content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

13 May

Engellilerin Evlere Hapsedilmesi Asla Çözüm Değil!

Son günlerde birbirimize saygılı durmayı bırakın bir yere Engellilere saygı göstermeyen toplum olduk.

Görme engellilerin yürümesini kolaylaştırmak için kaldırımlara yapılan sarı kabartmalı çizgiler engelli kardeşlerimize adeta tuzak gibi olmuş.

Araç kullanan Şoförler sarı kabartmalı çizgilerin ne olduğunu bilmiyor o çizgilerin üzerine araç park ediyorlar adeta engelli kardeşlerimizin geçmemesi için engel oluyorlar. Bu duyarsız insanların araçlarının plaka resmini çekip trafik polisine şikayet etmeliyiz ki gelen trafik polisi bunlara hem para cezası hemde puan cezası kessin.

Bir alışveriş merkezine gittiğim zaman hep rastlarım Engellilerin araçları için ayrılan ve kocaman işaretle Engelli park yeri yazan yerlere engelsiz araçlar park ediliyor. Bu duyarsız sürücüleri trafik polisini arayarak şikayet etmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. Bu araçlara ağır para cezası ve puan cezası uygulanmalı. Gerçi isteyen engelli plakasını kullanır isteyende plakayı normale çevirir yasası çıkarttılar neyin ne olduğunu çorbaya çevirdiler ama siz gene de işi sağlama alın trafik polisini arayarak şikayet edin gelen trafik polisi bu durumu çözsün.

İnsanlarımız otobüs durağında bir engelli gördüğünde o engelliyi o otobüse bindirmemek için oradan adım adım uzaklaşıyorlar Türk insanına yakışmıyor insanlarımız yobazlaşma ya başladı.

Engelliyi Mavi Kapağa muhtaç eden, devlet nerede?

3 Aralık Dünya Engelliler gününde siyasetçiler engellileri unutmuyorlar onlarla kucaklaşıp Törenler, paneller, yemekler, konserler ve ödüller veriyorlar resmen şov yapıyorlar.

Yapılan araştırmalara göre Dünya nüfusunun % 15'i Yaklaşık 1 Milyar engelli olduğunu gösteriyor. 78 milyon 741 bin 53 kişilik nüfuslu Türkiye’de 9 milyon engelli vardı kayıtlarda sonradan devlet engelli raporunda sistem değişikliğine giderek ise gerçek engelli sayısını 1 milyon 673 bin 550 olduğunu açıklandı. Bunu neye dayanarak açıklama yapıyorlar?

Bu durumu araştırdım buldum engelli kardeşlerimin rapor derecesi mesela %50 sürekli engelli yazıyor bu raporu engelliyi tekrar muayene edilmesini sağlayarak engellinin raporlarını düşürüyorlar sizin ne haddinize ağır engelli kardeşlerimin sürekli raporunu düşürmek? Adamın ayağı topal raporunu düşürüp sağlam veriyorlar?

Engelli kardeşlerimizin engelli oranını düşürmek devlete yakışmaz. Engelli devlete ve kimseye muhtaç olmadan çalışıyor.

Hatırlatma Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes 1996 yılında trafik kazası geçirerek ağır engelli olmuştu geri kalan ömrünü tekerlekli sandalyede geçirmişti ve eski maliye bakanı Kemal Unakıtan böbrek hastalığından sonradan engelli olmuştu. Her sağlam birey ve Milletvekili engelli adayıdır lütfen engellilere adam akıllı yasalar çıkartarak onların zor olan hayat şartlarını kolaylaştıralım.

Hepimizin potansiyel bir engelli adayı olduğumuzu unutmayarak engelli kardeşlerimize herkes hassasiyetli davranmalı. Tüm engelli kardeşlerimizin 10–16 Mayıs Engelliler Haftasını tebrik ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimize engelsiz bir yaşam diler ömür boyu mutlu bir yaşam diliyorum.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank