content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Eki

Alex’in Önce Heykelini Dik Sonra …

Alex De Souza da benimle aynı kaderi paylaştı: ... hicret ... ardımdan plaket geldi! Alex’in ise önce heykeli dikildi(1)  sonra güle güle dendi!

Alex ile ortak noktamız, yılların emektarlığına  vefa gösterilmeyişidir  

 

Millet olarak 2 konuda herkes ahkam kesilir; Spor ve Din. Yani din konusunda kime ne sorsanız anında fetva verir, spor konusunda da herkes uzmandır en iyi O bilir.  
Ne acı değil mi? Fetva vermek ne kadar veballi bir iştir ki,  İmam-ı Azam Ebu Hanife bu fetvanın vebali yüzünden (kadılık teklifini kabul etmeyince)hapse atıldığı ve orada şehit olduğu geçer kaynak kitaplarda.

 

Sporda herkesin ahkam kesilmesi ise, futbolun ayaklar altına düşürülerek sporun ahlak dışına itilmesidir.

 

Biz gelelim Alex’e!

Evet, takım tutmayız tıpkı hiçbir siyasi ideolojimizin olmadığı gibi. Lakin ülkenin sıcak gündemine duyarlıyız.  Etrafımız ateş çemberi, her sabah uyandığımızda terör belası başımızı döndürürken, bir futbol olayının gündemi işgal etmesi, hele hele de bir sporcunun daha da öne çıkması bizi ister istemez bu konuda  yazmaya zorluyor.

 

Fenerbahçe köklü bir çınar ağacıdır. Bu çınarın dalı budağı futbolcularıdır. Bu dev çınarın kökleri geçmişten beslenirken,  bugünün hayat kaynağı taraftarıdır. Taraftar Fenerbahçe’ye hayat veren Güneş- hava-su gibidir.
Bu yüzden taraftar çok değerlidir. Bu taraftar sevdikleri oyuncuları Alex De Souza için büyük bir para harcayarak, heykel yapıyorlarsa, bu eylem sağ duyusu olan her insan için alkışlanacak iştir. Tıpkı daha önce diktikleri Lefter’in heykeline duyulan sevgi ve saygı gibi.

Belki Alex haklıdır, belki Fenerbahçe yönetimi haklıdır, ya da derin mevzular vardır! bilemeyiz ama önemli olan ahde vefadır.

(1). Yoğurtçu Parkı'nın karşısındaki küçük parkda duruyor.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank