content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Tem

En İyi Buğday

Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmış. Çiftçiye bu işin sırrı sorulmuş, Çiftçi: benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor demiş.

-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? Diye sorulduğunda,

-Neden olmasın, 

-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor diye cevap vermiş.

Paylaşmak güzeldir. Bir atasözünde “Sen komşunun tavuğunu iste ki Allah sana kaz versin” denilmiştir. İstemezlik, hasetlik kötü bir duygudur. Bir insanın komşusu ile iyi geçinmesi komşusu kadar kendi menfaatinedir. Çünkü yaşamı stres ve sıkıntı içinde geçmez. İnsanların her zaman aynı coğrafyada, toplum halinde, birbirleri ile dayanışma içerisinde yaşamak zorunluluğu vardır. Bu anlamda komşulukta çok önemlidir.

Cebrail aleyhisselam Peygamber efendimize her gelişinde komşu haklarından bahsetmiş ve Peygamber efendimiz de komşunun malı komşuya miras kalacak zannettim buyurmuş.

Burada komşunun önemi vurgulanmaktadır.

* * * * *  *
 
Gel canı gönülden olalım gardaş
 
Gönüller birleşsin beden birleşsin
 
Biri birimize olmuşuz sırdaş

Dualarla, dua eden birleşsin.
 
 
 
Kin ile nefretsiz huzurlu yaşam
 
Şükraniyim cehaletle savaşam
 
Kavgasızca bir ortamda dolaşam
 
Ayrı ayrı yolda giden birleşsin.
ŞÜKRANİ

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank