content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ağu

Devlet Ne İçin Var?

Bir arkadaşımın son günlerde serbest çalışma hayatında yaşadıkları;

İşten ayrılan bir işçinin şikayeti uzerine  işkurdan bir yazı aldım.

Kendim gidip ifade vermem gerekiyormuş, yoksa ceza yiyecekmişim.   Ertesi gün SGK müfettişleri fabrikaya geldiler ve ortalıkta gezen adamlardan SGK girişleri olup olmadığını kontrol etmek için kimlik topladilar.

Aynı gün vergi memurları ziyarete geldi.

Bir sonraki gün bağlı bulunduğum vergi dairesinden, vergi dairesine giderek ictima vermem gerektiği yazısı ofise geldi. Vergi dairesine giderek aslında KDV alacağım olmasına karşın, KDV borcum olduğu, ödemezsem aracıma haciz konacağı tebliğ edildi.

KDV borcumuz olmaması gerektiğini izah etmeye çalıştığım Müdür Yardımcısı, sen ne bilirsin diye beni azarladı.
İletişim kuramayacağımı anladigim için, aslında olmayan 450 TL KDV borcumun neden kaynaklandığını bana anlatmasını parayı verdiğim veznedara sordum. Para veren bir vatandaşın daha sempatik görüneceğini düşündüm belki. Ne de olsa Müdür Yardımcısına göre ben vergisini ödemeyen bir adamdım. 

İşin aslı, meğer aslında olmayan KDV borcumun damga vergisinden kaynaklanıyormuş. En azından mantıksız da olsa ödediğim parayı neye ödediğimi anlar gibi oldum.
Bu arada geçen yıl  yaptığım bir ihracatın KDV iadesini hala beklemekteyim.

Bütün bunlardan sonra, bu hafta işimle ilgili hiç bir işi takip edemeyip, benden iş yapıp vergi toplamayı bekleyen devlet memurlarını yatıştırmaya çalışmakla geçtiğini düşünerek yola çıktığımda, bir trafik ışığının başında tam 4 adet trafik polisi gözüme ilişti. Ortalıkta normal şartlarda göremediğimiz polislerin 4 tanesinin birden 1 trafik ışığının yanında durmaları biraz garibime gittiği için biraz seyrettim.

Bütün yaptıklarının, ışıkların önünde duran sarı taksileri düdük çalıp kışkışlamak olduğunu gördüm. En kıdemli zannettigimin yanına giderek 4 memurun yalnızca taksi kovaladığı ve hiç bir ceza işlemi yapmadıkları ve hatta 30 metre önlerindeki otobüs durağında bekleme yapan ve caddenin diğer tarafında durulmaz levhasının altında, park etmiş araçlara cezai işlem yapmadıkları konularında nazikçe uyarıda bulundum.

Bana aynen " beyefendi prosedür böyle" dedi.

Bir an herşeyi bırakıp tatile gitmek geldi içimden.

Çalışmaya DEVAM.

Etiketler : , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank