklım uçuk Dilim lal olmuştu söylemek istediklerimi söyleyemiyordum. Kendimde o gücü bulamıyordum ve hala güçsüzüm sana karşı. Ey aşk elbet güzel yanların vardır ama bir o kadar acı tarafının da var olduğunu biliyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Gözlerim Benden Habersiz Ağlıyor”

  1. 1
    avesta Says:

    yorucu bir yolculuktur aşk değerini bilene aşkını sevgini feda edeceksin olmadımı bırakıp gideceksin

  2. 2
    Yasin Çakar Says:

    aşk ceKenin yoL gidenin ...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank