content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Oca

Başımız Dönüyor

Türkiye’de yaşamak macera filmi izlemeye benzemeye başladı, gelecek adına korku, üstüne biraz Kolpaçino tadında üçkağıt ve büyük rant oyunları ile bütününe bakarsan komedinin karıştığı bir senaryo almış başını gidiyor.

Yaşananların neresi komik demeyin, bu kadar gözünüzün, gözümüzün içine baka baka, koltuk korkusunu ‘Cumhuriyet  tarihinin en büyük komplosuna maruz kalmış mahzun insanları’ havasına dönüştürmek sizi bilmem ama beni artık güldürüyor.  Gülüyorum dedim ama…

***

Ergenekon ve Balyoz davalarının mümtaz ve hatta “bu davaların savcısı olurum” diyecek kadar arkadaş savcıların bir anda ‘Vatan haini, hizmet kulları’na dönüşmesi içimi kaldırıyor.

Ve o görülebilecek en nezih halk başkaldırışı ‘Gezi olaylarında’ gazla, copla gençleri kör eden, zehirleyen, öldüren polislerin arkasında gururla duran iktidarın şimdi onları hallaç pamuğu gibi ülkenin dört yanına atmaları ‘İlahi takdir’ olmakla birlikte yaşananların bu kadar ucuzlaması nedense ‘sıtkım sıyrıldı’ cümlesini aklıma getiriyor

***

Ekonomiye gelince, siz iktidarın mangalda kül bırakmadığına bakmayın, işdünyasında çok ciddi tedirginlik var. Türk kuruluşları zor durumda. F/X (Foreign Exchange) borcu olan şirketler adeta pozisyon kapatmaya zorlanıyor. Bu kur oynaklığında kimse maliyet hesabı yapamıyor, yeni dış kredinin maliyetleri de hesaplanamaz hale geliyor. Bireysel ise TL’de kaldığı her gün hem enflasyon, hem devalüasyona mağlup oluyor. Üstelik ne gelişmelerin sukunete bürüneceğine, ne de yetkililerin TL’nin değerine önem verdiğine dair bir umut var.

***

Türkiye ekonomisi, sanayisi güçlü, finansal kriz beklemek doğru olmaz, ancak bu güvensizlik ortamı böyle giderse bunalım doğurur. Hazinenin yakın gelecekte borçlanmakta güçlük çekebileceğini söylemek de artık kehanet değil!.. İki karşı grubun çekişmesinin nerede nasıl durulabileceğine dair az çok tahminlerde bulunabilirsiniz, ama ya kökleri birbirine karışmış, kimin içinden hangisinin çıkacağını  bilemediğiniz matruşkaların kavgası nasıl biter?

***

Tüm yaşananların içinde bir olay var ki bana göre yeni gelişmelerin pimini çekecek. Üstelik bu olayın fitili İzmir’den ateşlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca hazırlanan fezlekeye dikkat!.. Fezlekede Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, yargı görevini etkilemeye teşebbüs ettiğine ilişkin iddiaların yer aldığı belirtiliyor. Bu olay enteresan, çünkü bu fezlekeyi hazırlayanlar hizmete yakın durmayan isimler. Sonuçta ‘İktidar,hizmet’ kavgasına yeni bir figüre daha ekleniyor. “Bağımsız, onurlu Cumhuriyet Savcıları”

***

Yaşananlar daha çok konu, pek çok soru, bilimum skandal kaldırır. Hamur gibi, her gün kabarıyor mübarek. Ama bugün pazar biraz ara verelim. Sahi neydi o türkü onu söyleyelim. Eninde sonunda ölümlü dünya, bir günlük mola... Haydi, birlikte söylüyoruz… Allı yemeni Bilal Oğlan pullu yemeni Bir bahçeden bir bahçeye salla yemeni Ben sana varmam Bilal Oğlan ben sana varmam Yedi yıl karşımda dursan yine sana yalvarmam!

FEZLEKE NEDİR?

Fezleke hukukta bir mahkeme kararının, bir hukuki bir soruşturmanın özetine denir. İdari soruşturma açılan kişi ya da kurumlar hakkında, müfettişlerce ya da soruşturma kurullarınca düzenlenen raporlara da fezleke denir.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank