content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Eki

Büyükşehrin Vebali Gurbetteki Ordulular ile Muhtarlarındır..!

Ordunun Büyükşehir yapılarak ilçelerin saf dışı kalmasındaki en büyük vebal, başta gurbetteki Ordulular ile Ordu merkez, kasaba köylerde görev yapan belediye başkanları,muhtarlar ve il genel meclis üyeleri,bakan ve Ordu milletvekillerinindir.Allah taksiratlarını affetsin..!Aminnn.Ordu’nun Büyükşehir yapılmasıyla Ünye-Fatsa ve diğer bütün ilçelerin her türlü yetkilerinin elerlinden alınarak iki ayağının bir pabuca sokulmasındaki en büyük vebal,ordu merkez dahil, Ünye ve Fatsa ile diğer ilçelerden yıllar önce ayrılarak Ekmeğini dün,gün ve halen gurbet elde kazandıkları halde kendilerinin ordu ve ilçelerinde gösterilmesine onay veren gurbetteki Ordulular başta olmak üzere onlara önderlik eden bakan,vekiller,belediye başkanları ve muhtarlarındır..!!
Ordu’nun Büyükşehir yapılışında en büyük vebal, gerek kendileri, gerekse evlatlarından bazılarının işleri ve güçleri nedeniyle memleketleri ordu başta olmak üzere Ünye, Fatsa ve bütün ilçelerden ayrılarak yaşamına gurbet elde devam etmek durumunda olan Ordulular ile Büyükşehir aldatmacasına kendisi ve bir avuç yandaşının çıkarı yada başka hesaplar için ön ayak olan bakan, bakanlar, vekiller ile sadece kendisini düşünen bir belde belediye başkanı hariç ilçe ve belde belediye başkanlarıyla muhtar ve il genel meclisi üyelerinindir.

Neden mi, bir tanesi belediye meclis üyesi seçildikten kısa süre sonra istifa ederek bir nebzede olsa bu ağır vebalden kurtardı denebilir.. Ama diğer belediye başkanlarının büyük çoğunluğu,gurbetteki hemşerilerinin orduya ve ilçelerine gelmelerini sağlayıp,Büyükşehir olmak için gerekli nüfusa ulaşıldıktan sonra,ikametleri geldikleri yere taşınmasına rağmen amaçlanan hedefe ulaşıldığı için bu uğurda emek sahibi olanlar gelecek beş yıllığına koltuk olmasa da birer sandalyeye sahip oldular..!Ne diyelim,kime diyelim.Allah bunları bildiği gibi yapsın diyelim de günahkarların günahlarına bari ortak olmayalım..

Orduyu Büyükşehir yapma ve yaptırma uğruna ikametlerini Ordu başta olmak üzere, Ünye Fatsa ve diğer ilçelere memleketlerinde sürekli oturan hemşerilerine inat aldırarak,yıllardır ve halen yaşadıkları şehirlerin ve insanların kaderiyle oynadıkları yetmezmiş gibi, gün gelip çattığında doğup büyüdükleri memleketlerine dönmeleri gereken ordulular Ünye, Fatsa ve diğer ilçelerde yaşayamaya devam eden hemşerilerine bilerek ya da bilmeden ihanet ettiklerini anladıklarında iş işten çoktan geçmiş olacaktır..!
Siz gurbetteki ordulular, (bu sözüm doğdukları ve büyüdükleri memleketlerinden uzakta rızkları için yaşamlarını sürdüren bütün gurbetçiler için geçerlidir),sizin için öncelik, rızkınızı temin için bulunduğunuz şehirler ve insanların toplu çıkarı, huzuru ve mutluluğu olmalıdır.

Siz yıllardır uzakta kaldığınız memleketinize, birilerine jest olsun diye ikametinizi getirdiğinizde (bu Ünye olur,Fatsa olur bir başka şehir olur,hiç fark etmez),burada belediye başkanlığına,muhtarlığa milletvekilliğine ya da meclis üyeliğine aday olanlardan memlekete en faydalısı seçilecek iken, sizin taşıma oylarınızla hak etmeyen birinin seçilmesine(Ordu da olduğu gibi) vesile olduğunuz zaman şehirlere yapılacak önemli hizmetlerin gelmesine ve yapılmasına mani olmuş oluyorsunuz.

Sizlerde gayet iyi bilirsiniz ki, mutlu bir ailede sırf huzurları kaçsın diye aileler ve akrabalar arasına,yani sizlerin hakkı olmadığı halde gurbetten gelerek Orduluların Orduda yaşayanların arasına girmeniz misali, nifak sokanlara kara kedi derler.Bize göre sizlerle birlikte bu çirkin oyuna alet olan üst düzey seçilmişler, bizlerin arasına nifak sokarak Orduyu Büyükşehir yaparken ilçelerin kuşa değil, yonulmuş kaza döndürülmesine vesile olduğunuzun farkında mısınız.!
Aslında bu konuyu ince eleyip sık düşünürseniz,bize hak vereceksiniz.!! Hakkınız olmadığı halde, gurbetten gelerek, ordu da kendi bağının bahçesinin başında kalıp, kendi yağıyla kavrularak yaşama gayreti veren hemşeriniz ordululara attığınız kazıklı vebal sizlere ve ailelerinize ömür boyu değil asırlar boyu yeterde artar bile.!
Ama biz memleketimizde yaşamakla yüz yüze kalmış olan ordulular olarak, biz hemşerilerinize yaptığınız bu kötülükle ilçelerin gelir getiren her şeyini Büyükşehir’e devretmek durumunda kalışımızdan kaynaklanan sizlerin yaptığı yanlışlığı içimize sindiremediğimiz için işte böyle serzenişte bulunmak zorunda hissediyoruz kendimizi.

Yıllardır memleketlerinden uzakta kalan bu insanların kağıt üzerinde orduya gelmiş gibi görünerek Ordu’yu birilerinin keyfi olsun diye Büyükşehir yapmak adına yaptıkları büyük yanlışın ve ihanetin acısını dün, bugün ve halen Ordu ve ilçelerinde her türlü zorluğa ve sefalete rağmen yaşamaya devam edenler ile ileride de memleketine dönmek durumunda olan siz oyun bozan gurbetteki Ordulular ve çocuklarınız da çekecekler.

Şu an itibariyle Büyükşehir ne demektir, yaşayanlarına ne getirir, ne götürür bilmeden, öğrenmeden kendilerini düşünenlerin tepeden estirdikleri Büyükşehir rüzgârıyla Ünye ve Fatsa başta olmak üzere bütün ilçelere ve bu ilçelerin geçmişten günümüze ve halen çilesini çeken insanlarına olmuştur.

Büyükşehir sevdasına en büyük kötülük, kolu kanadı kesilerek ellerindeki her türlü yetkileri alınan ilçelere yapılırken, Büyükşehir Ordu merkez, dolayısıyla Büyükşehir yasası gereği bütün yetkileri tek elde toplayan belediye başkanı ve bir avuç yandaşına yaramıştır.
Büyükşehir olmaktan maksat, ordu merkez dahil, bütün ilçelerin gelirleri kendi içlerinde harcandığında yapılması gereken önemli yatırımların yapımına yetmediği, bu nedenle buna ordu merkezin geliri dahil bütün ilçelerin geliri tek elde ve Ordu Büyükşehir havuzunda toplanarak elde edilecek büyük ve toplu ekonomik gelirle Ordu merkez dahil bütün ilçelere adil bir hizmet dağılımı yapılarak savurganlığın önüne geçmekse, Büyükşehir belediye Başkanının ordu merkez dahil,bütün ilçelerde boy-boy kutlama afişleri ki bunların bayramı ,seyranı,analar günü,babalar,kadınlar günü,engelliler günü,sağlıklılar,hastalıklılar günü,varda var..!
Bütün günleri boy-boy afişlerle kutlayan pankartları şirketi hayriyeden mi, bunlara para ödeniyorsa kimin cebinden ödeniyor,tasarruf için belediyeler kapatılmışlar ise bu masraflar niye diye sorası geliyor insanın..!Tabi bu reklam kokan kutlama afiş ve boy boy posterleri Büyükşehir belediye başkanı yapar ordu merkez dahil 18 ilçenin her yanına asarda,Küçükşehir belediye başkanları boş durur mu.!! Aynı günleri onlarda aynı şekilde bastırılan afiş ve pankartlarla kutluyorlar.Bu afişler ve pankartlar bedava mı yapılıyor…!Kızıl yetimin hakkı olan paralarla yapılan ve asılan bu afişlerin ve pankartların hesabı gün gelir sorulur ve sorulacaktır.

Kimden yada kimlerden sorulacaktır,elbette Büyükşehir statüsüne kavuşturulan Ordu ve ilçelerinde dün bugün ve halen yaşayanlardan ziyade Büyükşehir yapılmasına balıklama dalan başta bakan,vekiller,özelliklede memleketleri ordudan ve ilçelerinden ayrılalı aradan yıllar geçmesine rağmen memleketinde olan bitenden haberi olmadıkları halde birilerinin keyfi olsun diye rızklarını temin ettikleri gurbet eldeki şehirlere ve insanlara ihanet ederek kağıt üzerinde adreslerini ve ikametlerin ordu ve ilçelerine aldırıp Büyükşehir olacak nüfusu yakaladıktan sonra utanmadan arlanmadan,yüzleri kızarmadan tekrar geriye aldıran gurbetteki ordululardan sorulacaktır..!Kullar bu hesabı sormaz yada soramazlar ise alemlerin yaratıcısı Yüce Allah mutlaka soracaktır.

Artık bütün yetkileri ellerinden alınarak kuşa döndürülen ilçelerin kaderi şimdi ve bundan böyle, bir mucize olmazda Ordu Büyükşehir olarak varlığını devam ettirir ise, kendilerini Ordu’nun tek sorumlusu olarak addeden belediye başkanının elinde ve iki dudağı arasındadır..!Bunu gelecekte orduluyu nasıl bir zamlı hayatın beklediği, içme suyuna ayarlama adı altında yapılan zamlı fiyat uygulamasıyla bugünden kendini göstermiştir.Tabii anlayana..!
Demek ki büyük işler ve Büyükşehir kâğıt üzerinde nüfus taşıyarak büyük şehir yaptık, yapıldık demekle olmuyor ve olmazmış. İş başa düşmedikçe, faturalar karşımıza, karşınıza gelmedikçe Büyük şehrin olumlu ve olumsuz yönlerini anlamak mümkün değil. Ama sizlerin yüzünden bütün ilçelerin iki ayağının bir pabuca sokulduğunu, kolunun kanadının bağlandığını yaşayıp gördükten sonra birbirimize karşı doğru ya da yanlış kırıcı sözler etmekten kendimizi alamıyoruz. Kısacası yatıp kalkıp Orduya attığınız bu çirkin golün hesabı altından kalkamıyoruz.

Kim ne derse desin, nasıl düşünürse düşünsün, biz buradan bir kez daha Ordu Büyükşehir yapılarak Ünye, Fatsa ve diğer ilçelerin aradan çıkmasına anlamadan dinlemeden birilerinin gazına gelerek, onay veren gurbetçi ordulu zatı muhteremlere soruyoruz, Büyükşehir Ordu’ya(mı) yoksa Başkana(mı) yaradı?
Atalarımız görünen köy Kılavuz istemez diye boşuna söylememişler. Yaşananlardan ve gelişmelerin ortaya koyduğu sonuca göre görülen o ki Büyükşehir oylarını aldığı Ünye, Fatsa ve diğer ilçelere değil, Ordu merkeze ve bütün yetkileri Büyükşehir yasası gereği tek elde toplayan Büyükşehir başkanına yaramış.

Hem de öyle yaramış ki sormayın gitsin. Çünkü 30 Mart 2014 tarihi itibariyle kendinden başkasını düşünmeyen (onlar kendilerini çok iyi biliyorlar) işgüzarların sayesinde her şeyi, bütün yetkileri elinden alınan ilçelerden ziyade, özellikle her dönem (yaklaşık 30-35 yıl boyunca) yüce Allahın inayeti, halkın teveccühü ile çıkardığı kendine ve bir avuç yandaşına bakanların yüzünden sevindiğinde ve sıkıştığında biz Ünyeliyiz diyerek hava atmaya alışmış ve alıştırılmış olan Ünye ve Ünyeli başta olmak üzere, kaderleriyle baş başa kalan Ordu merkez hariç, bütün ilçelerin ve insanlarının Allah bundan sonra yardımcısı olsun diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Büyükşehrin Vebali Gurbetteki Ordulular ile Muhtarlarındır..!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank