content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Nis

CIA İhaneti Affetmez

Gizli servis örgütleri denince ilk akla gelen cinayet örgütü CIA’dir. Kullandığı yöntemler mafya yöntemleridir. Barış ve sükûnet halinde iken inanılmayan bir hususun inanılır hale getirilmesi ancak suikastlar, kışkırtmalar gibi olağan üstü olayların arkasından yapılan propaganda ile kabul edilir hale gelir.

Halkın rızasını almanın, komu oyu imal etmenin gizli servisler eli ile gerçekleştirilmesi düzeneği diyebiliriz.

25-30 yıldır, sermaye egemenlerince çalışanlar üzerine bir sınıf saldırısı yürütülmektedir. Ulus devlet ve onun çalışanlarının ekonomik kaynaklarını denetlemek için sürdürüldü, sürdürülüyor. Özelleştirmeler, ulusal pazarların ele geçirilmesi, sermayenin önündeki tüm engellerin kaldırılması ile sonuçlanan bir saldırı.

Bu işler yürütülürken, tekellerin arkasında hep emperyal devletlerin gizli servislerinin olduğunu çalışanlar ancak, ya 20 ya da 30 sene sonra öğrenir. Öğrendiğinde de iş işten geçmiş ve yeni metotlar geliştirmiş gizli servisler ile karşı karşıyadır.

Halk ve çalışanlar ihanetleri kolayca affettiği halde bu gizli servisler katiyen affetmezler.

CIA kendisine ihanet edilmesi durumunda hiç affetmez. Hatta bu işbirlikçiler o ulus devletin en tepesindeki kişiler bile olsa.

Panama Devlet Başkanı Noriega’nın başına gelenler şu anda CIA ile işbirliği sayesinde iktidar koltuğunda oturanlara çok iyi bir örnektir.

Noriega Peru Askeri Akademisinde öğrenci iken CIA tarafından ele geçirilir. İstihbarat ve kontra istihbarat konularında Amerikan Fort Gulick Okulundan eğitim alır. Devlet başkanlığına yükselinceye dek CIA’nin desteğine mazhar olur.[1]

Daha sonra, CIA Noriega adına, Panama’da Amerikan menfaatleri için görevini sürdürür. CIA’nin Noriega’dan talepleri Panama halkının canını acıtmaya başlayınca, Noriega ile CIA’nin arası açılır. Tıpkı Saddam’a yapılan muamele Noriega’ya yapılır. Devlet Başkanlığı Sarayı Amerikan ordusu tarafından sarılır ve Noriega Miami’de yargılanır. 17 yıl sonra, Amerika Noriega’yı Fransa’ya teslim etti. Burada da Fransız Gizli Servisi ile olan ilişkisinin bedelini ödeyecek.

Gizli servisler tarafından bir kez ele geçirilenler, ömür boyu onların kölesi olmak durumundadırlar.

İşbirlikçi hayatı ne berbat bir hayat değil mi? Ya halktan yana güçler seni ele geçirip hesap soracak, ya da işbirliği yaptığın yer senin hayatına ya da iktidarına son verecek.

Değer mi?

28.4.2010, bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank