content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Oca

Alo Irkçı Saldırı Hattı Kuruldu

Almanya'da yabancılara yönelik cinayetlerin ırkçı terör örgütü tarafından işlendiğinin ortaya çıkması, Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık Almanya'daki Türklerin ırkçı saldırıları 7 gün 24 saat bildirebileceği çağrı merkezi oluşturdugunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan dış misyonlara gönderilen talimatnamede “Çağrıların sadece bilgi amacıyla alınacağı, çağrıya konu teşkil eden saldırılarla ilgili gerekli güvenlik ve diğer tedbirlerin alınmasının yasal olarak Almanya Federal Cumhuriyeti'nin (AFC) yetkisinde bulunduğu, alınacak bilgilerin AFC makamları nezdinde vakit kaybedilmeksizin girişim yapılmasına hizmet amacıyla alındığı, çağrı sistemini kullanan şahıslara önemle vurgulanacaktır.” denildi.

Kurulan Çağrı Merkezi’ne 0090 312 292 29 29 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Kol Kola Mücadele edelim

Almanya'da aynı zamanda muhalefet partisi SPD Genel Başkan yardımcısı Aydan Özoğuz, ırkçılığın bir insanlık suçu olduğunu ifade etti. Bunun için herkesin kol kola mücadele etmesi gerektiğini belirten Aydan Özoğuz şöyle devam etti,"“Korkunç olaylar. Ortaya çıkan bu konuyu kimse bu şekilde beklemedi. Bundan eminim. Tüm Alman toplumuna sorduğunuz zaman kimse böyle bir şey beklemedi. Şu tuzağa düşmeyelim. Sadece Türklere karşı, sadece yabancılara karşı olan bir grupmuş gibi hareket edersek tuzağa düşmüş oluyoruz bence. Sağ ekstremizm, her türlü ekstremizm tamamen insanlığa karşı ve demokrasiye karşı. Bunu anlayıp kol kola girmemiz lazım ki buna karşı çıkacağız. Bu çok önemli”

Ben Canan veya Turgut'a daha yakınım

Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ise, şunları söyledi:

“Bu insanlar, kökenleri, isimleri ve dinleri nedeniyle öldürüldü. Sonra da bu ırkçı cinayetleri döner cinayetleri diye tanımladılar. 10 yıldır bu cinayetleri araştıran polis bünyesindeki özel birime ‘Soko Boğaziçi’ dediler. Hayır bunun adı ‘Soko Nürnberg’, ‘Soko Rostock’, ‘Soko Münih’ olmalıydı. Bu ırkçı cinayetler demokrasimizde deprem etkisi yaratmıştır. Eksiksiz bir aydınlatma bekliyorum. Polisin rolü nedir, istihbaratın rolü nedir, savcıların rolü nedir bilmek istiyorum. İstihbarat kimleri koruyor bunu bilmek istiyorum.”

Ayrıca Claudia Roth, SPD üyesi olan Thilo Sarrazin’in ırkçı düşünceleri güçlendirdiğini savunarak, “Benim, öncü kültür düşüncesini savunan Sarrazin’le aramda ışık yolu kadar mesafe var. Ben Canan veya Turgut’a, Sarrazin’den çok daha yakınım” dedi.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank