content
14 Eyl

Ahlaklı Olmak Ne Demek Acaba!

Yaşadıĝımız bir çok olay karşısında ahlâklı olmanın ne olduĝu konusunda sokaktaki sade vatandaşın kafasında bir çok sorular doĝmaya başladı. Bu soruların bazıları şöyle özetlenebilir;

Bir bilim adamının yazdıĝı kitapda referans göstermeden başkalarından alıntı yapması ve yaptıĝı araştırmada yanlış istatistikler kullanarak istediĝi sonuca varması mı?

Bir politikacının seçim öncesi halka verdiĝi sözleri seçildikten sonra unutması , seçim yöresinin sorunlarını göz ardı etmesi , artık onlarla ilgilenmemesi mi?

Milyar dolar servete ulaşmış zenginlerin ödenen gelir vergisi sıralamasında çok alt sıralarda bulunması, hatta hiç bulunmaması mı?
Beş vakit namaz kılan, Cuma namazlarını kaçırmayan , oruç tutan , teraviye giden bir iş adamının vergi kaçırmak için her çareye başvurması ve sigortasız işçi çalıştırması mı

Futbol maçlarında bir oyuncunun para karşılıĝında yapması gerekenleri yapmaması , atması gereken golü atmaması , yememesi gereken bir golü yemesi mi?

Bir göreve bilgi ve liyakatı nedeniyle atanmık mı yoksa hatır , gönül , akrabalık ya da bir cemaate , bir kulübe , bir tarikata yakınlık nedeniyle atanmayı kabul etmek ve istemek mi?

Bir politikacıyı şiddetle eleştirdikten sonra onun seçilmesi ve yönetici olmasından sonra onun en büyük destekçisi olmak ve ardından binlerce af dilemek mi?

Bir insanın doĝru olduĝuna inandıkları ile söyledikleri ve yaptıkları arasında belirgin çelişkiler olması mı?
Çalıştıĝı şirketden ayrılan ve yeni bir iş yerinde göreve başlayan kişinin eski şirketinin sır niteliĝindeki bilgilerini yeni şirketine vermesi mi?
Asılsız haberleri, kaynaĝı ve doĝruluĝu saptanmamış haberleri, büyük gazete başlıĝı yapmak mı?
Sahte belgeler ve isimsiz ve imzasız ihbarlara dayanarak, suçu kanıtlanmadan kişileri suçlamak mı?
Şirketler hakkında lehde ya da aleyhte dedikodular çıkartıp ilgili şirket hisse senetleri üzerinde manüpülasyon yapmak ve yaratılan bu spekülatif ortamdan kâr etmek mi?

Şirket bilançolarında çeşitli yaratıcı muhasebecilik yöntemleri ile zarar eden şirketi kârlı , kârlı olan şirketi daha çok kârlı göstermek mi?

Bir kimsenin gözlerinizin içine bakarak size yalan söylemesi ve o gün için durumu kurtardıĝını sanması mı? Kopya çekerek sınıfları geçmek ve üniversite mezunu olmak mı?

Bir işin çabuk yapılması için ya da yasaya aykırı bir işin yapılmasını saĝlamak için rüşvet vermek ve rüşvet almak mı?
Ve
Yalan kanıtlara , sahte belgelere dayanarak ABD 'nin yaptıĝı gibi harp ilân etmek , savaşmak ve yüz binlerce insanı öldürmek ve yerinden etmek mi?

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank