content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Oca

Babuşçu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayali,

Babuşçu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayali, Parti İçersinde Ötekileştirme

AK Parti Büyükçekmece kongresi, kongre saatine saatler kala, İl Başkanlığı tarafından birlik ve beraberliği sağlamak için iptal edildi.
İptal kararının Büyükçekmece’yi

2014’de kazanmak için olduğunu iddia eden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beylikdüzü İlçe Başkanlığı kongresinde sinirli ve sert bir açıklama yaptı.

Aziz Babuşçu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına kilitlenmesi ve İstanbul’u buna uygun dizayn etme çalışması parti içersinde ötekileştirmeyi hızlandırıyor. Tüm ilçelerde aşağı yukarı kendi ilçe başkan adaylarını dayatması Babuşçu’ya yönelik olarak parti içersinde tepkiyi büyütüyor.
*****
Babuşçu, Beylikdüzü ilçe kongresinde yaptığı konuşmada; “Benim içimde geçen seçimden bir uhde var. Ataşehir, Avcılar ve Büyükçekmece’de 2014’te belediyeleri almak istiyoruz. Bunun için, kendi içinde uyumlu yönetimlere ihtiyaç var. Bunun için ayrışma istemiyoruz ve kongreler de tek liste istiyoruz. Ancak Büyükçekmece’de bunu sağlayamadık. Hiçbir kişisel mülahaza partinin ilkelerinin ve parti çıkarının önünde olamaz. Tek liste olmayınca da kongreyi iptal ettik” dedi.

*****
Partinin ilkeleri ve parti çıkarının tek liste olduğunu öğreniyoruz Babuşçu’nun konuşmasından. Kazanmak istediği Avcılar ve Büyükçekmece’de teşkilatın önüne kendi listelerini dayattı. Bu dayatma ise parti tabanında nasıl bir etki yarattığını görmesi için, il başkanlığı şapkasını çıkarmasını ve 3. bir gözle bakabilmeye becermesini öneririz. Bunu yapabileceğini de sanmıyorum. Çünkü konuşmasında sertliğe bakınca, liste çıkaranları gözden çıkardığını görüyorum.
Ancak söylenmesi gereken şu: Liste çıkaran isimler ve destekleyenler Büyükçekmece AK Parti’nin ana damarını oluşturuyor. Bizden de söylemesi…
******

Büyükçekmece’de ortaya çıkan üç liste AK Parti üyelerinin seçtiği delegelere ait listeler değil mi? Böyle bir müdahale ile aslında yapılmak istenen il başkanlığının kendi listesinin ve başkan adayının arkasında durma operasyonu değil mi?
Ve bu aynı zamanda parti içi demokrasi kavramını yerle bir etmek değil mi? Nerede delegelerin iradesi?
Böyle bir dayatma kararı ile Büyükçekmece’de kongre kazanacağını düşünen İl Başkanı Aziz Babuşçu, dört ilçe meclis üyesinin ihracı ve kongrenin iptali ile Büyükçekmece’de iktidar olmayı hayal etmeye devam edeceğe benziyor.
*****

Bugünkü iptal kararı ile AK Parti Büyükçekmece’de kendi ayağına kurşun sıkmıştır. Ve Babuşçu kongreyi iptal ederek, 2014 için İstanbul’u dizayn etme çalışmaları yara almıştır. Babuşçu’nun tüm amacı 2014’de yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilmektir. İşte bunun için 39 ilçede kendi damgasını vuracak bir yönetim oluşturuyor. Kendi ismi arkasında duracak liste dizaynı, Babuşçu’nun aday olmasına hadi aday oldu kazanmasına yeter mi?
*****
Yanıtımı bugünden söyleyeyim. Babuşçu, dizayn etmeye çalıştığı İstanbul’da amacını gerçekleştiremez. Bu amacını gerçekleştirme için atacağı her adım, partisi içersindeki ayrışmayı büyüttüğünü belirteyim. Ve bugün kimi yerlerde susmuş gibi gözüken isimlerin zamanı geldiğinde nasıl davranacağını hep beraber göreceğiz.
*****
Babuşçu’nun İstanbul’u dizayn etme hayali parti içersindeki birliği ve beraberliği bozuyor. Ötekileştirmeyi artırıyor. Ve parti içersindeki demokrasiyi rafa kaldırarak, istişare adı altında Babuşçu kendi ilçe başkanlarını ve listesini dayatıyor.
Kendisine ve partisine hayırlı olsun…
 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank