content

21 Ara

Ahmet Tufan Şentürk İçin Yazılanlardan Seçmeler

Şirimizin beş yıldızlı çınarı, rahmetli Ahmet Tufan  Şentürk’le birlikte, 300 sayfayla (Ahmet Tufan Şentürk ve  Dr.İsa Kayacan) hazırlayıp, Mayıs 2005’de yayınladığımız “Armağan 4”adlı kitapta, Ahmet Tufan Şentürk’le ilgili yazılanlardan imzaları, yayın yeri ve  kaynakları itibariyle pek çok örnek yer alıyor.Bu isim ve imzalardan  bazı cümleler nakletmek istiyorum efendim:

1-Ahmet Tufan Şentürk bir sevgi pınarı, bir sevgi mabedidir, O, yüce yaradanın sırlarını yaşayan ve yaşatan bir gönül ehlidir (Ali Naili Erdem)

2-Fahriye Ablanın bilinçli ve yapıcı eleştirileri, Ahmet Tufan’a çok değerli olmuştur.Şair Şentürk yazdığı şiiri önce eşine okurdu( Güngör Özmen)

3-Ahmet Tufan, şiirin çilesinde, çilenin mahallesinde, inanmışlığın bayrağını elinden bırakmayan bir iman şairidir (Sami Ateş)

4-Ahmet Tufan, samimi duygularını dile getirirken, kimsenin hatırı için ezilip-büzülmez.Güzel Türkçemizi ve o arada mahalli deyim ve kelimeleri bol bol kullanır mısralarında(Abdullah Satoğlu)

5-Ahmet Tufan Şentürk’ün şiirleri,toplumumuzun aynası niteliğindedir.Kendisiyle ilgili yazılan şiirlerde bile, toplumun değişik kesitlerinden örnekler vardır (İsa Kayacan)

6-Ahmet Tufan Şentürk’ün şiirlerinde ana tema sevgidir, özellikle de insan sevgisi.Yunus’ca, Mevlana’ca bir insan sevgisi. Yurt,millet ve Atatürk sevgisi de şiirlerinde ağırlıklı olarak yer tutar (İrfan Ünver Nasrattınoğlu)

7-Yılları gönül potasında “İnsanlık Şarkısı”nın nağmeleri ile eriten ve daha nice yıllara ışıklar uzatan, şair Ahmet Tufan Şentürk’ün “Jülyen Sütunu mu Nesin” diye seslenişini, ardından bile yetişemediğimiz olaylar karşısında hatırlamadan edemiyorum (Mustafa Ceylan)

8-Ahmet Tufan Şentürk’ün çileli,uzun bir ömür hikayesi vardır. Çileli ama dolu dolu, uzun ama mutlulukları kısa, imkanı dar ama dişiyle-tırnağıyla imkanlı, arkasız ama tek başına oluşturulan mücadeleli ve başarılı bir ömür bu (Hayrettin İvgin)

9-Onda en güzeli yalın sözlerin/ Onda gariplerin ve öksüzlerin/ Boynu büküklerin, soluk yüzlerin/ Üstüne titreyen bir vicdan vardır (Rıza Akdemir)

10-Bana da düşen, o koca yürek dostun, Dr. İsa Kayacan’ın “Usta için sen de yaz”ına karşılık vermektir. O Ahmet Tufan Şentürk’tür ki, onuru ustanın evladı olmaktır (Handan Kayakökü)

11-Ahmet Tufan Şentürk, 1924 yılında Ermenek ilçesinin Lamos (Esentepe)  köyünde doğdu. Anne ve babasının ölümü üzerine çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldı. (Abdülkadir Güler)

 12-Ahmet Tufan Şentürk’ün ağabeyi elinden tutup okumasına yardım etmeseydi yöremiz ve ülkemiz böyle değerli bir şaire kavuşmuş olabilir miydi? (Prof. Dr. Ayşe Baysal)

13-Ahmet Tufan Şentürk’le konuşurken,doğum yerimizden söz açılınca,memleket özlemi, içimizde sönmeyen bir tutku,kalbimizde aşka dönüşüverirdi (Mustafa Ertaş)

14-Kendisini örnek ve model olarak aldığım, ona göre hayatıma yön ve şekil vermeye çalıştığım, sevgi dünyasının dantelasını nakış  nakış işleyen,  duygu adamı, sevgi adamı, dayım Ahmet Tufan Şentürk’ten bahsetmek istiyorum (Mustafa Şengül)

15-Geçen gün şair amcamı aradım/Hal hatır sormak için/ Karamsardı, efkarlıydı/ Sordum niçin?/”Yaşlılık, yalnızlık/Uzatmaları oynuyorum/Tanrı böyle istedi” dedi (Nuran Şentürk Karakılıç)

16-Şiir dünyamızın Dede Korkut’u Ahmet Tufan Şentürk’ün kır çiçeklerini  şiir bahçesinden birlikte toplayalım(Nail Tan)

17-İsa Kayacan konuşmasında, Tufan babanın ilginç yönlerini, bugüne kadar kaç evladı olduğu konusunu güzel anılarla esprili bir yöntemle dile getirdi (Şemsettin Küzeci)

 18-Önce “olmaz” dedi Fahriye/Aşka hazır değildi/Tufan ise “olur” dedi/” Tufan sevdiğini alır”dedi (Özkan Gönlüm)19-Ahmet Tufan Şentürk denince, Ankara’da yaşlı bir
kartal aklıma gelir.Şiirleri sade ve liriktir. Acılar, yokluklar ve sıkıntılar
vardır onun şiirlerinde. Ondan haberleri hep İsa Kayacan’dan alırım. Hafta
sonlarında onu ziyarete gider ve çok iyi bir dostlukları var (Ünal Şöhret Dirlik)       

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank