content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Haz

Bir Doğan Ümit Aksel Vardı

Doğan dostu hangi yıldı hatırlayamıyorum ama o yıllar Kayseri de matbaacılık yapıyordu ve çok sık karşılaşıyorduk. Bir ara Kayseri den gitti ama yapamadı ve olmadı geri döndü kayseriye. Ama Kayseri her sanat ve kültür adamına gösterdiği vefasızlığı o

Doğan dostu hangi yıldı hatırlayamıyorum ama o yıllar Kayseri de matbaacılık yapıyordu ve çok sık karşılaşıyorduk. Bir ara Kayseri den gitti ama yapamadı ve olmadı geri döndü kayseriye.

Ama Kayseri her sanat ve kültür adamına gösterdiği vefasızlığı ondan da esirgemedi ve hiç kıymetini bilmedi. Bilemediler. İstanbullara kadar herkes aradı şiirlerini şarkı yaptı, besteledi ama bir Kayseri onu bilemedi. Niye biliyor musunuz? Çünkü o aykırıydı. Sanatçıydı, şairdi ve yüreği hep farklıydı diğer insanlardan...
Oysa Kayseri sadece birşeyden anlıyordu Para para para... Yani para kazanmayı ve insan yemeyi biliyordu sadece. Nice değerlerin Kayseriden kaçışını hatırlıyorum. Kimleri hatırlıyorum ki burada barınma imkanı bulamayıp, mekan değiştirerek devam eden Kayserilileri bile biliyorum.

Neyse onu en son Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Hüseyin Türkmen dostumun açtığı fuardaki kitap standında gördüm ve galiba ondan sonra da görüşemedik. Tam da emin değilim ama öyle galiba. Ve bir gün cenazesi bile kaldırıldıktan sonra haberim oldu vefatından.

Zaman öyle bitiriyordu ki bir telefon bile edemiyordum maalesef. Eritiyordu insanı...
Ama o da hep benim gibi Kayseri den ve kayserideki vefasızlardan şikayet etti. Horlandı, adam yerine konmadı, kitapları değer görmedi, kimse arasına alıp selamı bile zoraki verdiler. Ama üç beş dostu ve onu anlayanı vardı. Bunlardan birisi de bendenizdim ne mutlu ki... Yeni bir haber olduğunda sevinir, sabit filanca şiirimi filanca besteledi diye müjdelerdi.

 

Hak ettiği yere gelemedi ve öylece aramızdan ayrıldı.
Nur içinde yat sevgili Doğan. Seni vefalı dostların hiç mi hiç unutmayacaklar. Ama sayıları az olacak... Tıpkı gerçek hayatta da sayıları azdı zaten bunların, sen de biliyorsun bunu..
Rahat uyu adın tarihe yazıldı isteselerde silemeyecekler, sildirmeyeceğiz inşallah..

  

  

 

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank