content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Nis

Allah Görüyor

Her sorumluluk sahibi insan gibi önce can, sonra canan özdeyişinden hareketle.. Bizlere dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşları ile gözünü budaktan esirgemeyen aziz atalarımızın emaneti cennet vatan ülkeme ve milletime olan insanlık borcumu.. Yarattığı her kuluna verdiği sevdalardan biri olan gazetecilik mesleğimdeki bilgim, becerim ve medeni cesaretimle… Doğruları takdir, yanlışları tenkit ederek, hak vaki olduğunda iyi bir insandı diye anılmak duygu ve düşüncesiyle.. Kendimi bildiğimden buyana doğru yaşamaya..1979 yılından buyana ve halen, halkını olumlu ve olumsuz haberden haberdar ederek, ülkesi, Ünye’si, insanları ve Allahın yarattığı bütün canlılarıyla barışı.. Huzur ve güven içerisinde yaşamak ve yaşatmak gayesiyle mesleğini.. Doğru dürüst ve örnek yapmanın gayreti içerisindeyiz. İnsan olmak sadece beni değil, bütün insanları ve meslek erbaplarının böyle davranmasını gerektirmektedir.

Bunu söylerken, asıl yapmam gerekeni yaptığım için, aynı düşünce ile mesleğini idame ettirenler gibi hiç kimseden aferin beklemiyorum.. Sorumluluk sahibi her insan ve meslek erbabı asli görevini yapmakla mükellef olduğu için.. Hiç kimse aferin(teşekkür) beklemez, beklemesi de gerekmez. Çünkü ne benim, nede diğerlerinin böyle bir hakkımız yok.. Kısaca açmak gerekirse, yüce devlet adına aziz millet başta olmak üzere..

Allah’ın yarattığı dağa, taşa, kurt’a kuşa, yılana, akrep’e ve bütün canlılara hizmet etmek gayesiyle ihdas edilmiş.. Kurum ve kuruluşlara seçilmiş ve atanmış (muhtar-Belediye başkanı-Belediye ve il genel meclis üyesi-Milletvekili, bakan- başkan ve cumhurbaşkanı iseniz-Kaymakam-Vali-Emniyet müdürü- genel müdür-tabandan tavana kadar görev almış amir, memur ve müstahdem iseniz, hizmet almak için başvuruda bulunan her vatandaşın meşru evrakına mühür basarak asli görevinizi yerine getirmekle yükümlüsünüz.. Etkili ve yetkili i sorumlular için saydığım asli görevler vatandaşlarımız içinde geçerlidir..Kurallar ve kanunlar sadece etkili ve yetkililer için değil, bütün insanlar ve canlılar içinde geçerlidir..

Ülkemiz genelinde olduğu gibi, hem etkili ve yetkililer, hem de sade vatandaşlar aksini yaptığınız müddetçe kul nezdinde olmasa dahi, Allah indinde bu işin ağır vebalinden asla kurtulamazsınız ve kurtulamayacaksınız..!

Yüce Allah’ın sayılı günlere dayalı ömür ve akıl vererek yarattığı biz aciz kullarına yüklediği sorumlulukları, yukarıda aklımızın erdiği bilgimiz, görgümüz ve medeni cesaretimizin el verdiği ölçüde sorumlu(yetkili)insanların genel de yapması gerekenleri sıraladıktan sonra gelelim yerelde, yaşadığı şehre ve insanlarına karşı yapması gereken asli görevlerine;
Ben gazeteciyim.

Allah vergisi sevgi ve sevdası ile gazeteciliği rızık kapısı olarak seçmişim. İşimi masa başından değil, olumlu ve olumsuz bütün olayları mahalline giderek, yerinde görerek Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek inancıyla yaparak evimi, ailemi helalinden kazandığım para ile geçindirmekle yükümlü olduğum bilinciyle; Ünye’nin 3 dönem(1963-1977) üste üste belediye başkanlığı görevinde bulunmuş rahmetli Mithat Kısacıkoğlu beyin sayesinde 1972 yılında ustabaşı olarak işe başlayıp1992 yılında istifa ederek ayrıldığım Ünye çimento Fabrikasında görevde iken Ünye’nin yetiştirdiği rahmetli gazeteci Muhammet Ali Şahin’in desteği ile Güneş Gazetesinde 1979 yılında başladığım ve 1980 yılında THA Ünye temsilcisi olarak muhabirlik hayatıma devam eder iken,

Ordu eski milletvekillerimizden M. Hasan Öz beyin takdir ve destekleriyle1984-1994 yılları arasında 10 yıl süre ile sözleşmeli olarak TRT Ünye program yapımcılığı-1999-2004 yılları arasında Yaşadığım Çamurlu mahallesi muhtarlığı ve Türkiye Muhtar Derneği Ünye Şubesi Kurucu ve Ünye muhtarlar Derneği başkanlığı olmak üzere, ulusal yayın yapan Cumhuriyet, Güneş, Günaydın gazetelerinin Ünye temsilcilikleri, halen Orduda günlük yayınlanan Tribün, Fatsa’da haftalık yayınlanan Yeni haber, Ünye de geçtiğimiz aylar içerisinde ebediyete uğurladığımız değerli duayen gazeteci Ömer Altuntaş’ın sahibi olduğu haftalık yayınlanan Şirin Ünye Akkuş Sesi gazetesi ile yine Altuntaş’a ait Ünye de haftalık yayınlanan Olaylarda Gerçek ve halen Ordu genelinde yayın hayatını bölge gazetesi olarak 21.01.2011 tarihinden buyana 13 yıldır ve halen sürdüren haftalık Karadeniz Haber Postası Gazetesi ile “Bilgiagi.net / Türkiye’nin İnteraktif Köşe Yazarı” Gazetesinde yazmaya devam ederek yaşadığım şehrim,

Ünye ve insanlarıma karınca kararınca faydalı olmak için çalışıyorum.
Bütün bunları yaparken, kusursuz Yüce Allah’dır, beşer yaratılmış insanlar olarak benimde şaştığım anlar olmuştur. Ama bu şaşma asla ve asla yalanı, yanlışı bilerek ve isteyerek yapıp da sürekli özür dilemeyi yaşam biçimi haline getiren malumlar gibi değil. Görev sürem boyunca Asgari bir, azami iki kezdir. Bilerek ya da bilmeden kırdığım insanlarımızdan özür dilerim. Allah bilerek ve isteyerek mesleklerini şahsi çıkarlarından yana kullanıp, memleketi ve milleti birbirine düşürenlerin şerrinden ülkemizi, Ünye’mizi ve bir cümle insanlarımızı muhafaza eylesin.

Herkes, hepimiz öncelikle kendimizden, ailemizden, yaşadığımız şehir ve insanlarımız başta olmak üzere yüce Allahın birbirlerine vesile olmaları için yarattığı bütün canlılardan sorumluyuz. Hava, su ve gıda insan ve canlıların yaşaması için nedenli hayati öneme sahip ise sağlık başta olmak üzere devletlerin ve insanların varlıklarını rahat ve huzurlu bir şekilde sürdürebilmeleri, insanlarına güven vererek huzurlu bir şekilde yaşamalarına katkı sağlamaları için ekonominin bel kemiği sağlık kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, doğalgaz, yol, su, kanalizasyon ve ulaşım hizmetleri başta olmak üzere bütün hizmetlerin öncelik sırasına göre yerine getirilmesi yaşadığımız şehir ve insanlar için hayati önem arz etmektedir.

Şahsen memleketin ve milletin güvenli ve huzurlu geleceği için son derece büyük önem arz ettiğine inandığım sağlıktaki bütün sorunlar başta olmak üzere, sağlıklı yada sağlıksız olmasına rağmen bir şekilde yaşamak durumunda olan her insanı yakından ilgilendiren ülkenin, Ünye’nin bel kemiği ekonomisi, can damarı yani olmazsa olmazlarından Ünye Organize Sanayii, Doğalgazı ve sürekli üretildiği için araç trafiğine yetersiz kalan karayoluna alternatif Deniz ve Demiryolunu, yerleşim yerlerinin en büyük sorunlarından olan Kanalizasyon atıkları nedeniyle kirletildiği için yüzüne bakılamaz, hayatı çekilmez eden deniz kirliliği, gibi insanı yakından ilgilendirdiğine inandığım temel sorunları çözmek için soyunmuş, seçilmiş ve atanmışlara duyurarak, çözüm bulmalarına katkı sağlamak adına üstlendiğim gazetecilik mesleğinin sorumluluğunu şahsıma değil, toplumun ortak menfaatini düşünerek 1979 yılından buyana ve halen yerine getirmenin gayreti içinde oldum.Akıl ve vücut sağlığım elverdiği ölçüde olmaya gayret edeceğim.Yukarıda kendimi ve yapmakla yükümlü olduğumu düşündüğüm ülkeme Ünye’me ve insanlarıma karşı görevimi ve sorumluluğumu 30 Mart 2014 Pazar günü ülke genelinde olduğu gibi Ünye de sabah saat 07.00’de başlayacak yerel seçimden bir gün önce 29 mart 2014 Cumartesi günü 08.00-11.30 saatleri arasında kaleme aldığım bu haftaki köşe yazımda 35yıldır ve halen içimden gelerek ilk günkü zevkle ve heyecanla yaptığım görevimi özetlemeye çalıştım.Yüce Allah tarafından yaratılmış İnsan dili,dini,ırkı ve rengi ne olursa olsun,dünyanın her yerinde insandır ve insan onuruna yakışır biçimde yaşama hakkın sahiptir inancıyla ülkem,Ünye’m ve insanlarımın toplu çıkarı adına yazdıklarımla en çok kendime ve aileme zarar vermeme rağmen vefatımın ardından ailemin ve evlatlarımın boynunu bükmemek ,ülkeme zarar vermemek, doğruluğundan emin olduğum hiçbir konuda geri atmayarak seçilmiş ve atanmışlardan yetkisini kendisi ve yandaşlarının çıkarına kullanarak insanlara kötü örnek olan kanunsuzların kanunsuzluklarını, hırsızların hırsızlıklarını, uğursuzların uğursuzluklarını,seçildikleri yerlerde ikamet etmeyerek seçmenlerine ihanet edenleri,olmayanları olmuş gibi gösterenleri seçilmiş ve atanmış yerel yöneticilerimiz dahil,vekillerimize,bakanımıza,başbakanımıza ve hatta Cumhurbaşkanımıza,milletimize hizmet etmekle görevli resmi,özel kurum ve kuruluş yetkililerine yazdığım posta yoluyla gönderdiğim gazetemi galeye alsalar da almasalar da defalarca göndererek asli görevimi yerine getirdim.

Görevimi yerine getirmenin gayreti içinde oldum ve olmaya devam ediyorum. Memleketimle ilgili yazdığım olumlu yada olumsuz haberleri okuyup, okuma imkanı olmayanlara anlatarak, onları haberden haberdar etmelerine katkı sağlamalarını beklediğim gibi,aynı gazeteleri dikkatlerine sunarak memleketimde olan olumlu yada olumsuzluklara dikkatlerini çekmek istediğim ilgililerin de zahmet edip gazeteye göz atmadıkları için görüp okuduklarını iç huzuruyla söyleyemiyorum. Ama inanıyorum, yüce Allah’ımız görür.

Ancak yüce Allah’ın akıl vererek yarattığı seçilmiş, atanmış ve bütün bunları göreve getirmeye yetki verilmiş seçmenlerden kim bizi ya da bizim gibi düşünerek insani görevini yapanları ne kadar gördü, duydu ve galeye aldı. Onu da 31 Mart 2014 Pazartesi sabahı ülke, Ünye ve insanlar olarak hep birlikte göreceğiz diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Allah Görüyor

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank