content

04 Eki

Gıda Tarım Ve Hayvancılığın Bir Yıldızı Kaydı

Gıda Tarım Ve Hayvancılığın Bir Yıldızı Kaydı

Türk tarım, gıda ve hayvancılığından geçtiğimiz günlerde bir yıldız kaydı. 1959-1995 sürecinde ülkemizin gıda, tarım ve hayvancılığın jenerasyonuna damgasını vurmuş biriydi. Gıda, tarım, hayvancılığımızın hemen hemen her türlü sivil toplum örgütlerinin en altından en tepe noktasına kadar uzun yıllar yer almıştı.

Bir çiftçi ve çiğ süt üreticisi yaşama veda ederken onun eski koltuğunda oturan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Sayın Şemsi Bayraktarın onun şanına yakışır bir şekilde cenaze törenine katılığını görüyoruz. Bu çiftçi ve çiğ süt üreticimizin cenazesine TZOB gibi tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili bir sivil toplum kuruluşunun eski başkanına bu vefa örneği gösterdiğini görebiliyoruz.

Bu eski başkan 1923 yılı, İstanbul doğumlu Sayın Osman Nuri Özbek idi.

Fatih camisinde kılınan cenaze namazı sonrası Edirne kapı şehitliğinde bulunan aile kabristanına defin edilen  Osman Nuri Özbek'in Cenaze namazına DP’nin eski ve yeni sahiplerinin saflarda bulunduğu, eski bakanlardan Yalım Erez , Milletvekili Anayasa komisyonu başkanı Burhan Kuzu, Ardahan valisi Seyfettin Azizoğlu Ziraat odaları genel başkanı S. Şemsi Bayraktar, Esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekili kamil Bulut, Güngören kaymakamı Zafer Orhan,Güngören Ak parti ilçe başkanı Ercüment Sever, Güngören belediye başkanı Ş.Yücek Karaman, eski belediye başkanı İbrahim Kurşun, eski belediye başkan yardımcısı Rahmi Berber, Fen işleri müdür yardımcısı Enver Doğan, Ak parti gençlik kolları başkanı Abdullah Yılmaz,Chp ilçe başkanlığı idari işler amiri Nevin Sabancı,Genç Osman Mah. Muhtarı Selahattin Kefelioğlu, İş adamı Nevzat Yazıcı ve çok sayıda eski dost ve arkadaşları hazır bulunduğu bildiriliyor.

Osman Nuri Özbek; 30 yıl Bakırköy Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı, İstanbul Süt Üreticileri ve Damızlık Hayvan Yetiştirenler Derneği Kurucusu ve Başkanı (1952-2002) (50 yıl),

 İstanbul Süt Tarım Satış Kooperatifi Kurucusu ve Başkanı (1959-1989) (30 yıl),

 •  Holstein cinsi (siyah-beyaz-alaca) süt sığırlarını ABD ve Hollanda’dan ilk kez Türkiye’ye getirerek çiftçilere dağıtımı (1957-1958-1959).

 •  Bakırköy Ziraat Odası Kurucusu ve Başkanı (1963-2003) (40 yıl),

 •  Türkiye Ziraat Odaları Birliği-Marmara Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı (1972-1980) (8 yıl),

•  Avrupa Tarım Konfederasyonu (CEA) Türkiye Başkan Vekilliği (1983- 1991) (8 yıl),

 •  Türkiye Ziraat Odaları Birliği-Yönetim Kurulu Başkanlığı (1980-1991),

 •  TZOB ile Alman Tarım Birliği ‘DLG’ arasında Türk Çiftçisinin Tarım Tekniklerini Geliştirme ve Yaymaları Amaçlı ‘ÖNDER ÇİFTÇİ PROJESİ’ (1982-1987 – Proje hazırlığı) 1987’de kuruluşu, 1991’e kadar Başkanlığı. Proje gelişerek ve genişleyerek halen çalışmaktadır.

 •  Bakırköy Adliye Sarayı Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucusu ve Başkanı (1968-2007) (39 yıl) (Adliye Binası 1970’de hizmete girmiştir),

•  Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Kurucusu ve Genel Başkanı,

 •  TRT Yönetim Kurulu Üyeliği (1980-1983),

 •  Güngören Spor Kulübü Kurucusu (1950),

 •  Bakırköy ve Köyleri Su Birliği, Çöp Birliği gibi kuruluşların kurucusu ve Su Birliği Başkanı,

 •  İstanbul Şehitlikleri İmar Vakfı Kurucusu ve Murakıp Üyesi,

 •  Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Kurucusu,

 •  Pertevniyal Eğitim Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi,

 •  Cami, Okul, Kızılay ve benzeri sosyal ve kültürel amaçlı pek çok kuruluşun kurucusu ve yöneticisi,

 •  Ayrıca belediyecilik ve tarım konularında Avrupa’nın 12 ülkesi ile ABD, Kanada, Hindistan, Uzak Doğu ve Japonya ile Türki Devletlerde muhtelif tarihlerde inceleme ve araştırmalarda bulundu,

 •  58 yıldır kendi işletmesinde süt hayvancılığı yapmıştır.

Yerel yönetim belediye (Güngören) başkanlığı gibi bir, parlamentoda 1991-1995 döneminde milletvekili olarak görev yapmıştı.

Meslektaşımız Sayın Osman Nuri Özbek’in ruhu şad olsun diyoruz.

Çiğ Süt Üreticileri Tüketicileri Grubu

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri

Etiketler : , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank