content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Nis

Bayrak’ ne Nemek?

Sevgili okuyucular, bu pazar sohbetinde sizlere Başbakan Erdoğan'ın hepimizin hoşuna giden ünlü sloganındaki 'Tek Bayrak' sözünden bahsedeceğim.

Evvelâ, büyük çoğunluğunuzun şikâyetçi olduğunuzu bildiğim bir meselede dertleşmek istiyorum. Son aylarda bütün millî ve mukaddes değerlerimiz ters yüz edildi. Millet, Bayrak, Vatan gibi millî ve mukaddes mefhumlar hakarete uğradı. Milliyetçilik ve vatanseverlik kötülenip çiğnenirken bölücülük ve ırkçılık savunuldu. Türklük tu kaka edilirken etnik milliyetçilik desteklendi.

'Vatanım rûy-i zemin/Milletim nev-i beşer', diyenler, 'Vatan, Millet, Sakarya' diye millî heyecanla alay edenler, uydurma ve ağızdan dolma malumatfuruşlukla 'ezber bozmak' ve 'tarihle yüzleşmek'ten bahsedenler, Muhafazakâr-Demokrat iktidar tarafından 'Âkil İnsan' olarak intihap edildiler.

Halbuki bir muhafazakâr iktidar, bir taraftan değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken, diğer taraftan millî ve mukaddes değerlerin muhafazası için gayret gösterir. ***

Her milletin ve her devletin kendi rengi olan bir bayrağı vardır.

***

Her vatanda milli hâkimiyet  sembolü bir bayrak dalgalanır.  Türkler İslâmiyet’le şereflendikten sonra ‘ayyıldızlı albayrağı’ kabul etmişlerdir. On asır boyunca İslâm’ın bayraktarlığını yapan ve ‘İlâ-yı kelimetullah’ı kendisine görev edinen Türk Milleti’nin ayyıldızlı bayrağı, aynı zamanda İslâm’ında tek bayrağı olmuş ve bütün düya böyle kabul etmiştir.

Hz. Peygamber (s.a.v.) devrinde geçici olarak siyah bayrak kullanılmıştır. Bu gün kullanılan kelime’yi tevhid’ (lâ ilâhe illallah Muhanneden resurullah) ise,bayrak değil, esas itibariyle İslâmiyetin şehadet ve imanda baş şartıdır.

Türk Bayrağı sadece Tükrlere mahsus birbayrak değil aynı zamanda İslâm’ında bayrağıdır.

Bugün dünyanın her yerinde ‘hilâl’ İslâmiyeti ifade eder (bu anlamda ‘hacı’n tam karşıtıdır). Bu sebeple sadece Türk Bayrağı’nda değil, birçok şuurlu  İslâm ülkesinin bayrağında da hilâl vardır.

Ancak, ne yazık ki Türk Bayrağı’ndaki yıldız’ın manası çok az kişi tarafından bilinir. Necm (yıldız) Suresi’nin çok çeşitli tefsirlerinde ‘yıldız’ın Hz. Muhammed (.s.a.v.)Efendimiz olduğu ifade edilmiştir. Yani bizim Bayrağımız İslâm ve Peygamberimizi remzeden, şehit kanlarıyla sulanmış mukaddes bir bayraktır.

***

Başta Mehmet Akif ve Arif Nihat olmak üzere birçok milli şairimiz bize Bayrağımızı anlatmıştır. Son günlerde bazı zavallı cahiller, bayrak üzerinden Türk ve Türk Milleti düşmanlığı yaparken. ‘Türk Bayrağı’ ve ‘Türk Devleti’ gibi deyimler kullanıyorlar. Şunu herkes bilsin ki, ‘ayyıldızlı albayrak’ Türk Bayrağı’dır. Sadece Türkler değil, bütün Müslümanlar, bu bayrak altında mücadele ederken şehitlik mertebesine ulaşmışlar; dinleri, imanları, vatanları ve milletleri için gözlerini bile kırpmadan canlarını vermişlerdir.

Özetle, Tek ‘Bayrak’ Türk Bayrağı’dır bu bin yılık gerçeği  değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.

İstiklâl Marşı’nın ilk kıtasını içim titreyerek, gözlerim yaşararak hatırlıyorum:

‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak

O benim milletimin yıldızıdır parlayacak

O benimdir, o benim milletimindir ancak.’

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank